ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1773/3191)

Ciasto marmurkowe (piaskowe) 407

uparcie szukać nowości... :-) polecam wszystkim, którzy zaliczyli nie jedną klapę z ciastem proszkowym, wypróbujcie ten przepis! Ja lubię takie ciasto zajadać na śniadanko... Wiem wiem, ze niezdrowo. ;) Ciasto marmurkowe (piaskowe) PRZEPIS {forma: 26 x 11 cm , 1 szkl = 250 ml} temperatura pieczenia: 180ºC | czas pieczenia :~ 60-70 min Składniki   1,5 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej(...)podzielić na pół i do jednej dodać 1 łyżkę kakao i zmiksować. Do natłuszczonej formy lub wyłożonej papierem do pieczenia wylewać na zmianę masę jasną i ciemną. Na wierzchu zrobić esy floresy za pomoca widelca. Ciasto piec w temperaturze 180ºC przez ok 1h. (piekłam dłużej, ok. 1h 20 min., do tzw. suchego patyczka). Wystudzone ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
EXPRESOWA MLECZNA KANAPKA BEZ PIECZENIA + FILMIK 216

Pyszna mleczna kanapka bez pieczenia, ciasto rewelacyjne, znika szybko. Dzieci się nią zajadają  :)  SKŁADNIKI :  300 g herbatników kakaowych 3 szklanki mleka w proszku 200 g masła 3/4 szklanki mleka 3/2 % 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady mlecznej + 3 łyżka śmietany 30 % lub mleka  PRZYGOTOWANIE :  Mleko 3/2 % podgrzewamy z cukrem aż się rozpuści, studzimy(...)chwilkę miksujemy. Wsypujemy mleko w proszku i ucieramy aż masa będzie gładka. Masę mleczną wylewamy na herbatniki, rozsmarowujemy. Układamy następną warstwę herbatników i odkładamy na godzinę do lodówki. Czekoladę podgrzewamy w mikrofalówce z odrobiną śmietany, dokładnie mieszamy aż powstanie polewa. Studzimy.  Na zimne ciasto wylewamy tężejąca polewę. Odkładamy do zastygnięcia.  Ciasto kroimy na kawałki. Polecam, jest pyszne :) Zapraszam

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort orzechowy z nadzieniem kawowo migdałowym. 239

mielonych orzechów 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej   składniki na ciasto orzechowe; 4 białka 4 łyżki cukru kryształu 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek mielonych orzechów   ok 150 ml herbaty do nasączenia   Masa; 30 dag masła 5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczonej(...)cukrem, następnie dodać żółtka, zmiksować. Dodać przesiane mąki z proszkiem i orzechy, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy o średnicy 26cm. Piec około 30 min w 170C. Po ostudzeniu ciasto przekroić na dwa krążki.   Białka ubijamy, dodać cukier, nadal ubijać. Następnie dodać mąki z proszkiem i orzechy. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy i piec ok 15 min. w 180C

Radość kipiąca uśmiechem.
Truskawkowy śmietanowiec 281

jest świetny deser dla leniwych i osób, które nie lubią piec ciast. Takie ciacha robię, jak już mam ostrego lenia, a wiem że do kawy musi być coś słodkiego.  Blacha duża 23 cm x 29 cm Składniki: 3 duże śmietany 18 % 3 duże jogurty naturalne 1 szklanka cukru 1 opakowanie żelatyny odrobina gorącej(...)szypułek. W naczyniu miksującym mieszamy jogurt, śmietanę i cukier,dodajemy żelatynę i zalewamy masą truskawki. Blachę wkładamy do lodówki na ok 20 minut. W tym czasie galaretki zalewamy wodą ( 500 ml wrzątku) mieszamy i ostudzamy, aż galaretka zacznie powoli tężeć. Na ciasto układamy pozostałe tryskawki i wszystko zalewamy warstwa galaretki. Całe ciasto wkładamy do lodówki

Niezły Młynek
Ciasto "Nutella" (Nutella Cake Nigelli Lawson) 325

łyżka rumu 100 g orzechów laskowych Ciasto Nutella (Nutella Cake Nigelli Lawson) - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy do momentu gdy czekolada całkowicie ostygnie jednak pozostanie nadal płynna. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. W osobnym naczyniu miksujemy masło na puszystą masę, dodajemy Nutellę i ciągle mieszając wbijamy(...)rozpuszczoną czekoladę. Na końcu delikatnie łączymy z ubitymi białkami. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem formy (ok. 23 cm). Pieczemy w temperaturze 175-180 stopni ok. 40 minut do tzw. "suchego patyczka". Orzechy laskowe podpiekamy na suchej patelni, następnie odkładamy do wystygnięcia (koniecznie, orzechy nie mogą być ciepłe, ponieważ "spłyną" z ciasta). Gdy ciasto ostygnie możemy przygotować polewę: Kremówkę podgrzewamy

Słodka Strona
CIASTO MARCHEWKOWE WERSJA FIT 171

przyniósł los. Nabieram chęci do życia. Wracam do swoich ulubionych czynności. Pieczenie zawsze dawało i daje mi wielką radość i satysfakcję. Dlatego dziś przepis na pyszne ciasto marchewkowe, za namową córki w wersji fit. SKŁADNIKI: 400 g marchewki startej na drobnych oczkach 1 1/2 szkl płatków owsianych górskich 4 jajka  3 łyżki miodu 2 łyżki oleju rzepakowego(...)szczyptą soli, dodać żółtka i zmiksować do połączenia. Mikser ustawić na niskie obroty i partiami do masy jajecznej dodawać marchew. Dodać wszystkie pozostałe składniki i mieszać do czasu ich połączenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (użyłam tortownicy 22 cm) i wlać do niej ciasto. Piec około 1 godzinę w 160 - 170 stopniach. Serek wymieszać z miodem i wanilią, posmarować wierzch

Kuchnia w opałach
Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 212

szczypta soli 1 łyżeczka margaryny do posmarowania papieru 2 łyżki kakao Na masę: Maliny lody Carte d’Or Chocolate Brownie Polewa to 100 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w 50 ml śmietanki 30% i maliny do dekoracji Przygotowanie: Białka z jajek wbijamy do miski, w której będziemy przygotowywać ciasto na biszkopt, a żółtka przekładamy do osobnego naczynia. Białka ubijamy na sztywno

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto ucierane z jabłkami 425

cukru do wypieków 5 jabłek Opcjonalnie cynamon Sposób przygotowania: Jajka, mleko, olej i cukier miksujemy do uzyskania puszystej masy. Dodajemy partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do całkowitego połączenia. Jabłka obieramy, kroimy w ósemki i usuwamy gniazda nasienne. Połowę ciasta wylewamy na wyłożoną papierem blaszkę, u mnie była to blaszka 19x28, ale ciasto było wysokie i bardzo długo

Kuchnia w czekoladzie
Muffinki czekoladowo-orzechowe z kremem 167

szklanki cukru 1 łyżeczka soli Odrobina sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 50 g orzechów włoskich 50 g czekolady mlecznej Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego 40g 5 łyżek cukru 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 250 g margaryny (u mnie Kasia) 1 łyżeczka kakao Muffinki: W jednej misce dokładnie(...)ciasta. Muffinki przekładamy do silikonowej foremki i pieczemy 20 minut w 180*C. Po wyjęciu i ostudzeniu dekorujemy kremem budyniowym i kolorową posypką. Krem: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Studzimy. Mikserem ucieramy

VioletoweKucharzenie
Makowa Panienka 13480

białej czekolady Dodatkowe składniki: 1 słoiczek dżemu wiśniowego (gęstego) – ok. 450g 70 g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka masła wiśnie z kompotu do dekoracji ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makowa Panienka – Wykonanie: Blaty makowo-kokosowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując(...)zmielone migdały). Całość delikatnie wymieszać szpatułką, aż składniki się połączą. Powstałą masę przełożyć do blaszki o wymiarach 35×25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 20-25 minut. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż na dwa równe blaty ciasta. Krem: Białą czekoladę połamać na kostkę, wrzucić do metalowej miski, dodać

Kulinarne Przeboje
Szybka rolada jabłkowa 383

termoobiegu - i pozwolić mu się powoli nagrzewać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito do oddzielnej miski - w ten sposób mąka się napowietrza, co wpływa potem na puszystość ciasta . Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli mikserem na sztywną pianę - dodanie soli usztywnia i wzmacnia pianę . Nie przerywając ubijania dodawać po łyżce cukier, a następnie na mniejszych(...)składników - lub delikatnie wymieszać przy pomocy łopatki, jak było w oryginalnym przepisie . Masę wyłożyć na przygotowane jabłka, wyrównać powierzchnię i od razu wstawić do piekarnika. Piec 30-35 minut w 160C. Wyjąć z piekarnika, przykryć ściereczką kuchenną, a następnie stolnicą - lub dużą deską czy tacą - odwrócić ciasto do góry dnem. Od jabłek oderwać papier, i pomagając sobie ściereczką, zawinąć biszkopt

Grunt to przepis!
Żurawinowo-pomarańczowe ciasto z orzechami 203

miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy do uzyskania puszystej piany (masa powinna potroić swoją objętość). Następnie o miski dodajemy 100 g rozpuszczonej i ostudzonego masła i ekstrakt pomarańczowy – mieszamy.Mąkę razem z proszkiem do pieczenia i świeżymi żurawinami mieszamy, dodajemy pokrojone drobno orzechy włoskie. Ciasto przelewamy do dużej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do nagrzanego

Słodkie Przyjemności
Kruche ciasto z truskawkami i waniliową pianką 1028

wystudzić. W tym czasie ubić pianę z białek , dodać cukier  , proszek budyniowy i olej. Masę wylać na wystudzony spód , ułożyć owoce (pojedynczą warstwą ) i na to zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta . Piec ok 45 min w 180'C Oprószyć obficie cukrem pudrem i cieszyć się smakiem  Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Czekoladowe muffiny z budyniem 205

proszek do pieczenia, szczyptę soli i kakao. Wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę. Następnie ugotować wg instrukcji na opakowaniu (ja dałam trochę mniej mleka – 200ml na pół opakowania saszetki, aby był gęstszy oraz 1 czubatą łyżkę cukru). Lekko go przestudzić. Do silikonowych foremek nakładać 1 łyżkę ciasta, następnie na środek kłaść trochę budyniu. Przykryć go kolejną łyżką ciasta. Piec

Fabryka pomysłów
Sernik dyniowy 231

piekarnika zanim przestygnie dobrze jest oddzielić ciasto ostrym nożem od brzegów tortownicy. Wystudzony sernik wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). 4. Polewa: mleko skondensowane niesłodzone, masło i cukier brązowy gotować około 20 minut na małym ogniu. Mieszać często drewnianą łyżką i BARDZO uważać przy próbowaniu, bo masa jest bardzo gorąca! Jak przestygnie, lekko ciepłym sosem polać

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania