ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1783/3191)

Napoleonka ze słonym karmelem 216

dodatku bez użycia piekarnika? Tak, to możliwe! Takim właśnie ciastem jest napoleonka. W oryginalnym przepisie  przygotowuje się ciasto francuskie, w wersji bez pieczenia wystarczy trochę herbatników lub krakersów, dla złamania słodkości śmietanowego kremu.  Do naszego ciacha dodatkowo użyliśmy gotowej masy korówkowej oraz odrobiny soli, dzięki czemu powstał słony karmel. :) Oczywiście kajmak możemy zrobić sami, jednak dzisiaj chodziło

Kuchnia od dwojga
Śniadaniowe tartaletki z ekspandowanymi jagłami, jogurtem i owocami 167

wody daktyle. Krótko zmiksować. Dodać płynny olej kokosowy i syrop klonowy i zmiksować wszystko do uzyskania lepkiej masy. Dodać ekspandowane jagły i wymieszać wszystko dokładnie łyżką- nie miksować, aby nie jagły nie straciły swojej formy. Formy na tartaletki wylepić ciastem dociskając je mocno palcami do dna i brzegów. Warstwa powinna mieć ok 0,5-1 cm grubości. Wstawić do nagrzanego

olalacooking
Czekoladowy tort z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladowym ganache 318

masę łyżką, aby składniki ładnie się połączyły. Uważać, aby nie przebić masy, aby nie straciła na puszystości. Przelać masę do formy i piec ok 50-60 minut lub do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i wystudzić całkowicie na kratce. Kiedy ciasto będzie zimne przekroić na pół, na dwie równe części. Kiedy ciasto jest w piekarniku przygotować owoce. Mrożone truskawki umieścić

olalacooking
Ciasteczka owsiane z żurawiną 148

soli Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Następnie dodajemy olej oraz cukier waniliowy. Do masy wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatki, żurawinę oraz posiekaną czekoladę Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy porcjami ciasto i formujemy małe ciasteczka. Pieczemy w 180 C około 15 minut

Zainspirowana w kuchni
Tort czekoladowy z bananami i masłem orzechowym 205

Połączenie smaków, które daje przepyszne doznania :) Masa idealna dla wielbicieli masła orzechowego! Bardzo efektownie się prezentuje. Genialny, lekko słonawy krem orzechowy przełamany kwaśną porzeczką i słodkimi bananami, treściwe ciasto czekoladowe, pycha! Polecam! PS lezaki ogrodowe  na każdą kieszeń, idealne na letni czas, teraz w promocyjnych ofertach ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie

Domowa cukiernia Ewy
Muffiny bananowe. Czyli Netmums poleca... 134

muffinki wyłożona papilotkami. Do sporej miski wrzuć miękkie masło i wsyp cukier. Ubij mikserem na gładka, puszysta masę. Następnie dodawaj na przemian jajka i makę, ubijajac cały czas mikserem na niskich obrotach. Na końcu wmiksuj szybko rozgniecione banany. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15-20 minut, do czasu, aż będa złotawe i sprężyste

Lejdi of the house
Ciasteczka cytrynowe 154

robota kuchennego przełożyć posiekane masło i wsypać drobny cukier. Całość ze sobą zmiksować, aż do powstania jasnej, puszystej masy. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, startą skórkę z cytryn, wlać ekstrakt oraz wbić jajko. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przygotowane ciasto przełożyć na blat kuchenny oprószony mąką. Przygotowane ciasto podzielić na 2 części. Z każdej części uformować wałek i pokroić

Ugotować
Piernikowe choinki 113

jasną, puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą do piernika i kakao. Przesiać do masy jajecznej. Delikatnie zamieszać kilka razy. Dodać powidła, olej i mleko. Zmiksować wszystkie składniki do połączenia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Przelać ciasto do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami tak do 3/4 wysokości i wstawić do pieca na ok 20 minut do tzw. suchego

Rusty Fork
Jaglane krakersy z parmezanem 167

jaglane i dalej rozdrabniać - następnie dodać masło, parmezan, zioła i sól i mieszać pulsacyjnie do uzyskania lepkiej jednolitej masy - powinna zlepić się w kulkę. Uciąć dwa kawałki papieru do pieczenia - żeby były wielkości blachy do pieczenia. Na jednym papierze rozpłaszczyć ciasto, następnie przykryć drugim papierem i rozwałkować na wielkość papieru. Przełożyć na blachę do pieczenia Zdjąć wierzchnią warstwę i nożem

Cooking for Emily
Jak zrobić ciasto na pierogi 2304

Sposobów na ciasto pierogowe z mąki pszennej jest co najmniej kilka. Oto jeden z nich - najbardziej podstawowy. Ciasto jest delikatne, elastyczne  - idealnie się lepi. - 3 składniki - bez masła - bez jajka Jako nadzienie do pierogów na słodko polecam użyć uniwersalnej masy serowej . Możesz też dać do środka ulubione owoce. Na wytrawnie polecam przepis na uniwersalny farsz - kapustę na ciepło

AniaGotuje.pl
Kopytka z bobu z masłem szałwiowym i ricottą – Angie gotuje – odc.4 172

będzie świeży). Ugotowany i obrany bób przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmiksować w blenderze na dość gładką masę, przełożyć do miski. Wbić jajko, doprawić sporą szczyptą soli i odrobiną świeżo mielonego pieprzu. Powoli dosypywać mąki i zagnieść niezbyt syte ciasto. Wyrobić kulę ciasta, podzielić ją na 4 części i na wysypanej mąką stolnicy/silikonowej macie uformować z nich podłużne wałeczki

Dietolog
Borówkowo poziomkowa pokusa 131

przesianą mąkę, delikatnie mieszamy w jedna stronę do połączenia składników.Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe.Wstawiamy do pieca i pieczemy 25 minut w170 stopniach. Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy w poprzek i zabieramy się za przygotowanie masy. Masa: Mascarpone miksujemy z cukrem i dodajemy ubitą śmietanę.Przekładamy masą biszkopt ,posypujemy pokruszonymi bezami  i borówkami

Różowa kuchnia
Jagodzianki 204

odstawiamy na ok. 15 minut w ciepłe miejsce. Jajko i 5 żółtek ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiewamy do dużej miski. Do tego dodajemy drożdże, resztę ciepłego mleka, ubite żółtka oraz roztopione i ostudzone masło. Ręką wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 2 godziny. Po tym czasie ciasto wykładamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik kajmakowy 177

kąpieli wodnej dzięki czemu jest równy, nie opada. Więcej przepisów na serniki i inne ciasta znajdziecie w zakładce CIASTA. Szczególnie polecam sernik nowojorski Spód 170 g herbatników 50 g masła Herbatniki pokruszyć drobno, masło roztopić i  wszystko wymieszać. Powinna powstać masa przypominająca mokry piasek. Wyłożyć ciastka na dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko docisnąć. Podpiec w piekarniku

O kuchni z uczuciem
Kruche ciasteczka maślane - niemieckie Spritzgebäck 167

łyżeczka startej skórki z cytryny 1 tabliczka czekolady deserowej PRZYGOTOWANIE Masło miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy jajko, skórkę z cytryny i aromat waniliowy. Ponownie łączymy składniki. Na koniec wsypujemy stopniowo przesianą wcześniej mąkę. Miksujemy na gładko. Ciasto przekładamy do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką (u nas "spłaszczona" gwiazdka) i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania