Ptysie robię dość często i w różnych wersjach smakowych. Tym razem z klasycznym kremem białkowym. Krem piankowy w tych ptysiach jest bardzo słodki i smakuje jak
Bon appetit mon amieszczęście :D Wyłożyłam herbatnikami naczynie wielkością połowy zwyczajnej blaszki do pieczenia. Do serka dodałam 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody. Wymieszałam i wylałam masę na ciasteczka. Wierzch wyłożyłam malinami. Na koniec jak wszystko stężało wylałam galaretkę o smaku agrestowym. Godzinka chłodzenia w lodówce, może półtorej i wielka radość dla duszy i podniebienia :D Miłego tygodnia Wszystkim
Pieprzyć z Fantazjąziemniaczanej. Na bezę wykładam rozwałkowaną drugą część ciasta. Piekę 1 godzinkę w 180 stopniach Nic dodać, nic ująć - ciasto na każdą okazję. Z tego ciasta wychodzą też super kruche ciasteczka. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąkaloszach obowiązkowo byłam troszkę na ogrodzie. Przy okazji nie omieszkałam skubnąć rabarbaru :D W dzieciństwie rabarbar zanurzałam w cukrze....pycha....teraz już jakoś rzadziej przyznaję. Tyle tych czekolad, ciasteczek i innych marcepanów, że o takich słodyczach się nie pamięta. Upiekłam dziś ciasto z rabarbarem. Zawsze je robię w sezonie. Sprawdzony przepis i nie wychodzi zakalec. Składniki: * 1 i 3/4 szklanki
Pieprzyć z Fantazjąjeszcze, jeszcze i jeszcze....W końcu stwierdziła, że lepiej będzie jak mi podaruje ten właśnie przepis :D Chyba bardziej jej się to opłacało :D I tak zaczęłam robić to ciasteczko w domu<3 Nie robię go często. Zawsze przy jakiejś ważniejszej okazji bądź przy świętach. Teraz wracam z L4 do pracy, więc pomyślałam, że w końcu zrobię je koleżankom
Pieprzyć z FantazjąCześć! Dzisiejszy dzień przywitał nas piękną pogodą aż chce się wszystkiego. Tego nam brakowało. Pięknego słońca. Po odpoczynku sobotnim, tzn. sprzątaniu, praniu i innych relaksujących
Pieprzyć z FantazjąCześć :D Doczekaliśmy się słońca, choć na chwilkę :D O grillu tradycyjnym wypada chyba troszkę zapomnieć.....nadają pogorszenie pogody. Pozostaje elektryczny :D W domu ogrom dymu
Pieprzyć z FantazjąCześć :) Ten przepis dostałam jakieś 20 lat temu od koleżanki mojej mamy. Od początku takie wydanie sernika przypadło domownikom. Miałam troszkę przerwy w jego pieczeniu i
Pieprzyć z FantazjąCześć! Dziś będzie na słodko. Wczoraj proponowałam coś na piątkowy wieczór....sobotę przeskoczę i skupię się na niedzielnym słodkim co nieco. Chociaż dlaczego ma być na
Pieprzyć z FantazjąCzekoladę starkować na tarce o średnich oczkach i posypać nią wierzch ciasta (fot.4) . Całość wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, żeby wszystkie warstwy dobrze zastygły, a ciasteczka delikatnie zmiękły. drukuj przepis
Świat Ciastaminut. Podajemy z chlebem i prawdziwym masełkiem. Zajrzyj również tu: 1. Szybka zapiekanka makaronowa dla jednej osoby 2. Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem 3. Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady
My World by Dagmara Rekblaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozpłaszczając na grubość ok 1 cm. Piecz w temp. 170-180 C przez około 12-15 minut. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfzwał :D Jeśli nie masz pomysłu na szybki deser to zawsze sprawdzi się ciasto francuskie. Mam ostatnio fazę na rabarbar stąd sporo go w mojej kuchni. Oprócz tych ciasteczek mam dla Was jeszcze jeden, fantastyczny przepis z nim w roli głównej. Ale o tym następnym razem. A wracając do tych ciastek nadmienię tylko, że nie pomijajcie dodatku cukru na wierzchu
My simple kitchenKolejny słodki wpis. Tutaj podpatrzyłam przepis na sernik..i postanowiłam zrobić..i tak też przy okazji powstały ciasteczka i tartaletki, bo 4 żółtka tu były niepotrzebne.Wg oryginalnego przepisu polewa była z czekolady ,a ja zrobiłam polewę kakaową i na oko i wyszła jakaś rzadka, co zresztą widać na zdjęciu.Ale i tak mam szczęście , że w ogóle
Moje domowe kucharzenie3 proste ciasta z warzyw, bez glutenu i bez mleka. Wyobrażacie sobie połączenia typu: ciasto marchewkowe, ciasto z cukini, czy czekoladowo -bakłażanowe brownie? Dopiero niedawno odkryłam
MODA NA BIO