ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1386/3191)

piernik z figami i kajmakiem 128

ciastami, gdzie trzeba przełamać smak i nadać charakteru.  *keksówka  25*10cm Składniki: 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła 3 duże łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie przyprawy do piernika 8 łyżek wody dodatkowo: słoiczek konfitury z figi (używam z firmy Stovit) 2 łyżki kajmaku lub masy(...)kakao, cukier i wodę zagotować i wystudzić. Do wystudzonej masy wmiksować żółtka.  Mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia przesiać do masy kakaowej i zmiksować krótko do połączenia składników.  Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do ciastaCiasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem i piec około 45 minut w 180*C. Wystudzić. Ciasto przekroić na dwa blaty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik Królewski 210

biały po łyżce oraz aromat. Na końcu dodajemy kaszę i mąki. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Mieszamy szpatułką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno ścieramy na tarce 2/3 ciemnego ciasta. Lekko dociskamy do dna. Wykładamy warstwę serową i na górę ścieramy 1/3 ciasta. Pieczemy ok 1h w 180- stopniach. Studzimy w piekarniku. Sernik

Mieszam w Garnku
Brownie z kawałkami czekolady 178

ciasto idealna na jesienną chandrę :) Składniki: 190 g gorzkiej czekolady, 100 g mlecznej czekolady, 180 g masła, 250 g cukru, 30 g kakao (bez cukru), 80 g mąki, 2 jajka, posypka Blask Pereł Dr. Oetker. Przygotowanie:  W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z połamaną gorzką czekoladą, ciągle mieszamy. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę(...)masłem. Następnie dosypujemy mąkę i kakao- miksujemy do połączenia się składników. Na końcu dosypujemy posiekaną mleczną czekoladę. Mieszamy szpatułką i przelewamy masę do keksówki silikonowej lub blaszanej (wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Ciasto posypujemy posypką

Aga w kuchni
Izaura 150

ciasto i polewę: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 5 łyżek wody Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować około 5-8 minut, do momentu rozpuszczenia się cukrów. Odstawić do wystudzenia. Żółtka oddzielić od białek. Do zimnej masy dodać(...)masła w temperaturze pokojowej wiórki kokosowe Twaróg, jajko, cukier i masło utrzeć na gładką i jednolitą masę, wyłożyć na masę ( ja robię kleksy łyżką stołową). Piec około 45-50 minut w temperaturze 200 stopni. Gorące ciasto polać, odlaną wcześniej, polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Placek na maślance ze śliwkami 121

mieszamy składniki. Do drugiej miski wbijamy całe jajka, dodajemy maślankę, wlewamy olej i aromat – łączymy składniki (rózgą). Suche składniki dodajemy do masy jajecznej i mieszamy łyżką, tylko do chwili aż się połączą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy, równamy powierzchnię, posypujemy 4 łyżkami wiórków kokosowych (dzięki temu śliwki nie „utoną”). Układamy na cieście ćwiartki śliwek – skórką

mojewypiekiinietylko
TARTA Z JABŁKAMI 163

sezonowymi owocami i warzywami. Polecam inne pyszne tarty: z truskawkami  z owocami lata francuską z jagodami i serkiem mascarpone z masą migdałową i śliwkami z warzywnym nadzieniem ze szpinakiem z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Składniki: Ciasto 25 dag mąki 14 dag masła + około łyżeczki do formy szczypta soli kilka łyżek zimnej wody Nadzienie 6-8 jabłek (np.antonówka

potrawyregionalne
Mikrofalówkowe ciasto z jabłkiem 172

dokładnie miksujemy. Jabłko obieramy, ucieramy na tarce o grubych oczkach. Na spód filiżanki kładziemy cześć potartego jabłka, na to wlewamy gotową masę, na wierzch ponownie kładziemy jabłka.  Całość wkładamy do kuchenki mikrofalowej na około 3 minuty. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem

Kuchenne aromaty
Sernik gotowany z budyniem bananowym 192

podczas gotowania budyniu) i garnek zestawiamy z kuchenki. Połowę gorącej masy przekładamy do formy na spód z herbatników. Wyrównujemy powierzchnię, a na masę układamy kolejną warstwę herbatników. Po wyrównaniu powierzchni ponownie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ciasto przykrywamy arkuszem papieru do pieczenia, obciążamy deseczką i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto dekorujemy polewą czekoladową (na parze rozpuszczamy czekoladę – 100g czekolady

mojewypiekiinietylko
Tort m&m's 243

Dziś będzie kolorowo i smacznie;) Tort  m&m's   wykonałam na zamówienie dla pewnej bardzo młodej osóbki- miał być kolorowy, elegancki no

Domowe ciasta
Babka z makiem 193

Babka z makiem to kolejna propozycja ciasta wielkanocnego. Jest to klasyczne ciasto ucierane, w którym dodatkiem smakowym jest mak. Babka nie jest ani tak ciężka, jak tradycyjne ciasta babkowe, ani tak lekka, jak babki piaskowe. Przepis można wykorzystać w formie o pojemności 1,5l lub mniejszej (u mnie forma z kominem). Babka z makiem Składniki: 100g mąki pszennej 100g mąki(...)dodać ekstrakt z wanilii i w kilku partiach przesiane składniki suche, wymieszać łyżką lub krótko zmiksować na najniższych obrotach - na koniec do masy dodać suchy mak, wszystko dokładnie wymieszać - formę wysmarować masłem, oprószyć mąką lub bułką tartą - ciasto przełożyć do formy, wyrównać - wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka - upieczoną

Smakołyki Bereniki
Sernik Snickers 1147

herbatników i wyrównać. Do II części masy serowej dodać masę kajmakową i uprażone, posiekane orzeszki ziemne. Wyłożyć na warstwę czekoladową. Do III części wmieszać masło orzechowe i wyłożyć na masę kajmakową. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, po czym zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Śmietankę zagotować i dodać(...)upieczony sernik. Orzeszki uprażyć na patelni i posypać po czekoladowej polewie. Odstawić w chłodne miejsce. Żeby sernik lepiej się kroił, orzeszki można trochę posiekać. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Serniki pieczone Tagged: czekolada , herbatniki , kajmak , kremówka , masło orzechowe , orzechy ziemne , twaróg

https:KKuchniaMniam
Sernik cytrynowy (bezglutenowy) 118

Sezon na próby stworzenia idealnego, dietetycznego ciasta na święta - CZAS START!  Ostatnio korzystając z luźniejszego popołudnia postanowiłam upiec coś słodkiego. Nie mam pojęcia dlaczego, ale chodziły za mną... cytryny! Uświadomiłam sobie, że jeszcze nigdy nie upiekłam niczego z ich głównym dodatkiem, więc to była idealna okazja by nadrobić małe niedopatrzenie. Całość robi się eskpresowo, a efekt jest naprawdę zadowalający(...)wody, a następnie dodajemy do pozostałych składników wraz z cynamonem i miodem. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy na jednolite ciasto. Wykładamy nim spód natłuszczonej wcześniej formy.  Podpiekamy przez ok. 10-15 minut w temp. 200 stopni C.  na masę cytrynową 1,5 szklanki płatków ryżowych  1 szklanka mleka (może być roślinne) kilka łyżek wiórków kokosowych

Kuchnia Ellie
Sernik idealny w obłoczkach 173

ubijamy białka na pianę i małymi porcjami dodajemy pianę do masy serowej, mieszamy łyżką - nie używamy już miksera. Po połączeniu składników przelewamy masę do formy i uderzamy formą w blat / deskę kuchenną około 3 razy. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy 15-20minut w temperaturze 180* do momentu uzyskania pięknej jasno złotej skórki. Zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy

Gotowanie i blogowanie
Waniliowe cupcaks 279

maki z proszkiem do pieczenia   szczypta soli  Przygotowanie : Wymieszaj masło cukier i cukier waniliowy dodaj jajka  gdy masa bedzie dobrze wymieszana dodaj szczype soli oraz make i proszek do pieczenia    podziej ciasto na 12 babeczek i piecz 20 minut w temperaturze

cookpl
Ciasto marchewkowe 384

ciasto jest zdecydowanie warte powtórzenia, choć jest cięższe i bardziej wilgotne niż moje ulubione ciasto marchewkowe. Jeśli jeszcze nie robiliście ciasta marchewkowego to zdecydowanie musicie to nadrobić…:)!Ciasto marchewkoweSkładniki:300 g mąki pszennej400 g marchewki, obranej i startej4 jajka275 cukru muscovado250 ml oleju rzepakowego100 g rodzynekskórka z 1 limonki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki imbiru1/4 łyżeczki mielonych(...)olej. Zmiksować. 2. W drugiej misce wymieszać startą marchewkę, rodzynki, skórkę z limonki i posiekane pistacje (jeśli je dodajemy) i dodajemy do masy jajecznej.3. Spody dwóch tortownic o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części i każdą wyrównać. Piec około 20-25 minut do suchego patyczka. Przestudzić. 4. Masło utrzeć. Dodać pozostałe składniki i zmiksować

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania