ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:812/1378)

Ciasto śmietanowo-czekoladowe 221

wypiek jest po prostu rewelacyjny Ciasto śmietanowo-czekoladowe  SKŁADNIKI: KRUSZONKA cukier 0,5 szkl margaryna 1 kost żółtka 6 szt proszek do pieczenia 2 łyżeczki mąka 3 szkl tłuszcz do formy KREM CZEKOLADOWY śmietana kremówka czekoladowa- 750 ml śmietana - 18% - 400 ml proszek do pieczenia 1 łyżeczka budyń śmietankowy 1 opak białka jaj - 6 szt wiórki kokosowe zalane(...)wcześniej spirytusem - 3 łyżki cukier kryształ - 0,5 szkl PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Do miski wsypać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na kawałki, dodać razem z żółtkami i cukrem do mąki, przygotować kruszonkę. Podzielić kruszonkę na 2 części. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na blachę połowę kruszonki.  KREM CZEKOLADOWY  Do wysokiego naczynia wylać śmietankę czekoladową i śmietanę

Kuchnia Danusi
Francuskie ślimaczki z łososiem 280

wykorzystać czarny sezam. Ślimaczki możemy podać na zimno z sosem czosnkowo-ziołowym, ja podałam je jako dodatek do zupy kremu z ciecierzycy. Przepis ze strony Winiary. Polecam! Francuskie ślimaczki  z łososiem Składniki na około 10-12 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego 250g łososia wędzonego 1 jajko czarnuszka Wykonanie: Ciasto wyjmujemy z lodówki 30 minut przed pieczeniem. Rozwijamy

Smak mojej kuchni
Restaurant Week Lublin – wiosna 2019 178

obsługa miła i kompetentna. Jednak najważniejsze było oczywiście jedzenie, więc do sedna. Menu prezentuje się następująco: Zupa krem z zielonych warzyw, ser bursztyn, tosty melba z czosnkiem, olej rzepakowy Pierogi z kaczką, sos z wędzonych śliwek, ananas, kolendra, chili Zapiekana mozzarella, burak, ciasto francuskie, orzechy, pomidorki koktajlowe, rukola Zapiekane gruszki, karmelowy sos, kruszonka, sorbet cytrynowy   Powitani zostaliśmy amuse-bouche(...)postaci musu z jabłka – bardzo przyjemny i dobry wstęp do degustacji. Zupa-krem z zielonych warzyw była smaczna, podobało mi się, że pływały w niej kawałki warzyw. Porcja była naprawdę duża! Oboje polecamy, chociaż Wojtek tradycyjnie mocniej by ją doprawił. Dania główne to ponownie bardzo duże porcje. Pierogi z kaczką smaczne, chociaż farsz był trochę za suchy. Dodatki ciekawe, zwłaszcza

Pasja Smaku
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 206

szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowy torcik z czereśniami 238

Wczoraj w nocy wróciłam z Zakopanego. Przywiozłam z sobą mnóstwo wrażeń i pozytywnej energii. Aktywny wypoczynek zdecydowanie mi posłużył.  Myślę, że będzie mi bardzo brakować

Kuchnia Ellie
Pawi ogon wg Siostry Anastazji 214

godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części. 1 część wałkujemy i pieczemy placek w temp. 180 - 200 stopni. Pozostałe części wałkujemy osobno na długość foremki. Smarujemy każdą część powidłami śliwkowymi, posypujemy posiekanymi orzechami i zwijamy w rolady. Pieczemy w 200 stopniach przez 20-30 min. Krem: Składniki: 1 l mleka 1 szklanka cukru kryształu 1 cukier(...)waniliowym. Gotujemy budyń. Ugotowany budyń studzimy, po czym ucieramy masło i dodajemy do niego stopniowo zimny budyń. DODATKOWO DO CIASTA POTRZEBUJEMY 2 ZIELONE GALARETKI - przygotować je wg przepisu na opakowaniu Przełożenie placka: Na upieczony kruchy placek wykładamy połowę przygotowanego kremu. Na kremie układamy 3 rolady. Pomiędzy rolady wlewamy tężejące galaretki. Po zastygnięciu galaretki wykładamy pozostałą część kremu. Na wierzch układamy

psgotujemy
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 192

blask. Może wydawać się nieco skomplikowana, ale w rzeczywistości to nic trudnego. Najważniejsze, aby ciasto było bardzo dobrze schłodzone ( przynajmniej przez noc) zanim przystąpi się do dekoracji polewą mirror glaze. Glazurę wylewamy na  deser lub tort musowy lub tort pokryty  np:  kremem maślanym    upewniając się, że jego powierzchnia jest idealnie gładka . Polewę zaczynamy wylewać(...)pęcherzyki powietrza. ( przy okazji studzimy polewę) Glazurę studzimy przed polaniem. Maksymalna temperatura to 33 stopnie. Pamiętamy, żeby dobrze schłodzić ciasto przed dekorowaniem go polewą mirror glaze. Notes Glazurę lustrzaną wylewamy na dobrze schłodzony deser lub tort musowy lub tort pokryty kremem innym niż mus upewniając się, że jego powierzchnia jest idealnie gładka (najkorzystniej wylać ją bezpośrednio na krem

Rusty Fork
Babeczki Krówka z kremem krówkowym 181

Troszkę więcej czasu musimy poświęcić jeżeli przygotowujemy je z kremem. Jednak smak wynagrodzi Wam poświęcony czas. Zrobiłam do nich krem z masą krówkową , który Wam polecam. Posypałam posypką karmelową , która dopełniła smaku. Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. Polecam. Ciasto (18 sztuk babeczek) 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta(...)połączenia się składników. Piec w foremce na 12 babeczek. Do każdego otworu włożyć papilotkę i nakładać ciasto do 3/4 jej wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić  Krem  400 ml śmietany kremówki  200 ml masy krówkowej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru

O kuchni z uczuciem
Kubanka 247

polecam blog  rudasłodycz  tamta wersja ciasta  jest na biszkopcie. Składniki na blaszkę 30 na 35 cm ciasto: 2 szklanki mąki kostka margaryny szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 4 jajka 3 łyżki śmietany 18% Krem czekoladowy: 0,5 l mleka 2 budynie czekoladowe 1/2 kostki  masła  3 łyżki cukru Krem śmietanowy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Błyskawiczny tort urodzinowy 245

miałam zbyt wiele czasu na kombinowanie, a tort przecież musi być. Postawiłam więc na zawsze się udający biszkopt i nieco niestandardowe połączenie smaków, które zachwyciło mnie w zupełnie innym cieście (o którym napiszę, jak upiekę je znowu, bo nie zdążyłam zrobić zdjęć - takie było dobre). Nektarynki i marcepan to nieoczywista, ale bardzo zgrana para. Ona soczysta, on słodki, ona może(...)cukrem pudrem i ekstraktem, dodać ubitą na sztywno kremówkę. Dokładnie wymieszać. Sok z cytryny wymieszać z alkoholem. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, skropić ponczem, zetrzeć połowę marcepany i wyłożyć połowę owoców. Na nektarynkach rozsmarować połowę kremu. Na to położyć drugi blat, nasączyć, zetrzeć resztę marcepanu, wyłożyć resztę owoców i kremu. Przykryć trzecim blatem, delikatnie docisnąć i wstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka czekoladowa z bananami 196

Biszkopt kakaowy nasączony sokiem pomarańczowym, krem czekoladowy oraz banany - a to wszystko przełamane kwaśnym dżemem porzeczkowym. Składniki: biszkopt: 10 jajek 5 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao łyżka oleju szczypta soli masa czekoladowa: 2 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kakao(...)wymieszane z mąkami i gotujemy aż zgęstnieje - mieszając, żeby nie przywarło. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo masę budyniową i kakao. Miksujemy na gładką masę. Składanie ciasta: Biszkopt dzielimy na dwie części. Każdą z nich nasączamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Dolny blat smarujemy połową dżemu, kładziemy przekrojone na pół po długości banany, następnie połowę masy czekoladowej, przykrywamy drugim

Lena Gotuje
Krem kukurydziano-dyniowy z marchewką i kluseczkami serowymi 244

próbuję, gdy zupa jest dobrze doprawiona, miksuję blenderem na gładki krem.  Robię kluseczki: Jajka wbijam do miski, dodaję szczyptę soli do smaku, , wsypuję  posiekaną drobniutko natkę pietruszki, roztrzepuję  widelcem, dodaję  pozostałe składniki- czosnek przeciskam przez praskę, ponownie mieszam widelcem   aż uzyskam gęste jednolite ciasto(...)rondelku zagotowuję  osoloną wodę, małą łyżeczką zmoczoną w wodzie-dzięki temu ciasto nie będzie się kleić, nabieram małe porcje ciasta i wrzucam na wrzątek, gotuję około 2-3 minuty od wypłynięcia, wybieram łyżką cedzakową. Gorącą zupę krem rozlewam na talerze, układam kluseczki, podaję. Życzę smacznego! Teraz w  sklepie internetowym Dajar  otrzymacie 10% zniżki na produkty Ambition, wystarczy

Wanilia i Kardamon
Brzoskwinowy raj 311

ciasno z wiśniami ale ich cena mnie przeraziła i wybrałam dużo tańsze nasze krajowe brzoskwinie, które uśmiechały się do mnie zachęcająco z jednego ze straganów. W towarzystwie orzechowego biszkoptu, kremu budyniowego i galaretki smakowały wybornie, a jak całość pięknie się prezentowała możecie zobaczyć na zdjęciach.  Biszkopt orzechowy: 6 jajek 1/2 szklanki cukru 100 g posiekanych orzechów włoskich(...)puszysta dodajemy orzechy, mąkę i bułkę tartą i całość mieszamy, a następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę do pieczenia (23x35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C Krem:  kostka masła 700 ml mleka 3 żółtka 4/5 szklanki cukru cukier wanilinowy ( 8 g ) 5 łyżek mąki ziemniaczanej

Cynamonowe szczęście
Sałatka z dynią i figami 230

będzie piec jakieś ciasto z tym warzywem koniecznie zróbcie sobie  przyprawę do ciasta dyniowego  ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Tarta z dynią i szpinakiem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką(...)dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem ------------------------------------------------------------- Sałatka z dynią i figami Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 3 - 4 plastry  pieczonej dyni 2 dojrzałe figi 50 g mozzarelli kilka plasterków dojrzewającej szynki garść listków sałaty radicchio 1/2 ząbka czosnku sok z cytryny sól pieprz oliwa z oliwek krem balsamiczny Wykonanie: Dynię kroimy

Kulinarne przygody Gatity
pyszne ciasto z brzoskwiniami i winogronem 1402

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w 179 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie np. przy pomocy szklaneczki wycinamy(...)kosteczkę. wykonanie ciasta: Ciasto składamy w foremce, przydadzą się również tekturowe kartoniki owinięte folią spożywczą, wyższe od ścianek foremki gdyż ciasto jest wysokie. Jasny biszkopt umieszczamy w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy na nim 1/3 część kremu. Na kremie układamy krążki powycinane z ciemnego biszkoptu. W wolnych miejscach układamy winogrona. Całość zalewamy lekko tężejącą zieloną galaretką. Wstawiamy do lodówki

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania