ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1470/3191)

Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy 157

wykonania: Śmietany wymieszać z budyniami,kakao oraz kawą.Białka ubić na sztywno z cukrem. Powoli dodawać do śmietan. Tortownice wyłożyć herbatnikami.Wlać masę. Piec w około 170 st. 45-50 minut. (oczywiście można sernik zrobić na cieście, korzystając z tego przepisu

Smaki Natalii
PANCAKES - AMERYKAŃSKIE ŚNIADANIE 406

szczypta soli 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej WYKONANIE: Wszystkie składniki przełóż do miski i zmiksuj na gładką masę, o konsystencji gęstej śmietany. Wykładaj na rozgrzaną patelnię po około 2 pełne łyżki ciasta i smaż pancakes'y najpierw z jednej strony na zloty kolor (na powierzchni placka zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza), a następnie z drugiej

Słodko-Słony Świat Ilony
Groszek ptysiowy 183

chrupiący, ale bardzo delikatny więc nie zmienia smaku zupy a jedynie ją wzbogaca i urozmaica. Groszek ptysiowy robi się z takiego samego ciasta parzonego jak ptysie czy eklery więc robiąc ciastka można po prostu część surowej masy przeznaczyć właśnie na groszek. A warto zrobić go samemu bo daję słowo, że sklepowy nie jest tak smaczny jak zrobiony w domu. Upieczony

Smaczna Pyza
Naleśniki z kaszy jaglanej 138

gotuj do momentu wchłonięcia całej wody. Do kielicha blendera wlej mleko, dodaj olej, kaszę oraz wsyp sól. Zblenduj na gładko. Powstała masa powinna być dość gęsta – bardziej niż do tradycyjnych naleśników. Za pomocą chochli umieść ciasto na patelni (1 chochelka na jednego naleśnika) i rozprowadź je po patelni za pomocą silikonowej łopatki lub tak jak ja, potrząsając patelnią

Blendman
Mini drożdżówki z marcepanem i żurawiną 144

waniliowego szczypta soli 70 gram masła 200 ml mleka jajko 130 gram suszonej żurawiny (rodzynek) 100 gram migdałów w płatkach 200 gram masy marcepanowej mąka do posypania cukier puder i 1 łyżka soku z cytryny 1. Ciasto drożdżowe: mąkę wsypać do miski. Dodać suszone drożdże, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Masło rozpuścić, do rozpuszczonego masła wlać mleko. Letnie masło

Kuchnia smaków
Roladki ze szpinakiem i łososiem 151

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do reszty i mieszamy. Na dużą blaszce z piekarnika dajemy papier do pieczenia, przekładamy na niego masę szpinakową i równomiernie rozkładamy drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 stopniach jakieś 20 minut. Ciasto ma się nam troszkę zarumienić. Po upieczeniu studzimy. Ostudzone ciasto smarujemy serkiem, układamy na niego plastry łososia i zwijamy roladę. Roladę najlepiej owinąć

kruche babeczki
Tartaletki ze szparagami 132

minut w temperaturze pokojowej. W misce Mieszamy jogurt, jajka i przyprawy, oprócz płatków chili. Foremki do tartaletek smarujemy olejem. Z ciasta wykrawamy kółka o parę milimetrów większe niż foremki i wyklejamy nim foremki. Wlewamy masę jogurtową, układamy szparagi i połówki pomidorków. Posypujemy płatkami chili. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut

Kulinarne przygody Gatity
Muffinki Nutelkowe nadziewane Snickersami 158

wymieszać. Dodać Nutellę i miksować do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Mleko, stopione masło i jajko dobrze razem wymieszać, następnie powoli dolewać do masy. Miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać pokrojone batoniki i wymieszać łyżką. Ciasto będzie gęste i nieco ciągnące. Ciastem napełnić papilotki do 3/4 wysokości, wstawić do piekarnika i piec przez 20-25 minut (do suchego patyczka

Kocham Czekoladę
Szybkie ciasto ucierane. 978

Szybkie ciasto ucierane często u mnie pieczone z dodatkiem soku z cytryny . Tym razem z kakao ,równie smaczne . Składniki: keksówka 25 / 10 cm 250 g masła ,miękkie ,wyjęte co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. 0,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki płaskie kakao plus 2 łyżki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka ,nie z lodówki(...)dajemy połowę mąki z proszkiem i mieszamy łyżką do połączenia składników . Dodajemy resztę mąki i znów mieszamy do połączenia się całości. Masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao z dwoma łyżkami mleka.Mieszamy do połączenia. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia :najpierw jasną ,potem ciemną część i pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut

Ladylaura.
Małe szarlotki w formie muffinek 145

mąkę, budyń, proszek do pieczenia, sodę i cukier puder. Następnie suche składniki przesypujemy powoli do mokrych i mieszamy całość łyżką do połączenia. Masa będzie dość gęsta. Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami. Nakładamy po jednej łyżce ciasta na dno każdej foremki. Następnie nakładamy po łyżeczce musu jabłkowego. Na koniec nakładamy po około 1/2 łyżki ciasta na wierzch. Nie musimy robić

Słodkie okruszki
Malinowa rozkosz 216

łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając żółtka. Następnie dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao.  Ciasto wylewamy na dużą blachę  i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: 10 dag cukru 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 1 margaryna Do szklanki mleka dodajemy

Pyszności Słodkości
Racuchy na kefirze, z jabłkami. 185

sodę. Całość miksować na małych obrotach, następnie stopniowo dodawać mąkę. Kiedy masa jest spójna należy dodać jabłka i delikatnie połączyć je z masą za pomocą miksera lub łyżki.  Na patelni rozgrzać tłuszcz. Nakładać dużą łyżką porcję ciasta na patelnię i rumienić na mocno złoty kolor po obu stronach. Wyłożyć na ręcznik papierowy. Podawać oprószone cukrem pudrem. Smacznego! Dobrego dnia

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasteczka z kajmakiem i kawałkami czekolady 124

albo pół na pół) 1 łyżka ekstraktu z wanilii Wykonanie: Masło, cukier oraz masę kajmakową umieszczamy w misce i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę, ekstrakt z wanilii i ponownie miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Na koniec dosypujemy jeszcze czekoladowe groszki (są najlepsze, ponieważ podczas pieczenia nie rozpuszczają się) i jeszcze raz krótko mieszamy. Z ciasta odrywamy kawałki

MyCookBook.pl
Kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym 167

Dzisiaj jeszcze jeden smakołyk z wykorzystaniem ciasta francuskiego, który przypadnie do gustu wielu łasuchom czyli pyszna kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym :)

Kuchenne Wariacje
Placuszki owsiane z wiśniową konfiturą 182

konsystencja była raczej gęsta odziel białka od żółtek. W odzielnej miseczce ubij białka na sztywną pianę połącz masę z białkami. Jeśli masa wydaje Ci się za gęsta, dolej jeszcze trochę mleka. Po wyłożeniu na patelnię ciasto powinno się rozpływać wykładaj po 1 łyżce ciasta na rozgrzaną patelnię i smaż na złoty kolor podawaj z keleksem jogurtu i konfiturą wiśniową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania