ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1753/3191)

Tarta z malinami i białą czekoladą. 131

kostkę i dodajemy do mąki razem z cukrem i szczyptą soli. Zagniatamy ciasto i wylepiamy nim formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Przygotowujemy masę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie ściągamy ją z "ognia" i łączymy ze śmietaną. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka lekko

Magia jedzenia.
Seromak, sernikomakowiec, sernik z makiem na piernikowym, korzennym spodzie 179

Moje trzy świąteczne ulubione smaki w jednym cieście :) Sernik, makowiec i pierniki. To już szczyt świątecznego szczęścia, dla moich kubków smakowych. Odkąd mam już swój ulubiony przepis na masę makową , sprawdzony ser na sernik - sernikomakowiec mogę robić z zamkniętymi oczami i wiem, że zawsze wyjdzie mi dobry! A więc do roboty! Składniki: * spód: - 200g pierników lub ciasteczek korzennych (bez lukru

CookYourself
Ciasteczka kardamonowo-pomarańczowe 217

pomarańczy 1 jajko w temperaturze pokojowej Wymieszaj razem mąkę, kardamon i sól. Miękkie masło ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj skórkę pomarańczową i jajko i dokładnie ubij. Porcjami dodawaj mąkę - ubijak zamień na płaskie mieszadło lub szybko zagnieć rękoma. Ciasto zawiń w folię spożywczą, lekko spłaszcz i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto podziel na 2 części

Czerwień i błękit
Pierniki świąteczne 257

cukru pudru 1. Miód i margarynę rozpuszczamy i studzimy. 2. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do masy miodowej. 3. Dosypujemy kakao, przyprawę do piernika oraz mąkę wymieszaną z proszkiem. 4. Wszystko dokładnie wyrabiamy robotem lub ręcznie. Gdy ciasto będzie za twarde dodajemy trochę mleka, ja nie musiałam. 5. Zawijamy je w folię i wstawiamy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sernik mocno jagodowy 231

malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać masę ciasteczkową, równomiernie rozprowadzić ją po całym dnie i docisnąć. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy serowej. Masa serowa

maniapieczenia
Sernik na zimno z kokosowym spodem i musem owocowym od góry 174

SPÓD CIASTA - szklanka wiórków kokosowych - 150g masła - 150 g herbatników czekoladowych Herbatniki zmiel w blenderze lub pokrusz wałkiem ciasta, wiórki kokosowe upraż na gorącej patelni. Wymieszaj razem, dodaj dosyć chłodne masło i wszystko pougniataj dłońmi do uzyskania prawie jednolitej masy. Wyłóż formę 23 cm folią spożywczą lub aluminiową, lepiej tą pierwszą i masę z ciastek ugnieć na dnie dość mocno

Pasje Jolki
Placki z ziaren amarantusa - z cukinią i kalafiorem (bezglutenowe) 123

posiekać. Wszystkie warzywa (cukinię z sokiem) połączyć z amarantusem i wymieszać z jajkiem, koperkiem, mąką, skrobią oraz bułką tartą. Masę doprawić (czarnuszką i solą) do smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki stołowej - wykładać średnie porcje ciasta (tak jak na placki ziemniaczane). Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku

Di gotuje
Koktajl z czarnej porzeczki, malin i jagód 153

malin 100 g jagód 4 łyżki cukru Sposób przygotowania Owoce umyć, osuszyć. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/fit/koktajl-czarnej-porzeczki-malin-jagod/ BosowKuchni Artykuł Koktajl z czarnej porzeczki, malin i jagód pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasteczka czekoladowe z orzechami 194

misie miksera umieszczamy masło, cukier biały, cukier trzcinowy, cukier z wanilią i jajko. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając ubijania dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli (jeżeli mikser nie daje rady, zagniatamy ciasto ręcznie). Dodajemy czekoladę, orzechy i migdały, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Przy pomocy dwóch łyżeczek z ciasta formujemy

My Culinary Art
Amarantuski z kokosem 125

jednolitą "papkę".) Dodać jajko, amarantus, wiórki kokosowe i syrop z agawy. Całość dokładnie połączyć (najlepiej dłonią). Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ja ciasto delikatnie rozwałkowałam i wykrawałam z niego okrągłe ciasteczka.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Amarantuski powinny

Di gotuje
Ciasto Piankowe z Marshmallow bez Pieczenia (Ciasto Marshmallow) 282

mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30% galaretka truskawkowa (lub malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g truskawek ( ok. 100 g okrągłych biszkoptów Ciasto Piankowe z Marshmallow bez Pieczenia (Ciasto Marshmallow) - Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy i wrzucamy pianki marshmallow - nadal podgrzewamy do rozpuszczenia.  Następnie zdejmujemy z ognia i całkowicie studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo(...)bręc zą (ok. 22 cm średnicy) smarujemy masłem i jej dno wykładamy biszkoptami . Przygotowaną masę wylewamy na ułoż one biszkopty i wyrównujemy brzeg. Umieszcz amy w lodówce do zastygnięcia.     Galaretkę rozpuszczamy w ok. 4 50 ml wrzącej wody. Studzim y. Na wierzch ciasta wykładamy owoce i tężejącą , ale nadal pły nną galaretką zalewamy wierzch ciasta. Umieszczamy w lodówce

Słodka Strona
Torcik jeżynowy 152

waniliowym i skórką otartą z cytryny. Białka ubić na pianę dodając 6 łyżek cukru. Wymieszać z masą z żółtek. Dodać mąkę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Na dwóch blaszkach przykrytych papierem do pieczenia wyrysować 2 kręgi o średnicy 23 cm. Zasmarować je przygotowanym ciastem i piec 12 minut w temperaturze 175 stopni. Przetrzeć 100g jeżyn i wymieszać

kuchnia doski
Tradycyjne knedle ziemniaczane z truskawkami + kilka porad jak zrobić idealne knedle 466

kilka godzin/dzień  wcześniej i zmielone- zdążą odparować, * masa powinna być wyrabiana szybko i sprawnie- podczas długiego wyrabiania masa oddaje wodę, co skutkuje zwiększeniem ilości mąki, * przed formowaniem w kulkę najlepiej dłoń delikatnie oprószyć mąką- zapobiegnie to przyklejenia się ciasta do dłoni, lepiej więc będzie się formowało i kula wyjdzie idealnie krągła, * gotować natychmiast po przygotowaniu i najlepiej większymi

Kraina Miodem Płynąca
Krówka bez pieczenia 80086

Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować je przez ok. 2 godziny, a następnie ostudzić przed otwarciem, ponieważ w innym przypadku masa pod ciśnieniem może nam zabrudzić całą kuchnię ;) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o […] The post Krówka bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami 161

Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej i wymieszaj ze sobą. Następnie zacznij je powoli wsypywać do ubitych jajek, mieszając masę łyżką w jedną stronę. Formę na muffinki powykładaj papilotkami. Do papilotek o średnicy 3 cm wlewaj po 1 czubatej łyżeczce ciasta. Piecz przez kwadrans w piekarniku nagrzanym do 180ºC . Wyjmij i ostudź. (Dla papilotek o średnicy 5 cm nakładamy

Food Square

Proponowane wyszukiwania