ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:288/367)

The best of 2017 196

Pomroy Najłatwiejsze ciasto na pierogi. Pierogi z ziemniakami i kiszona kapustą Oponki serowe - prosty przepis Galaretka z kurzych łapek Dużą popularnościa cieszyły się również przepisy na domowe przetwory: pikantny sos pomidorowo-paprykowy, młoda kiszona kapusta, ogórki kiszone na solance kołobrzeskiej, kiszone cytryny itd... Dla mnie osobiście największym odkryciem smakowym 2017 roku była  kiszona marchewka i smak kremu z Marakuja

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cukierkowy tort - 3 urodziny Jasia 175

Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka ustawiając piekarnik góra- dół. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe 3 blaty. Składniki na orange curd: 70 gram masła 2 duże jajka 100 g drobnego cukru sok z 2 pomarańczy starta skórka z 2 pomarańczy Przygotowanie kremu: Masło roztapiamy

Życie zaczyna się w kuchni
Guziki w trzech smakach 184

godzinę. Schłodzone ciasto wałkować na grubość 3 mm, wykrawać foremką ciastka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Piec w 180 st. C. przez 8-10 minut. Wystudzić. Smacznego! A już jutro, jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego, pojedziemy na targ. To cała wyprawa - pięćdziesiąt kilometrów w jedną stronę! Główny cel - krwiste pomarańcze i krem kasztanowy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
.1161. burak z tej jaglanki... 118

domowym kremem czekoladowym z awokado~ Nie spodziewałam się, że to będzie aż takie pyszne :o Polecam to połączenie! ♥♥♥ Gdybym miała czas i miejsce w żołądku to zjadłabym jeszcze jedną michę :D  Wczoraj wieczorem przypomniałam sobie, że dzisiaj mam próbny egzamin zawodowy...No tak, jak można się domyśleć - wolałam upiec drożdżówki niż się uczyć (przynajmniej wiadomosci z ciasta drożdżowego przypomniałam

breakfast of dreams
Muffinki Pani Młoda- mocno waniliowe z kremem waniliowym 183

gotowy krem. Masę miksować do czasu, aż będzie konsystencją przypominała masło. Na sam koniec dodać opakowanie aromatu waniliowego, wymieszać.  Wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia przesiać, dodać cukier kryształ i cukier waniliowy wymieszać. W drugiej miseczce umieścić składniki mokre tj: jajko, olej i mleko, wymieszać. Połączyć zawartość obu miseczek i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Gotowe ciasto rozdzielić między

Krakowskie smaki Ani
Przepisy na Sylwestra 350

Od wczoraj pracuję nad moim menu sylwestrowym, mam za dużo pomysłów i nie umiem sobie poradzić :PPomyślałam, że może chociaż Wam ułatwię poszukiwania na blogu.Poniżej

Czerwona Porzeczka
Lodowiec, czyli najlepsze ciasto lat 90-tych bez pieczenia 128

Lodowiec to ciasto, które pamiętam jako wielki hit lat 90-tych.    Było moim pierwszym ciastem na zimno, jakie robiłam setki razy - uczęszczając jeszcze do szkoły podstawowej. (Tak, tak mam już swoje lata..)  Do dziś Lodowiec w moim domu jest popularny i bardzo go uwielbiam! Przepis pochodzi z moich dawnych notatek. Polecam! (Tortownica o średnicy około 22 cm) Masa(...)proszkiem budyniowym. Masę przelać do gotującego się mleka i mieszając - zagotować. Całość odstawić do ostudzenia.   Masło rozetrzeć na puch i połączyć (po 1 łyżce) z zimnym (!) budyniem. Krem podzielić na 2 części.   Do jednej z nich dodać kakao. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce. Na ciastkach rozsmarować masę jasną, ułożyć kolejną warstwę biszkoptów maczanych

Di gotuje
Caffe Latte - ciasto 400

ucieramy na puch, dodajemy masło czekoladowe, cukier i na koniec serek mascarpone o temp. pokojowej. Wykładamy na dolny, wcześniej nasączony biszkopt. Przykrywamy biszkoptami, które po ułożeniu nasączamy ponczem. 4. Krem z mlekiem w proszku - 150 g margaryny - 5 czubatych łyżek masła w proszku - 5 łyżek śmietanki 36% - 2 łyżki cukru pudru - zapach cytrynowy kilka kropel Margarynę ucieramy z cukrem, następnie(...)ponczem.  5. Bita śmietana - 500 ml śmietany mocno schłodzonej - 2 szt śmeitan-fix Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy zagęstnik, na sam wierzch posypujemy startą na tarce czekoladą.  Ciasto jest przepyszne! Polecam

SMYKWKUCHNI
JESIENNA PAVLOVA Z KREMEM MASCARPONE I OWOCAMI 116

W zasadzie nie miałam pisać tego posta, gdyż torcik bezowy gościł już u mnie na blogu. Poproszono mnie jednak o publikację, więc zapraszam na jesienną wersję

Pieguskowa Kuchnia
Kaszka instant ryżowa/ jaglana/ sorgo - Nominal (Vegamarket) 136

Dziś kolejna dawka bardzo ciekawych produktów z hurtowni Vegamarket . Ostatnie 3 kaszki instant wreszcie doczekały się zbiorczej recenzji, która wymagała od nas również kreatywności. Takie testy

Candy Pandas
SZARLOTKA Z MASCARPONE, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ – bez pieczenia! 879

To właśnie jesienią i zimą mamy największą ochotę na szarlotki i ciacha z jabłkami. Ochotę mamy jeść, ale nie zawsze ochotę mamy piec! Dziś mam dla

Ostra na Słodko
Czekoladowa tarta 106

gotowego ciasta. W tym czasie zabieramy się za nadzienie. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości (ok. 1 łyżka stołowa) wody. Ok. 150 ml śmietanki podgrzewamy w garnuszku (prawie do wrzenia), opcjonalnie z dodatkiem ziarenek wanilii. Następnie dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszamy. Gaz wyłączamy. Dodajemy czekoladę i pozwalamy jej się rozpuścić. Wszystko razem mieszamy do powstania gęstego czekoladowego kremu. Następnie

Analiza Smaku
Wieniec bezowy z świątecznymi owocami leśnymi 96

Po ogromnym sukcesie “ Wigilijnego wieńca bezowego “, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do niego świąteczne owoce leśne w żelu

Moja Delicja
Tort cappuccino 278

ciasto i pieczemy 30 minut w 160-180 stopniach. Odstawiamy do wystudzenia.   Masa cappuccino: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, wlewamy lekko ciepłą czekoladę, miksujemy. Dodajemy proszek cappuccino i miksujemy do połączenia składników.   Na paterze układamy pierwszy kakaowy blat, nasączamy lekko kawą cappuccino zmieszaną z likierem kawowym. Wykładamy 1/3 kremu, wyrównujemy

Smak mojej kuchni
Tort czekoladowy z wiśniami 123

proszku do pieczenia 2 łyżki wody Na frużelinę wiśniową i nasączenie: 600 g wiśni bez pestek 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej opcjonalnie 1 duży kieliszek wódki Na krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady 90 ml mleka 30 g masła 3 łyżeczki żelatyny 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru 2 opakowania cukru waniliowego(...)jednym żółtku. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Składniki sypkie przesiać przez sitko do masy jajecznej i delikatnie wymieszać szpatułką stopniowo dodając wodę. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt zrzucić z wysokości 40-50 cm na rozłożone na podłodze ręczniki

Passions hobbies life