ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1762/3191)

MANDARYNKOWY KEKS 129

białą skórkę, miąższ podzielić na cząstki. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać po 1 jajku. Gdy składniki się połączą, dodawać stopniowo przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, wszystko dobrze utrzeć mikserem. Na końcu dodać cząstki mandarynek i delikatnie wmieszać je w ciasto. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i piec 55-60 minut

Kuchnia w opałach
Czekoladowo - Śmietankowe 216

puszystą masę. Białka ubij na sztywną pianę, dodając szczyptę soli. Do masy z żółtek i masła dodaj przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Wysmaruj blachę lekko masłem i posyp bułką tartą. Przełóż do niej ciasto. Włóż do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut , góra-dół. Dla pewności sprawdź ciasto

Pasje Jolki
Ciasto czekoladowe z cukinii 1164

idealny sposób na przemycenie do diety dodatkowej porcji warzyw. Ponadto cukinia dodana do ciasta powoduje, że jest ono bardziej wilgotne i mięsiste a przy tym dłużej utrzymuje swoją świeżość. Ciasto testowało kilka osób i żadna z nich nie powiedziałaby, że w środku może być warzywo! :) Składniki (na dużą, prostokątną blachę): 6 jaj 1 szklanka cukru  1 szklanka oleju(...)pieczenia  szczypta cynamonu  Jaja miksuję z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodaję stopniowo olej i cały czas miksuję na średnich obrotach. Dodaję cukinię, przesianą mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Całość dokładnie mieszam i przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut, do suchego patyczka. Studzę

Mango Papaja
wegański biszkopt z agaretką rabarbarowo-truskawkową 198

zdecydowałam się zwieńczyć biszkopt galaretką z rabarbaru i truskawek (na które sezon niestety się kończy... :(). Galaretka jest przygotowana na bazie agaru, więc nazwałam ją "agaretką", brzmi fajnie, co? ;) Całe ciasto jest lekkie, orzeźwiające i pyszne ;) Idealne w gorące dni, gdy nie mamy ochoty na cieżkie posiłki. WEGAŃSKI BISZKOPT Z "AGARETKĄ" RABARBAROWO-TRUSKAWKOWĄ przepis autorski // tortownica 18cm ~wegański biszkopt *przepis - klik(...)jeszcze ok. 2-3 minuty. Pozostawiamy do ostudzenia. W miarę stygnięcia masa będzie gęstnieć. Gdy zauważmy, że masa już gęstnieje możemy wylać ja na biszkopt (który należy wcześniej umieścić w tortownicy wyłożonej folią spożywczą) i wstawić do lodówki. Po ok. 30 minutach ciasto powinno być gotowe ;) Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Mini babeczki nadziane dżemem z czarnej porzeczki. 132

wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już dobrze dopieczone. Wyjmujemy i studzimy. Porzeczki oczyszczamy i dokładnie myjemy. Następnie odsączone przekładamy na patelnię lub do garnka o grubym dnie i używając widelca lekko je rozgniatamy. Dosypujemy cukier (ilość ustalamy sami)i dwie łyżki wody aby się nie przypaliło i smażymy do momentu aż masa porzeczkowa będzie już lekko

Radość kipiąca uśmiechem.
ŁACIATY JAGODOWIEC BEZ PIECZENIA 191

smaku jagodowym z galaretką będzie idealnym deserem na niedzielę, w dodatku bez pieczenia. Tak więc nie ma obaw, że wyjdzie zakalec. Możemy wyciąć okrągłe mini torciki lub pokroić ciasto w kwadraty. Nie miałam świeżych jagód, więc użyłam konfitury jagodowej, ale w sezonie polecam użyć świeżych jagód. Zapraszam!!!   SKŁADNIKI  paczka biszkoptów, 2 galaretki o smaku owoców leśnych(...)masę i przykrywamy resztą masy jagodowej. Na wierzchu układamy kilka biszkoptów. 6. Odstawiamy do lodówki aż masa zastygnie. 7. Następnie całość zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki. 8. Za pomocą szklanki lub wykrawacza wycinamy małe okrągłe torciki. Zamiast okrągłych torcików ciasto można pokroić w kostkę

słodki bratek
czekoladowe ciasteczka ze słonecznikiem 137

pozostałą część czekolady siekamy. W osobnym naczyniu miksujemy miękkie masło z cukrem na puszystą masę, dodajemy roztopioną czekoladę oraz jajko, miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z kakao, sodą i solą. Delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy słonecznik oraz posiekaną czekoladę i mieszamy. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy ciasteczka (ok. 4 cm średnicy) na wyłożoną papierem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto ze śliwkami (paleo, bez glutenu) 154

Wracając do przepisu, jest to jedno z moich ulubionych paleo ciast . Na jego wierzch można wrzucić dowolne owoce (z gruszką też byłoby mega, chyba następne w kolejce). Ciasto ze śliwkami na blogu już się pojawiały, np. w tym przepisie z kruszonką. Do przygotowania potrzebujecie tylko kilku sładników i śliwek. Sam deser jest przepyszny pachnie śliwkami i cynamonem, jest lekki(...)osobno sodę, sól oraz mąkę kokosową. Kolejno zawartość obu naczyń łączymy i znów mieszamy. Uzyskaną masę wykładamy na foremkę. Na wierzch układamy śliwki (ja wymieszałem je z mąką z tapioki).Pieczemy przez około 45-50 minut, aż góra będzie złocista. Odstawiamy ciasto ze śliwkami do ostygnięcia na 15 minut. Smacznego ! Artykuł Ciasto ze śliwkami (paleo, bez glutenu) pochodzi z serwisu

PaleoLife
105. Chrupiące serduszka czyli: gofry z korzenną, piernikową nutą. 235

znowu pokombinować. Po krótkiej przerwie zapraszamy Was na chrupiące gofry. Te cudowne wypieki są idealną propozycją zarówno na szybkie śniadanie jak i deser (także w nadchodzące święta).  Tradycyjne ciasto na gofry połączyłyśmy z domową przyprawą piernikową. Jest wspaniałym zamiennikiem tej dostępnej na sklepowych półkach, a dodatkowo jest bardziej aromatyczna. My naszą przyprawę wzbogaciłyśmy o anyż - nie każdy(...)mieszamy za pomocą trzepaczki aż do jak najdokładniejszego połączenia składników, które kolejno delikatnie i stopniowo łączymy z puszystą masą jajowo-cukrową (mieszając np. za pomocą drewnianej łopatki).Gofrownicę rozgrzewamy do najwyższego stopnia. Płyty smarujemy niewielką ilością oleju - np. silikonowym pędzelkiem. Ciasto wylewamy tak, aby nie przekroczyły granicy rantów (w naszym przypadku - formy serduszkowej).Gofry pieczemy ok. 2 minuty na najwyższym

Symfonia Smaków
Ciasto marchewkowe 225

niespodzianką na bazie cukinii  a dzisiaj przyszła pora na ciasto marchewkowe. Przepis na nie dostałam od siostry a ta- z tego co mi wiadomo od mojej chrzestnej.  Ciasto jest bardzo smaczne, mięciutkie, wilgotne i długo pozostaje świeże. Jest bardzo proste do przygotowania i gwarantuję Wam, że jeszcze szybciej znika ;)  Polecam bardzo ;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej  szklanka(...)zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać startą marchewkę i ciągle mieszać. Następnie dodać olej, wymieszać do połączenia się składników. Kolejno dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Na koniec do ciasta dodajemy pokruszone orzechy włoskie, mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto wylewamy na wyłożoną papierem

Krakowskie smaki Ani
Prosty przepis na pleśniak, skubaniec lub jak kto woli szarpaniec 2565

Jest dużo nazw na to pyszne ciasto , jednak nieważne jak go kto nazywa jego łączące się wzajemnie smaki słodko-kwaśne są jak niebo w gębie. Nadaje się na deser w niedzielne popołudnie, lub dla słodyczowych łasuchów (takich jak ja :-) ) na co dzień. Nie jest trudne w wykonaniu, więc każdy, mniej lub bardziej uzdolniony kulinarnie, powinien sobie z nim poradzić. Przepis pochodzi(...)pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz same żółtka (białka posłużą nam później). Wszystko razem zagniatamy na jednolitą masę, a następnie dzielimy ją na pół i jedną z połówek znowu na pół. Do jednej z mniejszych części dodajemy kakao i zagniatamy. Wszystkie kulki ciasta owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 20-30 minut. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180st

Anielska Kuchnia Ani
Szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami 672

ciasta wybrałam formę o wymiarach 25 x 25 cm, ponieważ lubię cienkie ciasta z dużą ilością owoców. jeśli wolicie, aby ciasto było wyższe, upieczcie je w mniejszej formie. Szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm  Składniki: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 1 szklanka(...)składniki miały temperaturę pokojową. Truskawki płuczemy i obieramy z szypułek. Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem. Następnie dodajemy esencję, jogurt, olej i przesianą mąkę z proszkiem. Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą bądź silikonowa łyżką. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto, wyrównujemy. Każdą truskawkę zanurzamy do połowy w mące ziemniaczanej i wciskamy w ciasto (węższą

Kulinarne przygody Gatity
Pierniczki jak alpejskie wg Aleex 180

ubić na sztywną pianę. Dodawać cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Dodać żółtka i zmiksować. 6. Ubitą masę jajeczną wlewać do mąki i delikatnie wymieszać. 7. Dodać miód i dalej mieszać. Na koniec dodać śmietanę z sodą, wymieszać. 8. Powstałe ciasto będzie dość rzadkie. Odstawić je przykryte w chłodne miejsce (do lodówki), w ciągu 24 godzin zgęstnieje. W dniu

W mojej kuchni
Rolada malinowo - jeżynowa 153

chwilę zmiksować. Mąkę połączyć z kisielem i proszkiem do pieczenia a następnie przesiać, całość dodać do ubitej masy jajecznej i całość chwilę zmiksować do dokładnego połączenia się składników. Dużą blachę o wymiarach 28 x 35 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto rozprowadzić równomiernie na całej powierzchni   blachy i całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 12 – 15 minut

Na słodko lub wytrawnie
Rafaello w malinowej otulinie 129

masę znowu układamy krakersy jeden obok drugiego i ponownie zalewamy je masą. Górną warstwę masy zasypujemy wiórkami  Odkładamy nasze Rafaello do lodówki. Ja zostawiłam je tam prawie 20 godzin, wtedy mamy 100% pewność ze całość nam idealnie stężeje. Do ciasta Rafaello można również dodawać migdały :) Smacznego

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania