ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1926/3191)

Tarta grahamkowa z bryndzą i cukinią 146

pół szkl mleka sól pieprz szczypta oregano 1 cukinia kilka suszonych pomidorów z oliwy Zagniatamy ciasto i wyklejamy formę do tarty, nakłuwamy widelcem i podpiekamy. Cukinię kroimy cieniutko przy pomocy obieraczki wzdłuż. Produkty na nadzienie wkładamy do kubka blendera i miksujemy na jednolitą masę. Na podpieczonym spodzie układamy pokrojoną cukinię i zalewamy masą serowo, jajeczną. Układamy na wierzchu rozdrobnione pomidory

Gotowanie jest łatwe
Prosty chleb z kaszy gryczanej niepalonej (Vege & Gluten free) 144

płuczemy. Umieszczamy w malakserze i mielimy na gładko dodając jedynie sól.  Gładką masę umieszczamy w keksówce do pieczenia chleba. Wyrównujemy i umieszczamy na min. 24 godziny w ciemne i ciepłe miejsce. U mnie pył to zamknięty piekarnik. W tym czasie ciasto lekko wyrośnie na środku powinien pojawić się wyraźny "garb".  4.Na dolnej półce ustawiamy 1 litrową żaroodporną miskę

vaniliowoczekoladowa
gdy goscie auto parkuja ,ciasteczka w piekarniku laduja 126

Jajka rozbić trzepaczką z solą ,dodać miód i masło. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Do masy dodać proszek z mąką ,cynamon i imbir. Obrane jabłka pokrojone w drobna kostkę dodać do ciasta.Całość dokładnie wymieszać ... Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Łyżka nakładać kawałki ciasta na blaszkę pozostawiając odległości pomiędzy ciasteczkami.   Piec 15-20 minut w nagrzanym piekarniku. U jednych

w mojej kuchni
Sernik czekoladowa chmurka (bezglutenowy) 185

Ubijamy na sztywno i wsypujemy odłożone cukier. Utwardzamy nim kremówkę.  Śmietanę powoli przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Całość ostrożnie wylewamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy do piekarnika. Na dnie ustawiamy blachę z gorącą wodą. Zapobiegnie to nadmiernemu rośnięciu, ale również pękaniu ciasta. Ciasto pieczemy przez 1 godzinę. W połowie czasu zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. Po godzinie wyłączamy

Kuchnia od dwojga
Naleśniki czekoladowo-twarogowe z dżemem wiśniowym z płatkami róży Łowicz 145

osobnej misce wymieszać ze sobą obie mąki, kakao, proszek do pieczenia i sodę. Do masy jajecznej dodać twaróg, ostudzone masło i maślankę, po czym zmiksować. Na koniec wsypać składniki sypkie i ponownie zmiksować do ich połączenia.  Rozgrzać dużą patelnię i wlewać porcjami ciasto naleśnikowe. Każdą porcję ciasta rozprowadzić na całą patelnię kulistym ruchem ręki (ewentualnie można rozsmarować łyżką). Smażyć

Passions hobbies life
Niedzielne ciacho 195

wieczór kuszę Was słodkościami. Ciasto nazwałam niedzielne ale możecie je nazwać jak chcecie bo pasuje na każdą okazję. Mamy teraz sezon komunijny, więc może ktoś się skusi i upiecze dla gości. Słodycz masy przełamuje żurawina i czarna porzeczka. Moje ciacho podałam dziś na talerzyku od Galeria Cuda Świata - antyki&design . Znajdziecie tam wiele ciekawych i niepowtarzalnych wzorów. Rozwiń

Ewa w kuchni
Proste MEGA CZEKOLADOWE ciastka 323

minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, kakao, sodę, sól, aromat i wymieszać mikserem na niskich obrotach, aż powstaną okruchy ( patrz FILM ). Odstawić mikser, dodać mleczną oraz gorzką czekoladę i rękoma zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut. 3. Ze schłodzonego ciasta

Mała Cukierenka
prosty tort z lentilkami 346

miksujemy. Na koniec dodajemy przesiane mąki z kakao i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do tortownicy (24 cm średnicy) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka ziemniaczanej

Domowy Smak Jedzenia
Placuszki z serkiem wiejskim 668

Jajko wbić do miski i wsypać cukier. Za pomocą trzepaczki, jajko ubić na lekko puszystą masę. Następnie dodać serek wiejski. Całość wymieszać. Na sam koniec wsypać mąkę oraz sodę oczyszczoną. Dokładnie ze sobą wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron, na złoty kolor (najlepiej na małym ogniu). Po usmażeniu, przełożyć na ręcznik

Ugotować
KLUSKIE ŚLĄSKIE Z CZARNYM PIEPRZEM 118

będą miękkie. Studzę. Następnie za pomocą ubijaka do ziemniaków albo praski, ubijam na gładką masę. Masę dokładnie wyrównuje w misce i zabieram 1/4 cześć ziemniaków. W puste miejsce wsypuję mąkę ziemniaczaną dodaję sól i świeżo mielony pieprz. Dokładnie wyrabiam do połączenia składników. Z ciasta formuję małe kuleczki i zgniatam a nastepnie lekko spłaszczam i robię dziurkę na srodku. W dużym

Gotowanie Patki
koszyczki ptysiowe 175

wsypuję mąkę i mieszam energicznie na wolnym ogniu energicznie drewnianą łyżką. Mieszamy tak długo aż masa zacznie sama odchodzić od ścianek garnka, i stanie się szkliste. Odstawiam do przestudzenia. Następnie wbijam po jednym jajku stopniowo i łączę mikserem, i dopiero potem kolejne jajko. Ciasto przekładam do rękawa i wyciskam za pomocą szprycy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia koła. Osobno

wesoła kuchnia
Zwariowane ciasteczka 181

miksera) przełożyć miękkie masło. Dodać trzcinowy i biały cukier i wymieszać mikserem na puszystą masę. Następnie dodać masło orzechowe, jaja i zmiksować, aż do dokładnego połączenia składników. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, sodę oczyszczoną, kawę rozpuszczalną (suchą) i sól. Mieszając ciasto na najniższych obrotach miksera dodawać powoli, porcjami mąkę wymieszaną z sodą, kawą i solą. Całość wymieszać mikserem

Gospodyni Miejska
Kopytka leniwe 132

może się nieznacznie różnić choćby ze względu na jej typ lub wielkość jajek) i wyrabiamy masę - powinna być klejąca, ale odchodzić od rąk. Jeśli klei się zbyt mocno dodajemy jeszcze trochę mąki, ale nie za dużo. Blat lub stolnicę oprószamy mąką, nabieramy porcję ciasta i formujemy wałek, spłaszczamy go lekko i tniemy na kształt rombów. Układamy na oprószonej mąką desce/stolnicy

Kolorowy Przepisownik
Jak zrobić idealne wegańskie bezglutenowe naleśniki 144

Banana zblenduj na puszystą masę. Wszystkie składniki połącz najlepiej mikserem, aby uzyskać idealnie jednolitą masę. Lubię cieniusieńkie naleśniki i „suche” jak je określa moja mama, czyli smażone praktycznie bez oleju. Mój patent, to usmażenie pierwszego naleśnika na łyżeczce oleju, a kolejne porcje ciasta wylewam na suchą patelnię, i dopiero gdy mam zamiar go przewrócić na drugą stronę

greenscarf
Delikatne placuszki na śniadanie 178

robi, wszystkie produkty wrzucić do miski. Szybko zmiksować za pomocą miksera na gładką masę. Thermomix – wszystkie produkty wrzucić do naczynia miksującego, zmiksować 7 sek, obroty 4 Smażenie – na patelni wlać odrobinę oleju, jeśli masz dobrą patelnię to można smażyć bez oleju. Ciasto wlać na patelnię dużą łyżką. Smażyć na małym ogniu. Jak już się przesmaży z jednej strony

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania