ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1465/3191)

PIERNIKOWE MISIE (bezglutenowe) 218

margarynę , miód, ksylitol, kakao i przyprawę do piernika. Podgrzewamy do połączenia się składników. 2.Gotową masę studzimy . 3.Mąki przesiewamy. Do przestudzonej masy wlewamy sodę rozpuszczoną w kilku łyżkach ciepłej wody. Całość wlewamy do mąki. Wyrabiamy ciasto , ręcznie lub za pomocą miksera. W razie potrzeby dosypać trochę mąki kukurydzianej. Ciasto będzie bardzo delikatne (ale takie ma być). 4.Dzielimy na kawałki

Marcepanowa kuchnia
Piernikowe muffinki bezglutenowe z mąki ryżowej 105

drugiej - jajko, miód, mleko i olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej. Masa będzie dość rzadka, ale taka powinna być.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami , wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni

Di gotuje
Ciasto mleczna kanapka z kremem kokosowym 179

dekoracji polewa czekoladowa lub kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Mleczna kanapka Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: W misce ubijam białka na sztywną pianę. Do drugiej miski przekładam żółtka, dodaję cukier, cukier waniliowy i miksuję na puszystą masę (ubita masa przypomina kogiel-mogiel). Następnie dodaję ubite białka i delikatnie mieszam. Gdy piana połączy się z żółtkami, dodaję stopniowo

Uwaga Babcia Gotuje
MIGDAŁOWE CIASTECZKA LINZER 123

muszkatołową, sól oraz zmielone migdały i mieszamy ze sobą wszystko. Dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz żółtka. Ugnieść na jednolitą masę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok 2-3 mm podsypując mąką. Wykrawać z ciasta ciasteczka (jedna połowa ciasteczek pełnych, druga połowa ciasteczek z okienkiem). Ciastka

Kuchnia w oparach
Domowe obwarzanki 101

misce wymieszać resztę mleka, 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę soli i 2 całe jajka. Do wyrośniętego rozczynu dołożyć mąkę i masę jajeczną, wymieszać dobrze, dodać roztopione masło, wyrabiać dokładnie ręką ok. 5 minut. Odstawić ciasto na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie odrywać kawałki ciasta i robić z nich wałeczki, 2 paseczki przeplatać ze sobą i dobrze połączyć

Zasmakuj Kuchni
Placuszki dyniowe z serem białym 157

widelcem, dodać rodzynki/żurawinę oraz cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Wymieszać wszystko z dynią. Białka ubić na pianę i dodać do masy serowo – dyniowej razem z przesianą mąką i cynamonem. Wszystko mieszamy i sprawdzamy czy ciasto jest wystarczająco gęste, żeby smażyć placuszki. Jeśli jest za luźne dodajemy jeszcze trochę mąki. Rozgrzewamy bardzo dobrze patelnię ( w przeciwnym razie placki zaczną

I LOVE LIFE
Pierogi z piernikami 142

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem obiadu na słodko. Pierogi nadziane są masą piernikową. Jeśli jesteście ciekawi tego połączenia smakowego, to zapraszam Was do próbowania :) Składniki: ciasto - 325 g mąki pszennej - 1 jajko - 100 ml ciepłej wody - szczypta soli farsz - 100 g pierników katarzynek - 250 g mascarpone - 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, sól oraz wodę. Wszystkie

Zainspirowana w kuchni
Chocolate Crinkles, czyli popękane ciasteczka czekoladowe 144

wolnych obrotach) - połączyć z ostudzoną czekoladę.  Na końcu wsypać mąkę uprzednio przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać na jednolitą masą i porządnie (!) schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny. Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w cukrze pudrze i umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Kulek

Di gotuje
Lekki tort jogurtowy z galaretką z wina i owocami 130

mrożone. Torcik wyszedł pyszny, lekki i orzeźwiający, a wino choć było wyczuwalne to nie zdominowało smaku ciasta. Bardzo gorąco polecam :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka  3 łyżki ksylitolu  8 łyżek mąki ryżowej  2 łyżki mąki ziemniaczanej  szczypta soli  Masa jogurtowa: 600 ml jogurtu naturalnego 100 g ksylitolu 20 g żelatyny Galaretka z wina: 450 g mieszanych(...)całkowicie się rozpuści. Odstawić do ostudzenia. Na zastygniętą masę jogurtową wyłożyć zamrożone owoce i polać wystudzoną i tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na minimum godzinę lub do czasu aż galaretka zesztywnieje.  *Zamiast wina można użyć zwykłej galaretki (najlepiej użyć wtedy dwie). Ja dałam wino półsłodkie i dodatkowo 3 łyżki ksylitolu. **Ciasto robiłam w tortownicy o średnicy

Healthy food explorer
Placuszki z cukinii i ziemniaków 118

Cukinie i ziemniaki przełożyłem do miski, wbiłem jajka, dodałem przesianą mąkę, posiekaną natkę, miętę i koperek. Doprawiłem solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto dokładnie wymieszałem. Na patelni rozgrzałem mocno olej. Uformowałem placuszki, każdy z jednej łyżki masy. Smażyłem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki osączyłem z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podałem z sosem

R'n'G Kitchen
Placuszki twarogowe bez mąki z dodatkiem kaszy manny 141

odrobiną soli. Odstawić na bok. Do blendera dodać pokruszony twaróg, żółtka, kaszę manną,połamanego banana, sodę, cukier waniliowy. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Smażenie – rozgrzać mocno patelnię. Łyżką nałożyć porcję ciasta i smażyć na średniej temperaturze aż będzie można placuszki odwrócić. Na drugiej stronie smażyć w ten sam sposób. Podawać placuszki z jogurtem

Kuchnia Pokoleń
KOTLETY Z WĄTRÓBKI W PŁATKACH OWSIANYCH Z GALARETKĄ Z CZERWONEJ PORZECZKI 172

Wątróbkę umyć , oczyścić i pokroić w drobną kostkę .  2 . Mąki połączyć z jajkami i 2 szklankami zimnej wody , tak aby ciasto miało konsystencję bardzo gęstej śmietany . 3 . Cebulę obrać i drobno posiekać . 4 . Do masy mącznej dodać wątróbkę , posiekaną cebulę , przyprawy , natkę  i dokładnie wymieszać .  5 . Na głębokiej patelni rozgrzać olej , nabierać łyżką ,obtoczyć w płatkach owsianych

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Naleśniki budyniowe z twarożkiem i zdrowym kremem czekoladowym 146

minut Z podanych składników wychodzi 5 naleśników Opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Duże jajko Mleko Wszystkie składniki wystarczy dokładnie zmiksować na gładką masę Mleko dodać w takiej ilości, żeby uzyskać dość rzadką konsystencję. Ja robię to ciasto bardziej płynne niż w przypadku tradycyjnych naleśników, wychodzą wtedy cienkie i delikatne Ciasto wylewać porcjami na dobrze rozgrzaną patelnię, smażyć około minutę

HealthyCreations
Ciastka z masłem migdałowym (keto, paleo) 163

duża gorzka czekolada 3 łyżki oleju koksowego 2-3 łyżki mleka kokosowego Przygotowanie: W misce mieszamy wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej masy. Jeśli wychodzi za gęste można dodać łyżkę mleka kokosowego ( zależy od masła ). Formujemy ciasto w małe dyski i odstawiamy do zamrażarki na około godzinę. Kolejno rozpuszczamy w garnuszku czekoladę, olej kokosowy oraz mleko. Wszystko dokładnie mieszamy

PaleoLife
Pączki z ricotty 143

mieszam, aż powstanie gładkie cisto.  Na patelni lub w garnku rozgrzewam olej (ok 2cm głębokości) i nakładam porcje ciasta na tłuszcz (najlepiej zrobić to przy pomocy 2 łyżeczek tzn na jedną nabieram masę a drugą zdejmuję ją z łyżeczki do gorącego oleju).  Pączki smażę na złoty kolor przekręcając co chwilę a następnie

Gotuj Się Kto Może

Proponowane wyszukiwania