Pyszna, aromatyczna, wilgotna babka :) Przepis znalazłam na blogu Arabeska.Składniki:1/4 kawy rozpuszczalnej (proszek)2 łyżki ciepłej wody3 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej1/4 łyżeczki soli250 g masła1 i 1/2 szklanki cukru1 szklanka mleka6 jajek1/2 szklanki kwaśnej śmietanyolejek waniliowy do smakuLukier:1 szklanka cukru pudru2-3 łyżki mleka Sposób wykonania:1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.2. Kawę wymieszać z wodą.3. Mąkę, sól, proszek do pieczenia ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...