Ajjj! Już po przeczytaniu tytułu ślinka cieknie, no nie?! Dziś mam coś dla wielbicieli mega słodkości, a w szczególności serników! Mini serniczki o smaku waniliowo
Ostra na SłodkoBardzo smaczne wilgotne ciasto makowe z kokosem. U mnie blacha znikła w jeden dzień. Składniki: ( mała blacha ) Ciasto: 1, 5 szklanki mąki tortowej 2 żółtka
W Moim Magicznym Domukawy. 1. Pyszne kokosanki na białkach 2. Czekoladowe babeczki nadziane jagodami 3. Marmurkowe babeczki z różą 4. Walentynkowy deser a la rafaello 5. Czekoladowy deser z bananami i kruchym ciasteczkiem 6. Marchewkowe babeczki skąpane w białej czekoladzie
Słodkie okruszkiWielkanoc się zbliża to czas na Mini Mazurki, fajna sprawa ,radość dla dzieci i dorosłych. Składniki: mąka pszenna 300 g margaryna 200 g cukier 100 g
Różowa kuchniamąkę. Cały czas mieszając zaparzam ciasto przez około 5 minut. Odstawiam do przestudzenia. Do ciasta dodaję jajka i miksuję. Ciasto przekładam do rękawa. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wyciskam okrągłe ciasteczka. Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni. 2. Pasta: Jajka gotuję na twardo i obieram. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Jajka, cebulę, majonez, chrzan oraz przyprawy przekładam
Tradycyjna kuchnia Kasikupne schowają.Można go robić z owoców świeżych ,mrożonych lub z kompotu.Zróbmy od razu podwójną porcję ,z której zrobimy PODWIECZOREK na następny dzień. Danie ma 154 kacal. z ciasteczkiem. herbatnik 10 g. 1 szkl.kisielu porzeczkowego **************************************** Kisiel PORZECZKOWY: *************************** 0.5 szkl.wody 150 g porzeczek odrobina wody wymieszana z 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej 5 g. 1 łyżka cukru ******************************* Wodę zagotować
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikonsystencja roztopionych lodów o smaku tiramisu. Czasami dzieci lubią tak lody mieszać i mieszać, aż będą jak śmietanka. To takie właśnie było to tiramisu z pływającymi w środku kawałkami ciasteczek. Kiedy zapytaliśmy czy tak powinno wyglądać słynne tiramisu, usłyszeliśmy, że jest świeżo zrobione, dosłownie pół godziny temu. Ale heloł. Krem do tiramisu to nie galaretka. On nie ma zastygać
bistro mamaMam jeszcze trochę zapasu mrożonych truskawek, czas więc je jakoś zacząć wykorzystywać. Malutką porcję owoców wykorzystałam do przygotowania musu idealnego do nadziania babeczek i udekorowania kremu
Z miłości do słodkościwanilią 3/4 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 2% 5 jaj 10 dag masła 1 budyń śmietankowy -40 g 2 łyżki soku z cytryny 50 g maltikeksów (kruche ciasteczka w czekoladzie ) Wierzch: : ½ puszki masy kajmakowej orzechowej Helio Dowolna dekoracja Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę połączyć z zimnym masłem oraz cukrem i żółtkami, zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić
Wanilia i KardamonWytworzona jest mieszanych owoców tj. jabłka, aronie, czarne porzeczki, ś liwki i truskawki. Na 1 0 0g produktu znajduje się 110g owoców. Super nadaje się jako dodatek do ciast, ciasteczek, pączków czy rogalików. Swoją konsystencją powoduje, iż nie wypływa z wypieków. Szczerze polecam . SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąpotrafia zastąpić słodycze. Oprócz tego orzechów to nerkowce, za niepowtarzalny, lekko słodki smak i wspaniałe właściwości. I na „deser” suszona żurawina- bez niej nie wyobrażam sobie omletow, owsianek i ciasteczek. Swoje dane adresowe proszę przysłać na email: mala.cukierenka@gmail.com
Mała CukierenkaWersja pianek to takie XXL - spora ilość pianki i mniejsza ilość czekolady. Delikatnie, rozpływające się w ustach, kawowe i z dodatkiem czekoladowego likieru. Deser lekko słodki
Gotowanie i blogowaniepędzę do pracy. A tam, po jakiejś godzince, dopada mnie głód. No dobra, mały głodek raptem... Niemniej, jak możecie sobie z pewnością wyobrazić, otoczona jestem przez ciasta, ciastka i ciasteczka, co tylko potęguje ssanie w żołądku. W końcu, skuszona smakołykami, sięgam po drożdżóweczkę, albo - czyste szaleństwo! - po kawałek ciasta z bitą śmietaną... W końcu jednak powiedziałam sobie: dość
Pożeraczka, czyli raz adobrzebędą zachwyceni jego smakiem. Masło orzechowe występuje w masie serowej, nadając sernikowi delikatny orzechowy posmak i wspaniałą aksamitną konsystencję. Sernik wykańcza słodki karmel z chrupiącymi orzeszkami. Zamiast zmielonych kupnych ciasteczek pełnych tłuszczy trans zrobiłam spód sernika samodzielnie. Z mąki pełnoziarnistej, również z dodatkiem orzeszków ziemnych w rustykalnym stylu, mocno chrupiący, dokładnie otula kremowe wnętrze. Słodki karmel doskonale komponuje się
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!