ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:818/1378)

Przekładane ciasto migdałowe z bezą 405

Czas wykonania: 3 h – 3 h 30 min Ilość porcji: 27 kawałków Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 3 żółtka 4 łyżki zmielonych migdałów (30 g migdałów blanszowanych) 200 g masła lub margaryny 2 łyżki śmietany 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka(...)masło), ciągle miksując do całkowitego połączenia. Dodać do kremu budyniowego kilka kropel aromatu migdałowego i wymieszać całość za pomocą miksera. Dodatkowo można dodać do masy wcześniej posiekanych orzechów lub płatków migdałowych. Kruchy spód posmarować dżemem (4 – 5 łyżki). Na posmarowane kruche ciasto położyć bezą bez migdałów. Na bezę posmarować masę budyniową

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z pomidorami i szafranem 262

mąki 200 ml oleju rzepakowego 30 g kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki szafranu krem 200 ml śmietany 30 % 1 czekolada 50 % kakao dodatkowo wiśnie z soku cukier puder 1. Do przygotowania ciasta użyłam pomidorów z puszki, które wcześniej zwyczajnie zblendowałam. W oryginalnym przepisie znajdują się świeże pomidory ale o tej porze roku

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Rurki z kremem. 246

Krem zależy od waszych upodobań ,u mnie zostały nadziane domowym kremem budyniowym. Przepis podpatrzyłam u Małgosi z bloga Na Piecyku – polecam bardzo!. Składniki : na około 30 rurek 2,5 szklanki mąki 125 g masła Szczypta soli 1 szklanka śmietany 18 % Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy mąkę ,ma być elastyczne,ale nie twarde.Zawijamy(...)najcieniej ,wycinamy paski ,wąskie o długości około 20 cm .Przygotowane kawałki nawijamy na rurki zaczynając od najwęższego miejsca ,nakładając lekko ciasto na siebie w górę . Pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut ,aż się delikatnie przyrumienią. Krem: 4 żółtka 200 g cukru , u mnie 100 g 1 l mleka 50 g masła 80 g mąki pszennej 80 g mąki

Ladylaura.
Eklerki 1359

Dziś domowe eklerki z prostego ciasta parzonego. To dla mnie trochę taka cukiernicza magia, że ciasto rośnie tak pięknie bez żadnego proszku, nie wiem jak, ale to działa. I jest pyszne :) Tradycyjnie eklerki nadziewane są cukierniczym kremem crème pâtissière, ja dziś wybrałam do nadziania prosty krem śmietankowy, jeśli jednak wolicie nieco cięższe maślane kremy, poniżej link do budyniowego. Składniki(...)czekolady na polewę Krem budyniowy Przesiewamy mąkę i dodajemy sól. Ocieramy skórkę z jednej cytryny. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i skórkę z cytryny. Zagotowujemy. Kiedy płyn już się gotuje jednym ruchem wsypujemy przesianą mąkę i podgrzewamy dalej ciągle mieszając. Powinniśmy otrzymać jednolitą „kluskę”, która bez trudu odkleja się od brzegów garnka. Ciasto odstawiamy do przestudzenia

Ciastkozercy
Jaffa Cakes- Ciasto pomarańczowe z musem z gorzkiej czekolady 220

podbije serca wszystkich tych, którzy lubią polskie delicje, lub angielskie Jaffa cakes.  Biszkoptowy spód, pomarańczowy krem a wszystko wykończone musem z gorzkiej czekolady.  Jest delikatne i wręcz obłędne w smaku. Nie potrzebujecie wyrafinowanych składników, ani umiejętności. Warto spróbować!  Na ciasto/ deser będziecie potrzebowali Biszkopt o średnicy 22 cm (upieczony biszkopt przekroić na połowę, lub jeśli chcecie grubszy(...)proszek do pieczenia. Wymieszać szpatułką do połączenia, uważając aby piana z białek nie straciła swojej puszystości. Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni do suchego patyczka (około 35 minut.) Krem pomarańczowy 1/2 litra soku przecierowego z pomarańczy 1 budyń waniliowy 1-2 łyżki cukru opcjonalnie Blat biszkoptowy włożyć do tortownicy (tortownica powinna być wysoka, lub użyjcie większej tortownicy) Z soku pomarańczowego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
MURZYNEK CIASTO 166

dżemem z czarnej porzeczki lub powidłami śliwkowymi  a wierzch polewam wcześniej odlaną polewą. Dla zupełnej rozpusty czasem robię krem ze śmietany kremówki...;-) Można posypać całość pokruszonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi.... i w końcu możemy zabrać się za jedzenie ciasta, które zawsze znika w zawrotnym tempie. Pycha! Polecam również pysznego MURZYNKA Z WIŚNIAMI

potrawyregionalne
Ciasto Milky Way 221

Niewątpliwie smak mojego dzieciństwa. Przepyszne mleczno-kakaowe ciasto, które przywodzą na myśl znane i lubiane słodycze. Czego chcieć więcej? ;) Zapraszam! Milky Way Składniki:  biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 1 kostka margaryny 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 20g cukru waniliowego(...)szklanki mleka w proszku Przygotowanie: Biszkopt: Jajka wbić do miski, wsypać cukier. Ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10minut. Do jajecznego kremu stopniowo dosypujemy mąkę, kakao, i proszek do pieczenia. Dokładnie i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelać do formy, wyrównać powierzchnię. Piec 1 180'C przez 35-40 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.  Masa: Mleko przelać do garnka. Dodać

Tagebuch po polsku
Tarta z mascarpone i galaretką z brzoskwiniami 189

Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 3 łyżeczki cukru waniliowego Krem mascarpone: 0,5 kg serka mascarpone 150 ml słodkiej śmietanki 36% 4 czubate łyżki cukru pudru można dodać odrobinę ekstraktu z wanilii lub zwykły aromat waniliowy (kilka kropel) Dodatkowo: puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Wykonanie: Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Masło pokroić(...)drobna kostkę i w miarę możliwości jak najszybciej połączyć z mąką. Powinny powstać "okruszki". Do mąki z masłem dodać jajko i cukier waniliowy, po czym zagnieść ciasto. Ciasta kruchego nie należy długo wyrabiać. Z ciasta uformować spłaszczoną kulę i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Ciasto rozwałkować na placek o grubości ok. 5 mm podsypując wcześniej lekko mąką tak aby się

IMPRESJA SMAKU
Tarta z owocami 137

jednym się nie skończyło. Tarta zniknęła błyskawicznie, ale ten wiosenny romans, zamierzam jeszcze nie raz powtórzyć… Składniki: Ciasto: 2 szklanki (280 g) mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła 2 żółtka 0,75 szklanki (90 g) cukru pudru Krem: 1 kubeczek (250 g) śmietanki 30% lub 36% 1 kubeczek (250 g) serka mascarpone 4 łyżki (40 g) cukru pudru(...)poza formę ciasto. 5) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec około 25 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 7) Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać cukier z wanilią oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. 8) Krem wykładamy na wystudzony kruchy spód

Fitsweet.me
Kokosowe babeczki z kremem z białej czekolady 224

Babeczki kokosowe. Eleganckie i bogate w smaku.  Słodkie jak to babeczki z kremem tym bardziej, że krem jest z białej czekolady. Z prażonym kokosem i dżemem malinowym.  Można się w nich zakochać    Na około 14 babeczek 120 g mąki pszennej 3 jajka 150 g masła w temperaturze pokojowej 120 g cukru do wypieków 70 g wiórków(...)miksując. Dodać przesianą mąkę, aromat kokosowy i wymieszać łyżką do połączenia. Foremki do babeczek, lub blaszkę wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej nałożyć ciasto do 3/4 wysokości.  Piec w temperaturze 170 stopni 25 minut- sprawdzając patyczkiem. Krem z białej czekolady Najlepiej zrobić go kilka godzin wcześniej, aby masa na krem dobrze się schłodziła 230 g białej czekolady pokruszonej lub pokrojonej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Urodzinowe babeczki z truskawkami 165

najlepsze będą owoce np truskawki  Przygotowanie : Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Mascarpone dokładnie wymieszać z kremem czekoladowym, przełożyć do rękawa i ozdabiać babeczki. Na każdej ułożyć truskawkę

Magiczne Życie Marty
Ciasto czekoladowe z mascarpone, kajmakiem, orzeszkami arachidowymi 279

drugi dzień. Użyłam  blaszki 21x21. Ciasto 150 g masła 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 g naturalnego kakao ciemnego 1/2 gorzkiej czekolady (50 g)- zblenderuj na proszek 2 łyżki miodu 180 g cukru 2 jajka 150 g mąki pszennej typ 500  Młyn Kopytowa Składniki na krem z mascarpone 250 g serka(...)kakao i proszkiem do pieczenia ,powoli dodajemy do masy, na przemian z jajkami. Dodaj zblenderowaną czekoladę i wymieszaj łopatką. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach 21x21 cm lub małej tortownicy. Pieczemy w temperaturze 170 st przez około 40 min. Krem: Zimny serek mascaropne ubijamy z cytryna i cukrem na puszysta masę. Roztapiamy w kąpieli wodnej kajmak przełożony do szklanej miski

Z Kuchni Do Kuchni
Razowa tarta z kremem budyniowym i rabarbarem 141

roją się od rabarbaru, więc trzeba było go kupić! Tylko co z niego zrobić? Domowa granola z rabarbarem już była, orkiszowe ciasto z rabarbarem i kruszonką również, w takim razie czas na TARTĘ! Tartę niezwyczajną, bo razową z kremem budyniowym i rabarbarem ułożonym w mozaikę. Wygląda smakowicie? Do dzieła! Składniki na formę o średnicy 21 cm: Spód: – 150g mąki(...)pszennej razowej – 100g zimnego masła – 40g cukru pudru/ksylitolu w pudrze Krem budyniowy: – 200ml śmietanki 30% – 200ml mleka – 5 żółtek – 80g ksylitolu/erytrytolu – 50g masła – 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej – laska wanilii Dodatkowo: – 3 łodygi rabarbaru – 1 łyżeczka ksylitolu Spód: Składniki na spód możemy wyrobić ręcznie lub w malakserze. Do mąki

Be Fit Be Strong
BABECZKI TIRAMISU 169

jajko, 3 łyżki śmietany 12%, 2 łyżki oleju, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 g serka mascarpone, 3 łyżki śmietany kremówki, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: mocna kawa, kakao gorzkie WYKONANIE Ciasto: Mokre składniki mieszamy w 1 misce, do 2 miski przekładamy suche składniki. Następnie mokre składniki mieszamy z suchymi(...)Ciastem napełniamy papilotki do wysokości 3/4 i pieczemy ok. 15-18 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu studzimy. Odcinamy czubek i nasączamy zaparzoną kawą. Krem: Ubijamy kremówkę, dodajemy serek i cukier, a na końcu likier. Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy nim muffinki. Wierzch posypujemy kakao

słodki bratek
Mazurek brzoskwiniowo-morelowy 221

rękawa cukierniczego i wyciska, dookoła brzeg mazurka.  Piekarnik nagrzewam do 180°C-200°C i piekę ciasto do lekkiego zrumienienia. Odstawiam by przestygło. Syrop z brzoskwiń odlewam do garnuszka, dodaję suszone morele i gotuję, aż zmiękną. Brzoskwinie miksuję na gładki krem, napęczniałe morele miksuję razem z syropem, dodaję żelatynę, mieszam do rozpuszczenia i łączę z musem brzoskwiniowym. Przestygniętą

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania