ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:299/3191)

Drip cake dekoracja tortu 147

weekend udało mi się pokonać niechęć do mąki i wyczarowałam taki prosty torcik.  Muszę przyznać, źe po tak długiej rozłące czułam się nieswojo. Czekoladowe blaty :  Ciasto czekoladowe Masa: 500 ml śmietanki 36% podgrzać z 200g białej czekolady. Następnie chłodzić przez noc, ubić. Polewa czekoladowa; 100g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30 lub 36% Blaty rozkroić , nasączyć wodą

Rusty Fork
Ule orzechowe i kokosowe 340

gotową masą kajmakową lub kremem czekoladowym. Dodatkowo: Wafle, biszkopciki, bądź małe opłatki.  Przygotowanie: Masa zewnętrzna: Białko lekko rozpić widelcem dodać orzechy (wiórki kokosowe), cukier puder i zagnieść ciasto. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać odrobinę białka, jeśli zbyt kleista dosypać zmielonych orzechów (wiórek kokosowych). (Wiórki kokosowe najlepiej, jeśli są drobne i bardziej wilgotne). Nadzienie: Miękkie masło utrzeć z cukrem

My sweet a life
Domowe ptasie mleczko 408

bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku 25 - 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowe ciasto wyłożyć masę z ptasiego mleczka, dokładnie wyrównać i wstawić na około 10 minut do lodówki.  Ciasto delikatnie polać wystudzoną polewą i wstawić do lodówki na co najmniej 3 - 4 godziny

Kuchcik gotuje
CIASTO SHREK 185

Pyszne orzeźwiające ciasto, z masą z zielonego soku, lekką pianką wiśniową, herbatnikami w czekoladzie, zalane galaretką ... pychotka     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 24x 38 cm 5 jajek, 1 szkl. mąki  tortowej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Masa zielona: 900 ml soku zielonego Pysio, 3 budynie śmietankowe Masa różowa(...)Masa różowa: W ¾ szkl. wrzątku rozrabiamy galaretkę, studzimy. Ubijamy śmietankę na sztywno, dodajemy serek, a na końcu tężejącą galaretkę. Wykładamy na zieloną masę, na wierzchu układamy ciastka.  Całość zalewamy tężejącą galaretką rozrobioną w 700 ml wrzątku. Ciasto przechowujemy w lodówce

słodki bratek
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 158

cukru 400 g rozmrożonych śliwek cukier puder do dekoracji Na samym początku przygotować kruche ciasto: wszystkie składniki wsypać do miski i za pomocą robota kuchennego zagnieść na jednolitą masę. Gotowe ciasto podzielić na 2 części (1/3 i 2/3), przełożyć do woreczka i przełożyć do zamrażalnika. W międzyczasie przygotować budyń: 3 szklanki mleka wlać do rondelka. Zagotować. Proszek budyniowy i cukier

Ugotować
Bezglutenowe świąteczne ciastka migdalowo-cynamonowe 200

sztywno ze szczyptą soli. Dodać w 3 partiach cukier puder i utrzeć na gładką masę. Następnie dodać cynamon, migdały i sok z cytryny. Dobrze wymieszać do uzyskania gęstego ciasta. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je, w odstępach, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Po uformowaniu wszystkich ciastek mokrą dłonią delikatnie je rozpłaszczyć.  Piec w piekarniku

CookYourself
Szybki chlebek razowy 145

robimy dołek i dodajemy pozostałe składniki. Woda musi być lekko ciepła. Dokładnie wszystko mieszamy. Masa jest bardzo klejąca, więc doskonały do tego będzie mikser z końcówkami do mieszania ciasta. Przekładamy masę do formy keksowej(około 24x10cm), przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180st. Roztrzepanym jajkiem smarujemy wierzch

Gotowanie moimi oczami
Murzyn z jabłkami 240

Oddzielamy żółtka od białek. Cukier ucieramy z żółtkami. W dużym naczyniu mieszamy mąkę oraz sodą, dodajemy olej, cynamon i kakao. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do ciasta. Do masy wsypujemy jabłka i lekko mieszamy . Keksówkę smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto umieszczamy w blaszce i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w temp 180 stopni

upichcona
Czekoladowe placuszki 2.0 i Obca 186

Zalej na   noc wodą, odcedź na sitku. Wszystko z miksuj/zblenduj, delikatnie wymieszaj z mąką, kakao i sodą oczyszczoną. Następnie dolewaj ulubionego mleka tak, aby wyszło dość gęste ciasto. Dosłodź masę syropem. Rozgrzej olej na patelni i smaż placuszki z obu stron (1 łyżka ciasta na 1 placek). I jeszcze słów kilka o ostatnio obejrzanym filmie w Kinie Letnim Zorza

Qlinarnie i Qlinarnie
Babeczki z farszem. 157

BABECZKI: SKŁADNIKI: 250g mąki pszennej 125g zimnego masła ½ łyżeczki soli 1 jajko WYKONANIE: Przygotowujemy ciasto kruche, mąkę, pokrojone na małe kawałki masło, sól i jajko zagnieść na jednolitą masę, następnie  ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1-2 godz. następnie ciasto podzielić na  kulki rozwałkować i włożyć do foremek (forma do muffinek), nakłuć widelcem

Kuchnia Beaty
Tęczowy chleb na starterze Tang Zhong 214

minut, aż do całkowitego wchłonięcia tłuszczu. Ciasto waży około 1200g. Podziel ciasto na pięć części - jedną o wadze 400 g, pozostałe cztery po 200 g.Uformuj z części ciasta o masie 400 g kulę i włóż do natłuszczonej delikatnie miski. Do każdej mniejszej części ciasta dodaj kolejny barwnik, wyrabiaj do równomiernego rozłożenia się barwnika i uzyskania przez ciasto jednolitego koloru, następnie

Grahamka, weka i kajzerka
SMAŻONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I BIAŁYM SEREM 309

sól, olej i szklankę wrzącej wody, mieszamy widelcem aby połączyć ze sobą składniki. Kiedy ciasto wystygnie na tyle, aby można było dotykać je rękoma, wyrabiamy je na elastyczną masę. Gdy ciasto za bardzo się klei, dodajemy nieco mąki (nie przesadzajcie z tym, bo ciasto będzie zbyt twarde). Po wyrobieniu formujemy ciasto w kulę i zostawiamy na 20 min pod ściereczką

Nerds Kitchen
Poniedziałek, weekend w domu rozleniwia… 206

lubię za słodkich ciast. Więc oczywiście musiałam zmienić troszkę przepis który znalazłam. No ale oto i on: MILKY WAY czas z pieczeniem studzeniem i robieniem masy ok 2h Średnio łatwe duża forma CIASTO NA BISZKOPT * 6 jaj * 1 szklanka cukru * 1 szklanka mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 - 3 łyżki kakao MASA MLECZNa * 1/2 szklanki mleka * 3/4 szklanki(...)dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao (najlepiej wszystko razem przesiewać przez sitko bezpośrednio do masy jajecznej). Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni C. Ostudzić i podzielić

sierotka maRysia w kuchni
Brownie z ciecierzycy – szybkie ciasto z blendera i bez mąki! 160

dodajemy płynny olej kokosowy i wanilię, wsypujemy cukier. Całość blendujemy na wysokiej mocy blendera przez 2-3 minuty – powstała masa musi być delikatna i gładziutka. Zawartość blendera przelewamy do większej miski. Wsypujemy partiami przesiane kakao z dodatkami i mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki do pieczenia i wyrównujemy jego powierzchnię dłonią zwilżoną w wodzie lub oleju – ciasta jest mało(...)kromkę świeżego, żytniego chleba – zatrzyma wilgoć w pojemniku na dłużej. Brownie nadaje się do takiego przechowywana przez 2, maksymalnie 3 dni.   Jeszcze więcej przyjemności? Dodajcie do masy na ciasto 1/3 tabliczki posiekanej czekolady mlecznej albo podajcie gotowe, jeszcze lekko ciepłe brownie z kulką waniliowych lodów, świeżymi owocami i bitą śmietaną – to już będzie czysta rozpusta! To brownie nie jest

Karo in the Kitchen
Ciasto Zielona Wyspa 590

Zielona wyspa to pyszne ciasto będące połączeniem biszkoptu szpinakowego, masy śmietanowej z mascarpone oraz bananów i galaretki. Ciasto ucieszy podniebienie niejednego smakosza. Warto je przygotować, ponieważ jest przepyszne.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, ½ szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 150g rozdrobionego szpinaku, Masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30%, 5 łyżek serka mascarpone, 1 opakowanie galaretki cytrynowej, Dodatkowo(...)stężenia. 3. Galaretki gruszkowe rozpuszczam w 750 ml wrzątku. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Banany obieram ze skórki i kroję w grubsze plastry. Owoce układam na masie śmietanowej. Banany zalewam tężejącą galaretką gruszkową. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania