ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:242/3191)

Ciasto kokosowo-ananasowe czyli pinacolada 173

koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Blaszkę (u mnie 36x25) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto na blaszkę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.  Biszkopt wystudzić. Masa ananasowa. Ananasy odsączyć z soku(...)przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, o takich samych rozmiarach jak biszkopt i pieczemy przez 20-25 minut w 200 stopniach. Bezę studzimy, i delikatnie wykładamy na masę ananasową. Ciasto wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki. Smacznego

na moim stole...
Snickers-niesnickers 112

min.W ten sposób przygotowuję dwa pierwsze ciasta. Na trzeci , surowy, najpierw nakładam masę orzechową. Orzechy miksuję i razem z pozostałymi składnikami wrzucam do garnuszka i podgrzewam. Ciepłą masę wykładam na ciasto i wstawiam   do piekarnika również nagrzanego do 180'C na 10 min. . Upieczone ciasta odstawiam na bok, aby przestygły. Jabłka myję, obieram i ścieram na tarce jarzynowej(...)gotuję budyń, przykrywam wierzch folią i odstawiam aż całkowicie wystygnie. Masło ucieram z cukrem dodając porcjami zimny budyń. Gotową  masę wykładam na drugi placek i przykrywam trzecim plackiem z orzechami. Całe ciasto odstawiam na noc do lodówki

Ciasteczkowy Potwór
Jabłecznik z masą budyniową na kruchym cieście 192

Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra – dół) i pieczemy przez 60 minut. Po upieczeniu ciasto należy dobrze wystudzić lub schłodzić, aby masa budyniowa się nie rozlewała. Wierzch ciasta możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE(...)PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jabłecznik z masą budyniową na kruchym cieście pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Tarta ze śliwkami na kruchym cieście 147

Nadeszła pora na słodkości. Będąc wczoraj na zakupach napotkałem świeże śliwki i zdecydowałem się na przygotowanie tarty. Zrobiłem ją na klasycznym kruchym cieście. Aby ją troszkę urozmaicić wypełniłem ją masą sernikową. Dało to efekt śliwek osadzonych na puszystej pierzynie. Zachęcam do zapoznania się z moim przepisem i życzę udanych wypieków.Czas przygotowania: 80 min.Porcja dla 8 osóbKoszt przygotowania(...)białek dodajemy do naszej masy i delikatnie ze sobą łączymy, aby nie stracić puszystości.Umyte śliwki kroimy na ćwiartki. Masę przelewamy do naszej formy na wcześniej przygotowane ciasto. Śliwki układamy na wierzchu masy, posypujemy szczyptą cynamonu i ścieramy na nie nasze ciasto, które wcześniej chłodziliśmy w zamrażarce. Tak przygotowaną tartę wstawiamy do nagrzanego do 180' C piekarnika na 45 min.Po

kulinarnyJa
Wieniec makowy 132

pewno ułatwią Ci przygotowanie ciasta. Zapraszam do innych słodkich przepisów na Boże Narodzenie: – ciasto makowe na biszkopcie – ciasteczka z pieczątkami – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – kruche ciasteczka świąteczne – muffiny piernikowe Przygotowanie : 2 h 10 minut Składniki na masę makową: – 500 g maku – 1 szklanka miodu – 4 łyżko oleju – 150 g orzechów włoskich – 50 g płatków(...)mąki z dwóch części ciasta zrób rulony rolując je. Tak przygotowane rulony rozwałkuj na dość długie prostokąty, około 20 cm szerokie i 60-70 cm wysokie. 6. Na cieście połóż masę makową, pozostawiając ok 1 cm przestrzeni na brzegach ciasta. Ciasto zawiń w rulony, zawijając dłuższą krawędź do środka. Zdjęcia pokażą Ci to szczegółowo. Nożem rozetnij oba rulony na pół

nietylkopasta.pl
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 124

lodówki.Tortownicę dobrze natłuścić,obsypać bułką tartą.Schłodzonym ciastem wylepić spód i boki tortownicy,niewielką część zostawić.Ciasto włożyć do piekarnika na ok 10 min w 200stC,aż spód się przyrumieni. Masa serowa:   100 g masła 1kg sera białego dobrej jakości 1/2 -3/4 szklanki cukru pudru 5 jajek 2 łyżki śmietany budyń śmietankowy brzoskwinie z puszki  Brzoskwinie(...)utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając.Następnie dodać stopniowo zmielony ser,śmietanę i budyń.Na końcu wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek. Na podpieczonym cieście położyć trochę masy serowej,ułożyć brzoskwinie,przykryć masą serową,znowu brzoskwinie i reszta masy serowej.Wyrównać powierzchnię.Ciasto wstawić do piekarnika na ok 45 min w 180stC.Z pozostałego ciasta można powycinać

Niespełnione zdolności kulinarne
Kremowa kostka orzechowa 195

lekkim kremem budyniowym zwieńczona pyszną masą orzechową z kawałkami orzeszków ziemnych od firmy Helio. Muszę Wam się przyznać, że ta masa, mi wielbicielce orzeszków ziemnych  bardzo posmakowała i coś czuję, że się pojawi jeszcze nie raz. A samo ciasto Prezentuje się bardzo elegancko i jeszcze lepiej smakuje, a do tego nie jest zbyt skomplikowana w wykonaniu.   Kruchy spód(...)zgęstnienia. Masło ucieramy na puch i dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Złożenie ciasta: na kruchym spodzie rozsmarowujemy krem budyniowy, przykrywamy biszkoptem, a po wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Najlepiej odstawić ciasto do schłodzenia na kilka godzin. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Banoffee - ciasto z bananami i toffi bez pieczenia 340

najmniej się kruszyła. Tortownica może być wyłożona papierem do pieczenia.  Wkładamy do lodówki na minimum godzinę.  Po wyjęciu  blachy z lodówki, na spód ciasta wykładamy masę krówkową. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Plasterki układamy na masie kajmakowej. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i utrwalaczem do śmietany. Ubitą na sztywno śmietanę wykładamy na banany i całość posypujemy(...)czekoladą (w płatkach lub wiórkach). Ciasto należy przechowywać w lodówce. Blacha : tortownica 24cm  Warstwy od dołu: 1. ciasteczkowy spód 2. masa krówkowa 3. banany 4. śmietana 5. czekolada Przepis znaleziony na www.przepisy.pl. Zdjęcia: Magdalena Ziemiańska http://www.magdalenaziemianska.pl

Mania Wypiekania
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 348

się tworzyć grudki, do pieczenia biszkoptu otwórzcie kolejne opakowanie. Przygotowanie formy Biszkopt do przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie.   Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Ja formy do swoich ciast(...)porozrywać pęcherzyków powietrza. To one unoszą mąkę i sprawiają że biszkopt jest takim delikatnym ciastem. W tym momencie możecie (ale wcale nie musicie) dodać do masy rozpuszczone masło. Sprawia ono, że ciasto zostaje delikatnie wilgotne i dłużej zachowuje świeżość.   Od razu po połączeniu składników masę przelewamy powoli do formy, z jak najniższej wysokości, żeby jej nie odpowietrzyć. Tortownicę wstawiamy

Karo in the Kitchen
Cycki murzynki 728

masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao 1 czubata łyżeczka  żelatyny Dr.Oetker Sposób przygotowania: Ciasto: Białka jaj ubić na sztywną lśniącą pianę, cały czas ubijając wsypywać stopniowo cukier, ubijać aż masa będzie bardzo gęsta, wsypać wiórki kokosowe oraz suchy mak, delikatnie wmieszać ręcznie lub na najniższych obrotach miksera, ciasto wyłożyć do prostokątnej formy wyłożonej(...)ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło o temp pokojowej zmiksować na puch, miksując dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu, wlać kilka kropli migdałowego aromatu, miksować do powstania gęstego kremu. Masą przełożyć ciasto. Galaretę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić, maczać w zimnej galaretce biszkopty wykładać na ciasto, resztę tężejącej galaretki wylać między biszkopty na krem. Schłodzić w lodówce. Polewa:  Żelatynę

Wanilia i Kardamon
Warstwowy miodownik 175

się je robić od czasu do czasu na czyjeś zamówienie.   Składniki (na formę (35x24x5) cm) : Ciasto pół kilograma mąki pół margaryny 1/4 szklanki cukru 2 jaja 3 kopiaste łyżki skrystalizowanego miodu  łyżeczka proszku do pieczenia mąka do posypania stolnicy Masa 0,5 litra zimnej śmietany 36% 2 śmietan fixy 2 łyżki cukru pudru   Polewa gotowa masa krówkowa(...)cukrem pudrem, a gdy śmietana zostanie ubita, dodać śmietan fixy. Miksować jeszcze chwilę. Wyłożyć całą śmietanę na jeden z blatów. Lekko przycisnąć odwróconym drugim blatem.   Wierzch ciasta posmarować masą krówkową. Jeśli ktoś się decyduje na mleko skondensowane, trzeba je gotować wcześniej w zamkniętej puszce przez ok. 3 godziny. Puszkę otwieramy po schłodzeniu! Posypać wierzch wiórkami kokosowymi. Odstawić do stężenia

Weekendy w domu i ogrodzie
Seromak 231

najdroższych, jednak najlepiej przygotować je w wieczór przed podaniem, gdyż o wiele lepsze jest, jeśli postoi przez wieczór w lodówce. Składniki: Ciasto kruche: 200g masła 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 5 żółtek szczypta soli Masa serowa: 500g twarogu 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 opakowanie budyniu waniliowego Masa makowa: 800g masy makowej(...)utartej masy serowej dodajemy budyń i mieszamy dokładnie. Ze schłodzonego ciasta kruchego zostawiamy około 1/4 do kruszonki. Pozostałą częścią wylepiamy natłuszczoną i podsypaną bułką tartą blaszkę. Na cieście kruchym rozprowadzamy masę makową. Na nią nakładamy masę serową. Na wierzchu rozprowadzamy pianę z białek pozostawionych od ciasta kruchego. Na pianę ścieramy schłodzoną resztę ciasta kruchego. Całość pieczemy około 55-65 minut

Jacob Tastes
Rolada serowa z indykiem i szpinakiem 345

wodę. Odstawić do wystudzenia. Do miski włożyć mięso mielone, dodać wystudzony szpinak oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Gotową masę odstawić. Przygotować ciasto na roladę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do miski. Dodac jajka i majonez i całośc dokładnie wymieszać. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem(...)piec ok 15-20 minut aż wierzch się przyrumieni, funkcja termoobieg. Gdy ciasto serowe się zarumieni wystawić z piekarnika i chwilę przestudzić. Następnie na cieście rozłożyć wcześniej przygotowaną mięsną masę. Wzdłuż dłuższego boku zwinąć ciasno w roladę. Następnie roladę zawinąć w papier na którym piekło się ciasto serowe. Całą rolade zawinąć jeszcze w folie aluminiową, końce dobrze zwinąc jak cukierka

Monia miesza i gotuje
Czekoladowo- orzechowe babeczki z kokosem 127

ogniu przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając, by masa się nie przypaliła. Wiórki powinny wchłonąć mleko. Po tym czasie garnuszek zdjąć z palnika, a masę kokosową pozostawić do ostudzenia.   Ciasto: Mleko, cukier trzcinowy i kakao umieścić w garnuszku. Podgrzać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z palnika i dodać drobno posiekaną czekoladę. Wymieszać, aż się(...)mąkę, sól, sodę, proszek do pieczenia oraz zmielone orzechy. Wszystko krótko wymieszać widelcem do połączenia się składników.   Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce ciasta czekoladowego. Z masy kokosowej uformować kuleczki i wcisnąć je w ciasto. Przykryć resztą ciasta.     Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20-25 minut. Po tym czasie

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania