ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1777/3191)

Szybkie i łatwie ciasto typu duża blacha z marchwi i malin 154

tortu Miśki i musiałam upiec coś na szybko i dużo, bo słodkie wypieki w domu są na 6 osób i 2 psy ;-), a żeby było bardziej fit to zrobiłam ciasto składające się w połowie z warzyw i owoców. Co prawda samo w sobie może nie wygląda super zachęcająco, ale nadrabia i to bardzo smakiem, a poza tym zawsze można czymś(...)kruszą. Przygotowanie: Olej utrzyj w blenderze z cukrem, dodaj zimą wodę, połącz z resztą składników. Masę przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piecz przed około 40 minut w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (z termoobiegiem) Artykuł Szybkie i łatwie ciasto typu duża blacha z marchwi i malin pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
ciasto bananowe 166

widelca na puree i mieszamy z maślanką. W osobnym naczyniu ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy. Następnie dodajemy wymieszane banany z maślanką i miksujemy na małych obrotach. Następnie stopniowo dodajemy suche składniki i mieszamy np. przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i oprószonej mąką keksówki. Pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Kakaowe babeczki z jeżynami 151

wrogami wszelkich dań z mikrofalówki proponuję przygotować babeczki z jeżynami w piekarniku, trwa to ok. 30 minut. To ciasto robi się bardzo szybko, można wykorzystać różne owoce sezonowe. Ciasto jest puszyste i wilgotne, wykorzystałam jeżyny w syropie, które otrzymałam od Margarytki, dodatkowo zrobiłam z syropu i cukru pudru różowy lukier . Polecam błyskawiczne kakaowe babeczki z jeżynami, są lekkie i puszyste(...)wodę, miksujemy chwilkę. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy dalej na małych obrotach. Wsypujemy 3 łyżki crunchy z czekolada i pomarańczą, masę mieszamy łyżką. Do dołków od formy na muffiny wkładamy papilotki, wykładamy ciasto do 3/4 wysokości i układamy po ok. 4 szt. jeżyn z syropu. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy w 180 C z termoobiegiem około

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka majonezowa z czekoladową polewą - Thermomaster 2 117

Zmniejszyć obroty miksera do minimum dodawać majonez łyżka po łyżce. Zmiksować tylko do połączenia składników. Do zmiksowanej masy przesiać mąki oraz proszek do pieczenia. Składniki zmiksować tylko do połączenia składników. Blaszkę do babki lub keksówkę wysmarować masłem a następnie obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do blaszki. Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. po około

Kulinarne przygody
Torcik straciatella z malinami 165

foremkę do lodówki. Galaretkę żurawinową rozpuścić w 1,3 szklanki wrzątku, odstawić do wystudzenia. Na stężałej masie śmietanowej rozłożyć maliny i zalać je tężejącą galaretką. Ponownie wstawić do lodówki. Jeśli użyjemy mrożonych owoców, galaretka zsiądzie się w okamgnieniu. Przepis dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" , w której uczestniczyły również: Dorota - Sorbet truskawkowy Sylwia - Jagodowy deserek Katarzyna - Egzotyczny serniczek z ricotty

Kuchenne zapiski Edyty
Babka łaciata 377

łyżka kakao (ciemnego)kilka kropli aromatu waniliowegoszczypta soliPrzygotowanie:Jajka ubić z cukrem na bardzo puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę tortową, szczyptę soli, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Miksować, aby nie było grudek. Dodać aromat waniliowy. W rondelku roztopić margarynę i wlać gorącą do ciasta, cały czas miksując. Do 1/3 części ciasta dosypać kakao i dokładnie wymieszać.Foremkę do babki

Oryginalny smak
Ciasto z patelni z jeżynami 164

Robiliście kiedyś ciasto z patelni? Nie? Ja też pierwszy raz;) Ciekawe doświadczenie, myślę że warto wypróbować... chociaż klasycznie pieczone nie ma lepszych od siebie;))) Składniki:  (na patelnię o średnicy ok. 24 cm) 3 jajka 120 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 200 ml jogurtu naturalnego 60 ml oleju 300 g mąki pszennej Lubella idealna do tortów(...)gram jeżyn Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy jogurt oraz olej, miksujemy do połączenia składników. Wsypujemy przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia, teraz mieszamy już drewnianą łyżką.  Patelnię z nieprzywierającym dnem smarujemy olejem i rozgrzewamy. Ciasto przekładamy na patelnię, wyrównujemy łyżką, nakładamy jeżyny i przykrywamy szczelnie przykrywką. Jeśli ma otwór

Życie zaczyna się w kuchni
Wegańskie ciasto z ciecierzycy! 120

Wegańskie proteinowe ciasto z ciecierzycy z figą i sosem orzechowym WEGAŃSKIE CIASTO Z CIECIERZYCY /przepis własny/ Składniki na ciasto; 150 g ugotowanej ciecierzycy 40 g mąki owsianej razowej (lub pszennej) 10 g proteinowej mieszanki z superfoods  (Raab Vitalfood) szczypta soli 3-4 łyżki jogurtu sojowego łyżka  Alternasweet (Raab Vitalfood) jajko wegańskie: 10 g lnu złocistego(...)noni (Raab Vitalfood) Wszystkie składniki oprócz lnu zmiksować w blenderze  na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki.  Nasiona lnu zalać wrzącą wodą i mieszać do czasu, aż powstanie żelowa konsystencja. Odstawić na 15 minut. Dodać "wegańskie jajko" do ciasta i ponownie zmiksować.  Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około

Poranek na słodko
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 204

serowo-warzywnym nadzieniem. W pracy nie robimy quiche na cieście kruchym, ale na gotowym cieście francuskim. Na dno kładzie się gotowane w mundurkach ziemniaki w cienkich plastrach, na to cebulę, ser, następnie szpinak i brokuły, ponownie ser i nieco świeżych pomidorów na wierzch. Zalewa się masą jajeczno-śmietanową i piecze. Proste, szybkie i w ciągu godziny sprzedane co do kawałeczka(...)tarty i pizzy, można dodać właściwie wszystko, co nam zbywa w lodówce, jednak nie dosłownie - kompozycja składników może bardzo niekorzystnie wpłynąć na smak. I pamiętajmy, że nadzienie ciasta zalane będzie delikatnym, dość neutralnym w smaku sosem, dobrze jest więc dodać jakiś pikantny element do środka. Moje wczorajsze quiche smakowało naprawdę fantastycznie i chociaż już po małym kawałku człowiek czuł się

Kuchnia Prezydentowej
Brownie z truskawkami 449

Jeżeli nie macie pomysłu na niedzielne ciasto to zachęcam do upieczenia bezglutenowego brownie nadzianego świeżymi truskawkami. Ciasto bardzo proste, puszyste i szybkie do przygotowania. Ponadto nie za słodkie, mocno czekoladowe i niesamowicie smaczne! Nie będę ukrywać, że jak dla mnie brownie najlepiej smakuje podane tuż po upieczeniu - jeszcze lekko ciepłe 😋 Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm: brownie 2 tabliczki(...)białek dodać żółtka (po jednym) i składniki połączyć ze sobą na niskich obrotach miksera. Następnie powoli (!) wlać masę z rondelka i wsypać mąki. Delikatnie wymieszać. Na sam koniec dodać pokrojone w kostkę truskawki. Ponownie delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto, a na wierzchu ułożyć połówki truskawek oraz posiekaną czekoladę (te 3 pozostawione kostki). Piec około

Ugotować
Babka marmurkowa 187

jasną, puszystą masę, stopniowo dodawać jajka, jedno po drugim, cały czas ucierać. Dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Do masy maślanej dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, dokładnie wymieszać drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Ciasto podzielić na dwie części - do jednej dodać lekko przestudzoną czekoladę i wymieszać. Formę o wymiarach

Domowa cukiernia Ewy
Zakręcone ciasto cynamonowe 208

zmienia to jednak faktu, że ciasto jest smaczne, choć najlepsze zdecydowanie tuż po upieczeniu. Świetnie sprawdzi się do kubka ciepłej herbaty, gdy najdzie Was ochota na coś słodkiego. Ciasto: 3 duże jajka 3/4 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 1/4 łyżeczki sody 1/4 szklanki wody 1-2 łyżki oleju Nadzienie: 200-230 g twarogu 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cynamonu(...)całe jajka i ubijamy razem z cukrem przez kilka minut (do czasu aż masa podwoi swoją objętość i stanie się jaśniejsza). Obroty miksera zmniejszamy do minimum i stopniowo wsypujemy mąkę przesianą z sodą. Po chwili dodajemy odrobinę wody oraz olej, miksujemy krótko, tylko do połączenia. Ciasto wylewamy na warstwę schłodzonego sera, wyrównujemy. Pieczemy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym

Smaki Na Talerzu
Poduszkowiec - sernik na murzynku. 807

się doczekać i kroiłam jeszcze ciepły :)  Zapraszam do wypróbowania:)  Składniki na ciasto kakaowe: 5 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 kopiaste szklanki mąki typ 550 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 3 łyżki gorzkiego kakao Masa serowa : 600 g sera białego pół tłustego zmielonego 1 cukier waniliowy 1 jajko(...)pianę, następnie ciągle mieszając dodajemy po jednym żółtku, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy olej i śmietanę.Delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Zmielony ser ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy jajko i budyń, mieszamy. Rękaw cukierniczy napełniamy serem i na kakaowym cieście robimy serową kratkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
Murzynek z morelami. 137

Murzynka z morelami:  forma 24x28 cm 200 g masła (ewentualnie margaryny) 1 i 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 5 łyżek ekstra ciemnego kakao (jeśli nie planujecie podawać ciasta dzieciom warto dodać 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub 1 łyżka  ekstraktu z wanilii ) 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże(...)zależności od wielkości). Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175°C.  Do letniej masy dodajemy kolejno po 1 żółtku, za każdym razem dokładnie miksujemy, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i znów dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy odsączone rodzynki i pianę ubitą z białek. Tak przygotowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia (lub wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą) blachę, wyrównujemy

Rozpustne gotowanie
Muffinki z kawałkami czekolady 179

ostatnio fazę na muffinki ;) To dlatego że opcji jest mnóstwo a wykonanie szybkie. Tym razem z kawałkami czekolady - kokosowej, chyba mojej ulubionej.   Prosty przepis na podstawowe jasne ciasto wykonamy przy użyciu miski, szklanki i łyżeczki. Kilka składników, wymieszać, przelać do formy i piec zaledwie 20 min naprawdę wielka filozofia ;D Tu wyglądają jak Pieguski ;D I oczywiście musiałam spróbować(...)mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego tabliczka czekolady Wszystkie składniki mieszamy razem na gładką masę, dodajemy pokrojoną w kostkę (0,5 x 0,5 cm) czekoladę. Znów mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą wlewamy po 1,5 łyżki ciasta. Pieczemy ok. 20 min. Po upieczeniu zostawiamy je w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami

W kuchni bez szafek

Proponowane wyszukiwania