proszkiem. Żółtka oddzielić od białek. Masło i cukier utrzeć do powstania jasnej, puszystej masy. Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Stopniowo dodawać żółtka, miksując po każdym dodaniu. Dodać mąkę i wymieszać drewniana łyżką. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wmieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) i piec(...)gazie, do całkowitego rozpuszczenia, nie doprowadzić do wrzenia. Mleko podgrzać, ale nie zagotować, wrzucić połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i odstawić na chwilę, następnie wymieszać do powstania gładkiej masy. Dodać żelatynę i wymieszać do jej dokładnego rozprowadzenia (ja zmiksowałam). Odstawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodawać stopniowo do masy czekoladowej, delikatnie wmieszać. Mus wylać
kulinarnyswiatdomiSłodkości z owocami -wspólna akcja wypiekania ciast...Miało być z owocami, na zimno , pieczone , do wyboru , do koloru..Ja w sumie planowałam zrobić coś na zimno, ale akurat robiłam porządki w piwnicy i znalazłam jeszcze kilka słoików jabłek i tak więc zrobiłam roladę.Polecam.jest pyszna..Kiedyś już robiłam podobnie,ale do jabłek nie dawałam galaretki. 5 jajek(...)cukru. Ubijać do uzyskania puszystej masy. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na podpieczone jabłka, wyrównać. Piec około 30 minut. Wyjąć z piekarnika.Ściereczkę rozłożyć na stole, posypać cukrem pudrem i na ściereczkę wyłożyć upieczone ciasto. biszkoptem do dołu, zwinąć od dłuższej strony w roladę. Odstawić do wystudzenia.Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem
Moje domowe kucharzeniemisce dokładnie ubijamy jajka, dodajemy pozostałe składniki – przyprawy, czosnek, pietruszkę, cebulę, chilli, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Do masy jajecznej wsypujemy kalafior i szpatułką dokładnie mieszamy. Zaczynamy dodawać mąkę – najlepiej dodawać po jednej łyżce i mieszać. Ma wyjść gęste ciasto, które z trudem będzie spływać z kalafiora. Gotowe ciasto traktujemy odrobiną soli i pieprzu. Rozgrzewamy patelnię i smażymy dowolnej
ladykitchensię ładnie rozpuści,lekko studzimy. Ucieramy margarynę,dodajemy po łyżce już ostudzony budyń i alkohol,miksujemy na gładką masę,wykładamy ją na biszkopt i rozsmarowujemy.na to układamy biszkopty moczone w herbacie, wierzch polewamy polewą krówkową. Najlepiej jest jeszcze schłodzić ciasto kilka godzin w lodówce. Smacznego
Swojskie jedzonkozmiękły. Do kielicha blendera wrzucić odsączone daktyle, dodać jajko, kakao, zalać mlekiem i zmiksować na jednolitą masę. Do masy daktylowej dodać make orkiszową z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Najlepiej zacząć od połowy szklanki i w razie potrzeby, jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodawać stopniowo resztę. Konsystencja ciasta ma być gęstsza niż na naleśniki. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju
Fitsweet.meDziś przedstawiam przepis na urozmaicone rafaello Dodatek powideł idealnie pasuje do masy kokosowej. Składniki na dużą blachę: ok. 400 g krakersów słonych 1 słoik powideł jagodowych
Moje WyrobyTo jeden z pyszniejszych tortów jakie robiłam i jadłam. To biszkopt kakaowy przełożony masą śmietankową oraz powidłami śliwkowymi. Tort można nasączyć kawą (nawet z dodatkiem jakiegoś
Kuchnia domowa Animiękkie- po schłodzeniu świetnie się kroi i przypomina w smaku czekoladowy serniczek z nutą orzechową( dzięki prażonemu słonecznikowi). Ciasto na blaszkę 22x 25 cm . Do zrobienia w mniej niż 60 minut. Składniki podstawowe: 70 sztuk okrągłych biszkoptów Składniki na masę: 3 jaja 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 1 szklanka śmietany 18% 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki
Domowe ciastatych wiórek gdyż one ciągle tak pięknie pachniały, postanowiłam wygotować je z mleku, później wpadłam na pomysł budyniu i ciasta. Rewelacja! Gdybyście jednak wykorzystali do tego przepisu wiórki kokosowe prosto z opakowania, nie trzeba ich gotować, wystarczy tylko wymieszać z masą na sam koniec. Proces gotowania miał spowodować wygotowane z nich alkoholu. Składniki na formę 22 x 28cm: 150 gram
Życie zaczyna się w kuchniżeby ciastek z dziurką było tyle samo co bez niej ;-) 4. Formę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciasta i pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. Studzimy na kratce. Po upieczeniu i wystudzeniu wszystkich przekładamy marmoladą, kremem czekoladowym, masą lub powidłem :-) Smacznego
kruche babeczkikroimy w cienkie plastry. Do miski wbijamy jajko, szczyptę soli, cukier i cukier wanilinowy. Ubijamy mikserem, aż powstania puszysta masa. Następnie dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z sodą i jogurt. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy jabłka i mieszamy. Jeśli ciasto jest za luźne dodajemy jeszcze trochę mąki. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy
I LOVE LIFEpieprzem i blendujemy na średnio zwartą masę . Ziemniaki przepuszczamy dwukrotnie przez praskę , tak samo postępujemy z twarogiem . Mieszamy razem masę pieczarkową razem z ziemniakami , dodajemy dwie łyżki bułki tartej , jajko , sól , cukier ,pieprz i łyżkę mąki . Wyrabiamy na dość gładkie ciasto . Pojedyncze porcje ciasta formujemy w małe walce , obtaczamy w bułce tartej , odstawiamy do lodówki na około 30 minut . Przy
Ogrodnik w podróżysól i mleko, olej oraz mąkę. Dokładnie wymieszać. Dodać ubite białko i delikatnie połączyć z masą buraczkową. Jeżeli masa jest zbyt zbita dolejcie odrobinę mleka. Dno blaszki do pieczenia ( 35×22 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować równomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut. Gorącą roladę buraczkową przełożyć (papierem do góry) na czystą ściereczkę bawełnianą
Swojskie jedzonkopołączyć z płynnym miodem. Następnie do masy wsypać mąkę z dodatkami, a na końcu wmieszać pokrojone suszone owoce. (Masa powinna delikatnie się kleić, ale niezbyt mocno. W razie potrzeby można dodać minimalną ilość mąki.) Ręce delikatnie zwilżyć i z ciasta formować kulki o wielkości niewielkiego orzecha włoskiego. Kulki bez spłaszczania, ale z 2-3 cm odstępami ułożyć na blasze
Di gotujebanana 130-150g posiekanych orzechów brazylijskich 40g cukru pudru WYKONANIE: 1. Masło, cukier i jako ubijamy na jednolitą masę. 2. Dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon, sól, dokładnie mieszamy. 3. Pod koniec dodajemy banana i czekoladki. 4. Wkładamy ciasto na około 2 godziny do lodówki, aby stężało. 5. Po upływie tego czasu, kulamy kulki około
Dziś Ja gotuje