ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:85/3191)

3 bit ciasto bez pieczenia. 183

Kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z użyciem herbatników. Ciasto 3 bit jest dość słodkie, ponieważ zawiera masę korówkową.  Ciasto to jest dość proste w wykonaniu i bardzo szybkie. Mi przygotowanie zajęło niecałe 30 minut. Składniki na ciasto 3 bit bez pieczenia. puszka masy korówkowej herbatniki, ja zużyłam 500 g herbatników na blaszkę 20 cmx30 cm 400 ml śmietany(...)masłem. Przygotowanym kremem smarujemy herbatniki i układamy już ostatnią ich warstwę. Śmietanę ubijamy wraz z śmietan-fix. Wykładamy na wierzch i posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin.  Masę budyniową można przygotować również z gotowych budyniów. Używamy wtedy dwóch budyniów waniliowych na 500 ml mleka.  Smacznego :) Ciasta bez pieczenia

Pani domowa
Sernik kawowy 237

temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 850 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie lub twarogu sernikowego 250 g serka mascarpone 200 g drobnego cukru(...)mascarpone, wymieszać. Następnie po trochu dodawać ser. Wlać wystudzoną kawę. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastemMasę serową przełożyć do tortownicy. Piec około 1,5 godziny. Sernik powinien mieć ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie wyjąć ciasto

maniapieczenia
Muffinki piernikowe - NAJLEPSZE :) 190

rondelku podgrzej do rozpuszczenia i połączenia miód oraz olej.  Mokre składniki połącz z suchymi, dodaj jajko i mleko. Dokładnie wymieszaj, można za pomocą łyżki Do silikonowych muffinek rozlej masę. Ciasto dość mocno wyrasta, więc nie przesadzaj z ilością masy w każdej foremce. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25 minut.  Gotowe muffinki pozostaw do ostygnięcia, następnie

Zdrowie na języku :P
Kremowy sernik z truskawkową pianką na kolorowym cieście-sernik wiosenny 266

Witam Kochani za oknem zrobiło się wiosennie, więc i jak chcę Wam dziś przedstawić pyszne, kolorowe ciasto. Jest to bardzo pyszny sernik z kremową masa serową, na kolorowym biszkopcie, z truskawkową pianką. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, zrobiłam je w dużej blaszce, a zniknęło w tempie ekspresowym. Całej mojej rodzinie bardzo smakowało.  Chce Wam je bardzo polecić(...)mieszamy i studzimy. Truskawki blendujemy na mus.  Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy mus truskawkowy. Dodajemy przestudzoną galaretkę i miksujemy. Powstałą masę wylewamy na stężałą masę serową, ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Można je dowolnie udekorować np czekoladą czy ozdobami cukrowymi. Następnego dnia ciasto pięknie się kroi, jest bardzo ładne, a smakuje rewelacyjnie. Jest

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Shrek 184

solą. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier a następnie stopniowo żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy na gładką masę. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25 – 30 min. do suchego patyczka. Odstawiamy ciasto do ostygnięcia. W 250 ml soku mieszamy budynie(...)dodajemy cukier oraz wystudzoną galaretkę i miksujemy. Gotową masę wylewamy na delicje, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki aby masa stężała.  Pozostałe galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody*, odstawiamy do wystudzenia, gdy będzie lekko tężała wylewamy ją na wierzch ciasta i ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.  *galaretki można wcześniej przygotować aby później za długo nie czekać

Cukiernia Pychotki
Tarta cytrynowa 140

tego przepisu podchodziłam już parę razy i za każdym razem wygrywał inny przepis. Tym razem zdecydowałam się i nie żałuję. Jest to przepis Anny Olson. Ciasto kruche - przepyszne, masa cytrynowa delikatnie cytrusowa i na pewno nie po raz ostatni ją piekłam . Na drugi dzień jeszcze lepsza, taka schłodzona smakuje jak kruche ciastko z lodami :) Średnica blaszki : 26 cm Temp. pieczenia(...)Jajka mieszamy ze skórką z cytryny i dodajemy sok z cytryny i cukier. Dodajemy śmietanę kremówkę i ubijamy aż masa będzie gładka. Tarta cytrynowa :  Na zimne upieczone ciasto wylewamy masę cytrynową. Pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 175 C . Można na tarcie ułożyć dowolne owoce tj. świeże maliny, truskawki, brzoskwinie. Ja udekorowałam pokrojoną cytryną. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto Czekoladowe z Kremem z Czerwonej Porzeczki 203

stopni i piekłam przez 25-35 minut. Ja sprawdzałam patyczkiem stopień upieczenia. Po wystudzeniu ciasto przecięłam na dwa blaty i jak zobaczycie na zdjęciu poniżej upiłam ciasto advocatem :) Masa z czerwoną porzeczką: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 36% około 2-4 łyżek cukru pudru (dodajemy go do smaku) 1 słoiczek domowego dżemu z czerwonej porzeczki Wykonanie(...)masie były kawałki owoców. Próbowałam o wąskim otworze, ale tylka zapychała się, więc uczcie się na błędach Blondynki i od razu wybierzcie taką o szerokim otworze :) Pominęłam obsmarowanie masą boków ciasta, posmarowałam tylko wierzch. Dekoracja? Sami widzicie, poszłam na łatwiznę i powykładałam plasterki cytrusów w syropie i kandyzowane wiśnie. Syrop fajnie się zachował, bo zastygł na owocach, dzięki czemu

Blondynka Gotuje
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 503

studzimy.  Mikserem ucieramy margarynę, dodając partiami budyń aż cały wyrobimy. W razie konieczności masę można dosłodzić.  Pierwszy blat ciasta nasączamy słodką herbatą, na to rozkładamy porcje masy, na to ciasto kokosowe, reszta masy budyniowej, następnie biszkopt czekoladowy i nasączamy go herbatą.  Na schłodzone ciasto wylewamy polewę czekoladową, posypujemy płatkami migdałów i chłodzimy do całkowitego zastygnięcia

Kulinarne Fantazje Marioli
Torcik cytrynowy 209

misy miksera wbijamy całe jajka, dodajemy cukier i miksujemy tak długo, aż masa podwoi swoją objętość i wyraźnie stanie się jaśniejsza. Dodajemy wówczas olej oraz wodę i miksujemy jeszcze chwilę. Obroty miksera zmniejszamy do minimum i dodajemy przesiane obie mąki. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej formy (18-20cm) i wstawiamy(...)Brzoskwinie osączamy z zalewy. Miksujemy na gładki mus razem z cukrem. Dodajemy skórkę i sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę. W międzyczasie schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy z masą brzoskwiniową. Przygotowaną masą przekładamy biszkoptowe blaty

Smaki Na Talerzu
Ciasto Krówka 154

Ciasto: · jajka 4 szt · mąka pszenna 3/4 szkl · budyń toffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz: · woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · śmietana kremówka 350 ml · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe  Białka oddzielić(...)Upieczony, wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. nasączyć ponczem, śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać śmietan-fix i cukier. Wyłożyć śmietanę na ciasto i przykryć drugą częścią ciasta. masę kajmakowa rozgrzać w garnku z gorącą wodą. wyjąć, otworzyć i wyłożyć na wierzch ciasta. posypać perełkami czekoladowymi. Chłodzić około 3 godz

Camilla w kuchni
ciasto 3 w 1 176

dodawać cukier. Dalej ubijać na sztywno. 1/3 ubitych białek połączyc z ciastem i dobrze wymieszać do polączenia składników.Następnie dodac reszte ubitych białek i delikatnie wymieszac do połączenia z masa ciasta. Podzielić ciasto na pół. Jedna część pozostawić oryginalną a do drugiej dodać kawę wymieszana z wodą Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto jasne i ciemne. Piec

w mojej kuchni
Sernik z truskawkami i rosą 168

śmietany 2 łyżeczki  proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera zmielonego przynajmniej dwukrotnie ( u mnie gotowy z wiaderka) 2 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka ½ szklanki oleju 0,5 szklanki oleju 2 całe jajka4 żółtka / 4 białka 1 i ¼  szkl. cukru łyżeczka waniliowego zapachu do ciasta 1 kisiel owocowy  ( u mnie truskawkowy(...)jajka, i  żółtka z cukrem  Następnie do utartej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera nie przerywając ubijania.. Połączyć z mlekiem, olejem, budyniami oraz zapachem do ciasta. Masa będzie bardzo rzadka. Na koniec dodać truskawki i wymieszać.Gotową masę wylać na podpieczony spód   i   piec ok. godziny w temperaturze 190 stopni. Gdy sernik będzie się

Na słodko lub wytrawnie
Makowy Irysek 305

irysków z makiem Iryski z makiem to moje ulubione, chociaż ciężko już teraz dostępne, słodkości, więc ciasto o takim smaku jest da mnie strzałem w dziesiątkę Pyszne ciasto śmietankowo-makowe i masa toffi na bazie bitej śmietany i seka mascarpone. Całość niesamowicie smaczna. Gorąco zachęcam do przygotowania   Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm.   SKŁADNIKI: Ciasto makowe(...)blaszkę z ciastem i piec przez około 40 minut ( do suchego patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąć i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty. Masa toffi - zimną śmietankę ubić wraz z serkiem mascarpone. Pod koniec ubijania dodać toffi i dokładnie połączyć. Gotową masę toffi wyłożyć na jeden blat ciasta pozostawiając około

WSZYSTKO SMACZNE
Grzebyki drożdżowe z makiem 204

świeżych drożdży, 1 jajko, 1 łyżka cukru kryształu, 1 łyżka cukru waniliowego, 50g masła, 2,5 szklanki mąki, szczypta soli, Dodatkowo: 1/2 puszki masy makowej z bakaliami HELIO , 50g orzechów włoskich, jajko do posmarowania. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto drożdżowe: Mleko podgrzewam. Dodaję drożdże oraz ½ łyżki cukru i ½ łyżki mąki. Mieszam i odstawiam na 10 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiewam do miski(...)sól oraz rozpuszczone i przestudzone masło. Wyrabiam ciasto. Oprószam mąką i odstawiam na 40 minut do wyrośnięcia. 2. Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę. Rozwałkowuję tworząc kwadrat. Na brzegu ciasta rozsmarowuję masę makową. Ciasto zawijam 2x. Odcinam pozostałe ciasto. Ciasto z makiem kroję na ok. 10cm kawałki. Ostrym nożem nacinam na brzegu. Z pozostałym ciastem robię to samo co z pierwszą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kostka kokosowa 201

będą, otrzymają tą miłość i dobrą energię. Tak po prostu. Jedzenie może uzdrawiać. Ja w to wierzę. Propozycja do popołudniowej kawy - wykwintna w swej prostocie. Kostka kokosowa www.kuchniasmakow.blogspot.com Masa do ciasta:  250 gram masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka śmietany 18% (gęsta) 16 g cukru waniliowego Wszystkie składniki zagotować do rozpuszczenia masła. Odłożyć do wystudzenia.  2 szklanki mąki(...)Polewa czekoladowa: 200 gram masła 1,5 szklanki gęstej śmietany 18% 13 łyżek cukru 5-6 łyżek kakao Wszystkie składniki zagotować do rozpuszczenia masła i uzyskania jednolitej masy.  Wystudzone ciasto pokroić na małe kwadraty lub prostokąty.  Nabijać na patyczek do szaszłyków. Otaczać w gorącej lub ciepłej polewie, a następnie w wiórkach wysypanych na miseczce.  Odkładać na talerz

Kuchnia smaków