ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1790/3191)

Babeczki brownies 218

masa uzyska jasny kolor. Cały czas miksując, wlewamy powoli czekoladę. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wyłączamy mikser. Czekoladową masę przekładamy do miski z mąką i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką TYLKO do połączenia składników - im dłużej będziemy mieszać, tym twardsze będzie ciasto po upieczeniu (ot, cały sekret mięciutkich babeczek ;)) 3.  Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20 minut

My Culinary Art
śnieżne kule i kruche ciasteczka renifery 95

cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy żółtko, mąkę i migdały, cały czas ucierając.Potem jeszcze chwilę wyrabiamy rękami. Masę owijamy w przeźroczystą folię do żywności i wkładamy do lodówki na 20 minut, żeby nieco stężało. Po tym czasie formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiając  kilkucentymetrowe odstępy. Ciastka pieczemy

noteskulinarnyfiga
"Słodkie środy" - drożdżówki z nadzieniem serowo - jabłkowym 159

około godzinę w misce przykryte ściereczką. Ser biały rozdrobnić widelcem i wymieszać z dżemem jabłkowym. Po upływie godziny ciasto ponownie zagnieść i podzielić na mniejsze kawałki, u mnie było ich 12. Każdy kawałek rozwałkować lub uformować na dłoni, nałożyć łyżkę masy serowo - jabłkowej i zlepić zamykając farsz w środku. Układać luźno w tortownicy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
muffinki porowo-pieczarkowe z parówką na ostro... 199

mniejsze kawałki zmiksować w pojemniku rozdrabniacza jajka, mleko, olej, cukier, kucharek, pokruszone papryczki rózgą blendera zmiksować do spienienia masy wsypać mąkę, proszek, sodę, dodać zmiksowane pieczarki z porą i łyżką "byle jak " wymieszać foremki silikonowe (14 sztuk) napełnić do pełna ciastem i do każdej foremki włożyć na środku pokrojone na 3-4 cm porcje parówki piec w 200C około

W Mojej Kuchni Lubię
Ciastka ze słonecznikiem 272

szklanki mąki  - 3/4 szklanki ziaren słonecznika Sposób przygotowania: 1.  Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Następnie dodajemy resztę składników z połową ziaren słonecznika i łączymy wszystko ręcznie. 2. Piekarnik nastawiamy na 200 C. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy małe kuleczki. Następnie obtaczamy w słoneczniku i układamy kuleczki na blaszce delikatnie je spłaszczając. Ciastka układamy w dość

Gotuj Z Muzyką
Czekoladowa babka z malinami 144

stopniowo do ucieranej masy nie przerywając ucierania. Mąkę przesiać i dodać wraz z proszkiem do pieczenia do utartej masy. Dodać kakao i mleko a następnie bardzo dokładnie wymieszać. Przygotować formę na babkę. Wysmarować dokładnie tłuszczem i podsypać bułką tartą.  Gotowe ciasto wlać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Gotową polewę

Na słodko lub wytrawnie
TOFFIK 121

tworzenia naszego menu o serniku pomyślałyśmy na zupełnym końcu. A przecie ż to jedno z moich najbardziej ulubionych ciast. Polecam serdecznie spróbujcie, wart jest grzechu :) SKŁADNIKI: 80 dag tłustego zmielonego sera 4 jajka 200g dobrej gorzkiej czekolady ok 200 g masy kajmakowej orzechowej 1 szklanka cukru pudru 200 g ciastek oreo ok 80 g masła ( roztopionego) A jak to zrobić

Kuchnia w opałach
Babka marmurkowa na oleju rzepakowym :) 105

łyżeczki kako - łyżeczka proszku do pieczenia - suszona żurawina do ozdoby Przygotowanie: Jajka ubijać z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Nadal mieszając dodawać stopniowo olej rzepakowy i cukier wanilinowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wlać na jasne. Piec

Zdrowie na języku :P
Ciasto w garnuszku z krówkami 183

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Masło roztop w małym garnku .W jednej misce wymieszaj suche, a w drugiej mokre składniki.Jeżeli ciasto będzie zbyt

Kredowe Menu
Ciasteczka czekoladowo-orzechowe 120

mlecznej/gorzkiejgarść drobno poszatkowanych orzechów włoskich - około 40gSposób przygotowania:Piekarnik rozgrzać do 180`C.Masło utrzeć na gładką masę razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka i dalej  miksować. W drugiej misce połączyć suche składniki. Wsypać je partiami do ciasta i wymieszać (można mikserem na najniższych obrotach). Do gotowego ciasta wrzucić żurawinę, orzechy i czekoladę - wymieszać.Na blaszce

Słodkie Przyjemności
Kibiny z suszonymi śliwkami 234

roztrzepane jajo do smarowania wierzchu kibin2 kopiate łyżki kwaśnej gęstej śmietany szczypta soli  1. Ciasto zagnieść, odłożyć na min. 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki wałkujemy cienko jak na pierogi, szklanką wycinamy krążki. Nadziewamy masą śliwkową , zlepiamy i układamy na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia. 2.  Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia

Apetyczna babeczka
Proste Czekoladowe Ciasteczka z Kawałkami Czekolady 261

czekolada całkowicie ostygnie, ale nadal pozostanie płynna. Masło miksujemy razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wlewamy roztopioną czekoladę, mieszamy i wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Chwilę miksujemy do połączenia składników. Ciasto umieszczamy w lodówce na ok. 30 min (lub na ok. 10 min. do zamrażalki). Po tym czasie z ciasta

Słodka Strona
Ciasteczka owsiano-czekoladowe na niedzielę 122

posiekać.Mąkę przesiać z kakao i wymieszać z proszkie do pieczenia.Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, zmiksować. Dodać płatki, mleko i ekstrakt, połączyć. Partiami wsypywać mąkę, zmiksować. Wsypać czekoladę, zagnieść, żeby równomiernie rozprowadzić ją w cieście.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.Po tym czasie z ciasta formować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MAŚLANE CIASTKA CRANBERRY NOEL 203

suszonej żurawiny 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich Wykonanie: Masło wcześniej wyjęte z lodówki rozkręcamy z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajko, aromat, mleko oraz obie mąki i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy żurawinę i orzechy i zagniatamy ciasto. Wkładamy je do lodówki na ok 1h. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na placek ok 1cm grubości

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania