ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:285/367)

Piegusek a'la keks 153

oprószyć mąka ziemniaczaną. Dodać do ciasta i ponownie wymieszać łyżką aby składniki się połączyły. Keksówkę 30x10 natłuścić i oprószyć bułkę tartą, przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 35 minut , do suchego patyczka, funkcja góra-dół. Po wystudzeniu dowolnie udekorować. Szklanka o pojemności 250 ml. Polecam też: Pieguska z kremem waniliowym i bananami

Monia miesza i gotuje
Sernik na ciemnym spodzie z kruszonki 157

cukrem na puszysty krem, dodaję zmielony twaróg i po jednym żółtku. Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej i mieszam łopatką do połączenia się składników. Gotową masę przekładam na spód i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 minut. Po tym czasie wyjmuję sernik i posypuję po wierzchu pozostałym  ciastem  kakaowym. Ponownie wstawiam

Ciasteczkowy Potwór
Domowe masło 316

ubita śmietana nabierze konsystencji kremu, 10 minutach zauważymy tworzące się grudki, a po 15 minutach masło całkowicie powinno oddzielić się od maślanki. W zależności od jakości śmietany, czas może się wydłużyć do 25 minut. Masło odcedzamy na sitku i zagniatamy w kulkę. Przekładamy do miski z bardzo zimną wodą i ugniatamy przez chwilę jak ciasto - dzięki temu wypłuczemy resztki maślanki

My Culinary Art
Biszkopt z truskawkami w bitej śmietanie 143

opakowaniu) SKŁADNIKI NA CIASTO BISZKOPTOWE: - 4 jaja - 1/4 szklanki mąki pszennej - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE Białka ubić na pianę, dodać cukier, żółtka po jednym, a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. około 170 stopni około 25 minut. SKŁADNIKI NA KREM: - 1/2 litra mleka - 3 łyżki cukru

Zofiana
Ciasto truskawkowo-bananowe 367

wielbicieli truskawek i bananow.Spod z dodatkiem podprazonych mielonych orzechow laskowych swietnie komponuje sie z mascarpone i truskawkami.Dla tych co szukaja nowych wyzwan,nowy przepis do wyprobowania.Na drugi dzien ciasto jest jeszcze smaczniejsze niz w dniu przygotowania.Szczegolnie nadaja sie tu dojrzale, nie za twarde owoce.Truskawki prezentuja sie tu niezwykle urodziwie,polane delikatnie Tortengussem,a nie tradycyjnie zatopione w galaretce.Polecam do wyprobowania(...)umyc,przepolowic.Banana obrac,pokroic w krazki i skropic 2-ma lyzkami soku z cytryny.Mascarpone z reszta soku cytrynowego (2 lyzki) i cukrem wanilowym przy pomocy robota recznego krotko ubic.Powstaly krem rozsmarowac rownomiernie na upieczonym spodzie.Ulozyc na kremie truskawki z bananami.Wg przepisu na opakowaniu przygotowac Tortenguss i rozsmarowac na owocach.Tortenguss mozna bardzo latwo przygotowac samemu.Potrzebne beda 250 ml wody,2 lyzki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik Oreo bez pieczenia 151

Torcik Oreo bez pieczenia smakuje najlepiej z mocnym espresso i dobrą książką. Mocno słodki, delikatnie kawowy, z fajnym przejściem od masy czekoladowej do lekkiej, kremowej. Jeżeli

dolcevitainmykitchen
babeczki kawowe 145

żadnych dodatków. Jeżeli jednak postanowicie je udekorować- możecie to zrobić na wiele różnych sposobów (ze względu na swój charakterystyczny płaski wierzch są idealne do zdobienia artystycznego). Z owocami, z kremem, z bita śmietaną, a może z lukrem? …wybór należy do Was! Smacznego SKŁADNIKI NA BABECZKI KAWOWE (20 sztuk ) : 225 g. masła lub margaryny do pieczenia 225 g. drobnego cukru(...)kolejno po jednym jajku (cały czas miksując). Przerywamy miksowanie- dodajemy mąkę- którą najpierw łączymy ręcznie z pozostałą masą, po czym ponownie miksujemy, aż masa będzie gładka i kremowa. Wkładamy ciasto do foremek- do wysokości max 2/3 foremki (nie więcej! ) Pieczemy 15 do 20 minut, na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy, przynajmniej

Domowe Torty
BABECZKI Z MASĄ MAKOWĄ 126

nadziać kremem. Bardzo smaczne i efektownie wyglądają na stole. Przygotowałam je z gotową masą makową ponieważ to szybki sposób na upieczenie babeczek. Wyszły bardzo smaczne, przepis jest na około 18 ciasteczek. SKŁADNIKI :   4 szklanki mąki tortowej 250 g margaryny lub masła 3/4 szklanki cukru pudru  1 jajko  1 łyżka śmietany ( dodatkowo gdyby ciasto nie chciało się zagnieść

Kulinarne Fantazje Marioli
TORCIK POKUSA 149

Pyszny i delikatny torcik , który nie wymaga pieczenia. Nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje jak najlepszy deser. Przygotowałam go na spodzie z pokruszonych ciasteczek

cool and minty
TORT URODZINOWY DOMINIKI 116

zrobić: CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier dokładnie zmiksować, żeby zminimalizować zgrzytanie cukru. Dodać żółtka ciągle miksując. Następnie dodawać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku 30-35 minut. KREM: Najpierw przygotować budyń zgodnie z instrukcją

Kuchnia w opałach
Kokosowe Muffinki - Babeczki Króliczki/Zajączki na Wielkanoc 415

jedzenia.Spód babeczek może być dowolny, możemy użyć naszego ulubionego przepisu na muffinki lub skorzystać z tego poniżej.Kokosowe Muffinki - Babeczki Króliczki na Wielkanoc- Składniki: (ok. 10 muffinek)ciasto:szklanka mąki110 g masła1/3 szklanki cukru2 jajkałyżka mlekacukier waniliowyłyżeczka proszku do pieczeniakrem:250 ml śmietanki 30%250 g mascarponefix do ubijania śmietany3 łyżki cukru pudruok. 10 łyżek wiórek kokosowychmasa marcepanowa(...)składników (najlepiej łopatką). Gotowym ciastem wypełniamy do połowy papilotki (lub foremki na babeczki) i pieczemy ok. 20-25 minut w 160 stopniach.Gdy muffinki ostygną przygotowujemy masę.Śmietankę ubijamy* pod koniec dodając fix i cukier puder. W osobnym naczyniu miksujemy mascarpone i partiami, delikatnie mieszając dodajemy do śmietany. Do masy wrzucamy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.Gotowym kremem smarujemy każdą babeczkę, formując

Słodka Strona
63.Proste przyjemności: czyli tarta z kremem czekoladowym, wiśniami, i chili! 219

fasola do obciążenia spodu przy pieczeniu krem ( wersja schłodzona):  2 tabliczki gorzkiej czekolady (200g) 250g śmietanki kremówki 36% 80g cukru pudru  ***** w wersji do zapiekania do tego kremu dodaje się się jeszcze 5 jajek utartych ze 100g cukru pudru! Kolejno wypełniony spód zapieka się w 180*C ok. 50minut. na wierzch: kilka wiśni z syropu kilka wiśni kandyzowanych(...)które to rozcieramy z całością za pomocą palców aż do jak najdokładniejszego połączenia (konsystencja kruszonki). Kolejno stopniowo dodajemy lodowaty sok z wiśni i zagniatamy na zwarte i dość elastyczne ciasto. Z ciasta formujemy kulę, której wierzch lekko spłaszczamy i owijamy w folię spożywczą. Ciasto odstawiamy na godzinę do lodówki w celu schłodzenia. Piekanik najgrzewamy do 190*C (termoobieg). Schłodzone ciasto

Symfonia Smaków
Zupa botwinkowa 86

Czas czytania: 2 min Typowo wiosenna zupa z botwinki, czyli z młodziutkich buraków, które gotujemy wraz z listkami. Uwielbiam ją podaną z jajkiem i koperkiem, to

SprawdzonaKuchnia.pl