ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1928/3191)

Pączki pieczone -z nutellą 178

podgrzać, dodać masło. Letnie mleko wlać do drożdży ze śmietaną i cukrem - wymieszać. Do płynnej masy wsypać szklankę mąki - wymieszać .Odstawić na 20 minut przykrytą ściereczką miskę. Po 20 u minutach dodać aromat, łyżkę oleju, żółtka i jajko oraz pozostałe mąką. Dokładnie wyrobić ciasto aż będzie odstawało od rąk i miski.Przykryć ściereczką i odstawić

Moje domowe kucharzenie
Pączki tradycyjne mojej babci 185

mąki. Żółtka, jajko, cukier, cukier waniliowy posolić i ubić do białości. Do wygrzanej mąki dodać masę jajeczną, zapach, spirytus, a następnie gorące mleko i zarobić. Dodać drożdże i wyrabiać, aż będą się robić pęcherzyki. Dodać oliwę lub gorące rozpuszczone masło i wyrabiać, aż ciasto będzie odchodzić od rąk. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce ( babciny sposób pod pierzynę) do wyrośnięcia

talerz przyjemności
Bułeczki pszenno-owsiane 153

zmielonymi płatkami owsianymi, olejem, solą i syropem trzcinowym. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę aż masa się zwiąże i przestygnie. Zajmie to dokładnie tyle czasu, co budzenie się drożdży w międzyczasie. Połącz wszystkie składniki (mąki, papkę owsianą i drożdże) w jednej misce. Zagnieć ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce pod przykryciem, aż ciasto podwoi swoją objętośc (około 1,5 h). Wyrośnięte

greenscarf
Popękane ciasteczka piernikowe 256

rozpuścić wraz z masłem w kąpieli wodnej, wystudzić. Cukier i jajko ubić na jasną, puszystą masę. Nadal ubijając dodać wystudzoną, płynną czekoladę. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, kakao i cynamon. Suche składniki dodać do mokrych i bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto wstawić do lodówki na około 2 godziny. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać

Domowa cukiernia Ewy
Piernik z orzechami 138

posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Masło ucieramy stopniowo dodając miód oraz żółtka. Do masy dodajemy przyprawy, śmietanę oraz porcjami mąkę wymieszaną z sodą cały czas mieszając. Dodajemy posiekane orzechy a  na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i łączymy delikatnie z ciastem. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 C przez około 50 minut. Śmietanę podgrzewamy z cukrem

Zainspirowana w kuchni
Banoffee 191

Bardzo bardzo słodkie ciasto a w zasadzie deser bo nic nie pieczemy , przepyszne , wystarczy kawałeczek aby zaspokoić chęć na słodkie :) Składniki :   Spód - 400 g herbatników maślanych - 200 g masła ( min 82% ) Masa - 750 ml śmietany 30 % - 4 sztuki śmietan-fix - 150 g cukru pudru (można więcej wg smaku ) dodatkowo - 4 dojrzałe banany - puszka masy kajmakowej -  kilka

Wypieki Rene
Rolada szpinakowa z łososiem 318

małych obrotach dodawać pojedynczo żółtka. Szpinak doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać całość do masy z jajek i powoli razem wymieszać łyżką. Rozsmarować całość na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 C przez 15 minut. Po upieczeniu ciasto szpinakowe odstawić do ostygnięcia. Serek, jogurt, koperek i skórkę z cytryny razem wymieszać doprawić solą

Swojskie jedzonko
tarta serowa z różyczkami 141

woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 30 min. w lodówce. Po tym czasie wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy na kształt foremki na tartę (24 cm średnicy) i wykładamy nim formę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 15- 20 min. w 180 st. C. składniki na masę serową: 300 g serka białego 25 g masła 100 g cukru 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1 jajko

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka z masła fistaszkowego 140

czym dodaj fistaszkowe masło i zmiksuj jeszcze raz. Przesiej mąkę z sodą i dodaj do masy. Uformuj kulę i włóż do lodówki na 1 godzinę. Przykryj blaszki papierem do pieczenia. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg, (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Podziel ciasto na porcje o około 35 gram każda. Uformuj kule i obtocz w cukrze. Ułóż na blasze

codojedzenia
Sernik na jesienne dni 179

osłodzenia pochmurnych, jesiennych dni proponuję Wam sernik z gruszkami. Proste i szybkie w wykonaniu ciasto, które zapewne wielu z Was lubi. Zapraszam po przepis. Sernik z karmelizowanymi gruszkami składniki na spód: 200 g ciastek owsianych czekoladowych 40 g stopionego masła szczypta cynamonu masa serowa: 750 g twarogu śmietankowego 1 opakowanie jogurtu naturalnego około 200 ml 4 jajka 2 łyżki mąki

Przysmaki Karolki
Wyniki Konkursu z Folwark 139

tradycyjnie upiec muffiny 1. Składniki suche łaczymy, mieszamy. Składniki mokre miksujemy na gładką masę. Łączymy jedno z drugim i miksujemy razem jeszcze przez 2-3 minuty. 2. Maszynkę przecieramy pedzelkiem zanurzonym w oleju po czym podłączamy do sieci i nagrzewamy. Wylewamy ciasto i pieczemy przez ok 4-5 minut (po 2 można zwolnić zatrzask,żeby uszło trochę pary ;)) 3. Wszystkie

Z Kuchni Do Kuchni
Bułeczki drożdżowe z czosnkowo-ziołowym nadzieniem 196

elastyczne ciasto. Odstawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę i krótko wyrobić. Podzielić na dwie równe części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x50cm. Nadzienie: Miękkie masło utrzeć z serkami na gładką masę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do masy. Na koniec dodać ulubione zioła, wymieszać. Bułeczki

Swojskie jedzonko
Naleśniki z serem zapiekane w piekarniku pod śmietanową pierzynką . 181

Ciasto ma być bez grudek. Rozgrzewamy patelnię do naleśników , smarujemy odrobina oleju , wlewamy porcję ciasta i smażymy z obydwu stron na lekko rumiano. Ser przeciskamy przez praskę , dodajemy żółtka , cukier i cukier waniliowy , mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę , delikatnie łączymy z masą serową.   Na każdy naleśnik nakładamy po 2 , 3 łyżki sera i zwijamy w rulonik , przecinamy

Sama słodycz i szczypta chili
Pączki z ricotty (Baci di ricotta) 126

smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie: Serek ricotta i jajka ubić mikserem na gładka masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon, cukier i wanilię. Ubić wszystko mikserem. Do płytkiego garnka bądź na patelnie wylać 2-3 cm oleju. Rozgrzać. Wykładać łyżeczką ciasto na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron jak pączki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Zapraszam i życzę

Motylkowa Kuchnia
Dietetyczne serniczki na zimno z czarnymi porzeczkami 155

Kupiłam koszyczek porzeczek. Czarnych. Miało być ciasto, ale wyszły serniczki na zimno:) Można jeść bez ograniczeń. Serek 0%, miód lub syrop klonowy. Są mocno owocowe. Pierwotnie miałam upiec biszkopt, wykroić denka i zalać je masą. Ale je "odchudziłam"  500 gram czarnej porzeczki opakowanie serka President 300 gram 0 % tłuszczu 3 łyżki żelatyny 3 łyżki miodu syrop klonowy do polania

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania