ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:885/3191)

Torcik waflowy bez pieczenia 236

Łatwe Tanie Przepis na łatwe ciasto bez pieczenia na waflach, z masą czekoladową i ulubionym dżemem. Składniki 1 opakowanie wafli 1 szklanka mleka 1 kostka margaryny (250g) 2 szklanki mleka w proszku 1,5 szklanki cukru 2 łyżki ciemnego kakao ulubiony dżem – u mnie powidła śliwkowe Sposób przyrządzenia 1 W garnku roztopić […] Artykuł Torcik waflowy bez pieczenia pochodzi

PysiaGotuje.pl
Croquembouche - francuski tort weselny 271

porządnie. Wystudzone ciasto przełożyć do misy miksera i ucierając dodawać po jednym jajku. Kolejne jajko dodajcie dopiero jak poprzednie połączy się z ciastem. Zmiksować.  Ciasto powinno przypominać gęsty budyń. Przełożyć masę do worka cukierniczego z okrągłą końcówką o średnicy jednego centymetra. Wyciskać na papier do pieczenia niewielkie porcje w sporych odstępach.  Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
PĄCZKI NA PIWIE 205

topimy. Do dużej miski przesiewamy mąkę, mieszamy z solą. Żółtka, jajko oraz cukier ubijamy, aż podwoi swoja objętość. Na końcu wlewamy piwo. Drożdże oraz masę jajeczną dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto i jeśli jest taka potrzeba podsypujemy mąką. Następnie dodajemy masło i porządnie wyrabiamy. Ciasto ma nam odchodzić od ręki. Miskę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce

Pani na deser
Pierniki 193

masło, dodać miód, cukier trzcinowy, kardamon, cynamon, cukier puder, wymieszać i ostudzić. W misce przesiać mąkę, dodać sól, sodę, skórkę z cytryny oraz kakao. Dodać przestudzoną masę miodową oraz dwa jajka. Urabiać ciasto przez ok 10 minut. Następnie wałkować małymi porcjami, wycinać ulubione wzory i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (u mnie termoobieg) ok 10-12 minut. Kiedy

Trufelkowo
Dyniowe kopytka 159

praskę do ziemniaków. U mnie była to maszynka, ponieważ razem z ziemniakami przez maszynkę przepuściłam 3-krotnie surową, obraną ze skóry dynie hokkaido. Dodajemy do masy sól, mąkę i jajka, zagniatamy ciasto. Stolnicę obsypujemy mąką, ciasto na kopytka dzielimy na 3-4 części i formujemy z nich wałeczki, obtaczając je dobrze w mące. Wałek lekko spłaszczamy i tniemy na ukośne

Życie zaczyna się w kuchni
Twarogowe placuszki z cynamonem i borówkami 186

cynamonu Garść borówek 2 łyżki rodzynek Do miski przekładamy pokruszony twaróg. Wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz cynamon. Wlewamy mleko i wbijamy jajko. Wszystko miksujemy na gładką masę. Musi mieć konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego. Wsypujemy rodzynki oraz borówki, mieszamy łyżką. Smażymy okrągłe placuszki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (na jeden placuszek wychodziły około dwie łyżki ciasta). Smażyć możemy również

VioletoweKucharzenie
Ciasto Kilmandżaro 271

Ciasto na biszkopcie z jabłkami i masą budyniową. Niby zwykłe, a robi piorunujące wrażenie smakowe. Puszyste, wilgotne i idealnie słodkie. Składniki: (na dużą blachę 26cm x 40cm) biszkopt: 8 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao łyżka oleju szczypta soli masa jabłkowa: 2kg jabłek 25g masła

Lena Gotuje
Ciasteczka owsiane 185

płatków owsianych 3/4 łyżeczki sody bakalie: morele, żurawina, rodzynki,orzechy,  ziarna: słonecznika, siemienia lnianego- wg uznania WYKONANIE: cukier, masło, cukier waniliowy, jajka utrzeć na jednolitą masę, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, ciasto formować w kulki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, spłaszczamy ugniatając łyżką, piec w temperaturze 180-200 stopni około

Kuchnia Beaty
Przepis #42 Biszkopciki - domowa zdrowa wersja 172

sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier dalej miksując. Kolejno wrzucamy po jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec wsypujemy mąkę i kilkoma ruchami łączymy składniki. Tak powstałą masę przekładamy do takiej foremki aby ciasto zostało rozłożone niezbyt grubo. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut - do suchego patyczka. Po tym czasie wyciągamy z piekranika

Health-Fit-Life
Dyniowe bułeczki piknikowe 275

ciasto będzie już jednolite, umieszczamy je w misce i zostawiamy na kilka godzin pod przykryciem (u nas ciasto leżało całą noc w lodówce). 4. Gotowe ciasto dzielimy na mniejsze kawałki o masie ok. 50-60g i formujemy z nich bułeczki (mogą mieć standardowy kształt lub można utworzyć z nich rulonik i zawiązać go w supełek). 5. Przed włożeniem

Podwójnaporcja
Letnia kostka owocowa 205

Najlepsze ciasto na słodkie weekendy, dwie warstwy masy serowej z galaretkami , dowolne owoce lata zatopione w krystalicznej bezbarwnej galaretce, na spodzie z biszkoptowych języczków, efektowne i bardzo pyszne. Przepis autorski. Galaretki krystaliczne to nowość Dr.Oetker   dostępne w sklepie online w dwóch smakach, są mega! Składniki: Forma 24/24 14 podłużnych biszkoptów Masa serowa: 330 ml śmietanki 30% ½ kg twarogu

Wanilia i Kardamon
Ciasto bananowe bez pieczenia, na zimno 654

cytryny aby banan nie ściemniał, połączyć z jogurtami, dodać wystudzoną galaretkę. Dokładnie wymieszać i wylać na schłodzony spód ciasteczkowy. Ja dodatkowo jeszcze obłożyłam wcześniej brzeg ciasta bananem w plasterkach również skropionym cytryną. Na stężonej masie ułożyć skropione cytryną plasterki banana i zalać tężejącą galaretką (2sztuki), pomniejszając ilość wody o 100ml każda=800ml. Ciasto schłodzić przed podaniem najlepiej przez całą

W garach u Gosi
Waniliowe babeczki z porzeczkami i jeżynami czyli Słodki Czwartek odc.130 201

wykładamy papierowymi papilotkami. Mieszamy suche składniki. W misce ucieramy jajka z cukrem i łączymy z mokrymi składnikami. Dodajemy suche składniki i mieszamy do połączenia składników. Do masy dodajemy porzeczki, mieszamy i nakładamy ciasto do 12 dołków w foremce. Na wierzch wciskamy jeżyny. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
CHLEB GRYCZANY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM I BIAŁYM MAKIEM 177

tworzeniu się dziury w chlebie ), następnie dodajemy olej. Wszystko razem mieszamy drewnianą łyżką, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 35 min. Po tym czasie masa powinna zrobić się puszysta. Mieszamy ciasto aby je odgazować i przelewamy do wyłożonej papierem formy. Ponownie przykrywamy i zostawiamy do podrośnięcia na ok 30 min. W tym czasie na dnie piekarnika kładziemy naczynie

Marcepanowa kuchnia
Ciastka maślane. 200

waniliowy opak.,  proszek do pieczenia czubata łyżeczka, sól szczypta, śmietana 3 łyżki. Do dwóch szklanek mąki, dodajemy  pozostałe składniki i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Potem przekładamy wyrobione w mikserze ciasto do miski z mąką, która została i wyrabiamy. Ciasto będzie bardzo miękkie, żeby je utwardzić i aby "dojrzało" wkładamy do lodówki na 1 h. Przed włożeniem dzielimy

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania