uciecze Rok 2018 to także 176 nowych postów na blogu . W tym roku najchętniej korzystaliście z przepisów na: Pijaną zakonnicę , Kaszotto z pieczarkami , Murzynek z powidłami śliwkowymi , ciasteczka owsiane oraz świąteczne pierniczki z mąki żytniej. Zmienił się tutaj także szablon, powstało kilka nowych działów, między innymi zaczęłam rozwijać dział Socjologia jedzenia oraz Bullet Journal. Oprócz dzielenia się z Wami ulubionymi
365 dni dookoła kuchniBatony musli to pomysł na szybką i zdrową przekąskę. W bardzo prosty sposób możesz je przygotować w domu. Przepis nie wymaga pieczenia. Zamiast zwykłego cukru użyłam
Via GustoWitajcie w Nowym Roku! Chcemy Wam życzyć wszystkiego co dla Was najlepsze. Pamiętajcie, że hasło "NOWY ROK, NOWA/Y JA" samo w sobie nie ma magicznej
Candy PandasKlasyczny sernik z rosą (lub sernik rosa) przypadnie do gustu wielbicielom ciast o konsystencji lekkiej, piankowej. Jest to kremowy sernik o wyczuwalnym smaku budyniu waniliowego. Jak
WiszniówkaTo jeden z moich ulubionych przepisów - ciasteczka migdałowe towarzyszą nam przez cały rok, najczęściej zamawiane przez dzieci na specjalne okazje. Honorowe miejsce od lat zajmują też
babka w formieMój tegoroczny faworyt! Ciasteczka są pyszne i kruche, a do tego zdrowe i pełne błonnika. Długo zachowują świeżość. To idealna przekąska w pracy lub w szkole :) Składniki: Margaryna 25 dag Cukier lub miód prawdziwy ½ szklanki Jajka 3 szt. Słonecznik 20 dag Pestki dyni 20 dag Ziarna sezamu 10 dag Siemię lniane 20 dag Otręby pszenne 10 dag Mąka pełnoziarnista
Tradycyjna KuchniaCiasto marchewkowe z orzechami Dziś sprawdzony przepis na pyszne ciasto marchewkowe z orzechami. Ciasto jest bardzo proste i szybkie do przygotowania, stanowi lekko zmodyfikowaną wersję klasycznego
Kuchenne innowacjeObok kruchych rogalikow drożdżowych nikt nie przejdzie obojętnie. Objedzeni świątecznymi wypiekami odmówimy kawałka ciężkiego tortu, ale na herbatkę i dwa rogaliczki zawsze znajdzie się miejsce. Bardzo
dolcevitainmykitchenUwielbiam wszelkie wypieki z dodatkiem cynamonu. Dlatego u nas w domu ślimaczki cynamonowe znikają w tempie błyskawicznym. Uwielbiają je wszyscy. Są delikatne i słodkie. Można je
Dieta bez mlekaPyszne rurki z czekoladowym kremem. Idealne na dziecięce imprezy. Ozdobione kolorowymi, czekoladowymi cukierkami. Cieszą oko i podniebienie. Składniki na ciasto: 250 g masła 3 szklanki mąki
Słodki Zakątek1.Churros- CHURROS Pączusie serowe Oponki serowe Rurki z kremem kawowym Szybkie rurki z ciasta francuskiego Blok z ciasteczkami Tiramisu Herbatnikowiec Stefanka bez pieczenia przekładana gotowanym serem Kretowisko Chatka Piwoszki Wafelki czekoladowe Sernik straciatella Serniki
Sama słodycz i szczypta chiliPrzepis na te pierniczki świąteczne towarzyszy mi już co rok. Są od razu miękkie, więc można je przygotować tuż przed Wigilią. U mnie tym razem zostały
Kuchnia co dniaUpieczone ciasteczka dokładnie studzimy. 4. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cynamonem. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobą tylką. 5. Ciasteczka przekładamy kremem. Wyciskamy rozetkę na ciastko, kładziemy drugie i znów wyciskamy rozetkę. 6. Gotowe ciasteczka podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 4 blaszki upieczonych
Izabelawkuchninogami, a dookoła budynki, drzewa, piekarnie które przyciągają zapachem za każdym razem kiedy koło nich przechodzisz. A gdy już wejdziesz do takiej piekarni to witają Cię wszystkie małe ciasteczka, pizze i przeważnie też sery i wędliny a kawa pachnie tak, że trudno jej sobie odmówić. Wieczorem po drobnych zakupach na kolację – sery, wędliny udałyśmy się do domu na kolację
Kuchnia na wzgórzuNadszedł czas na poświąteczne podjadanie, na przykład ciast i ciasteczek, ale też potraw obiadowych. Agata poczęstowała mnie właśnie uszkami własnej roboty, z dodatkiem pieczarek i cebulki. Iście wigilijne danie, które można zamrozić i zaserwować przez cały rok, m.in. na Nowy Rok i na noworoczne przyjęcie. Gotowanie dla zaradnych Kończący się rok zachęca do podsumowań i do robienia planów na przyszłość
KulinarneImpresje.pl