ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:821/1378)

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną 456

Taką roladę możemy przygotować z różnymi nadzieniami . Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną  Biszkopt: jajka - 5 szt mąka - 5 łyżek cukier - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki Krem śmietanowy: śmietana 36 % - 400 ml śmietan fix  - 1 opak cukier puder - 2 łyżki Dodatkowo : cukier puder do oprószenia tłuszcz do formy Biszkopt : Ubić białka na sztywną pianę, do ubitej(...)pieczenia, ostrożnie wymieszać. Blachę  z piekarnika , wyłożyć papierem, wysmarowanym tłuszczem, wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku, do 180 stop, przez ok.10 - 15 minut, do zrumienienia. Upieczoną roladę , wyłożyć na ściereczkę, posypaną cukrem pudrem, zdjąć z niej papier, zwinąć razem ze ściereczką, odstawić do ostygnięcia. Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną śmietanę , przełożyć do miski ze śmietan -fix, ubić na sztywno, dodać

Kuchnia Danusi
Ciasto z białek 119

dajemy 1 dag tłuszczu, 2 dag mąki i cukru. Oczywiście, aby je urozmaicić możecie dodać owoce, bakalie, przełożyć kremem, czy polać czekoladą. Ja do swojego dodałam jedynie jabłka, a został zjedzony tak szybko, że do zdjęcia musiałam przypilnować sobie kilka kawałków ciasta

Z Hrabiną w kuchni
You sexy thing! Figi, lody. Ostro i pieprznie. I kiedy przypada Piąta Pora Roku? 182

spód płat gotowego ciasta francuskiego (do tarty tatain można używać ciasta kruchego, jak i francuskiego - w tym wypadku, ze względu na lekko słony posmak, wybieram właśnie to drugie) 80 g masła 80 g cukru Na nadzienie 6 dojrzałych fig kawałek gorgonzoli piccante dodatkowo - krem z octu balsamicznego i świeżo mielony, gruboziarnisty kolorowy pieprz, świeży tymianek W formie o średnicy(...)przeciąć na pół i w środku każdej połówki zrobić łyżeczką zagłębienie. Układać w nich kawałki gorgonzoli. Nadziane połówki fig układać w formie nadzieniem do góry. Na wierzchu rozłożyć płat ciasta francuskiego, przycinając nadmiar i upychając brzegi do wnętrza tarty. Nakłuć widelcem w kilku miejscach i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni przez ok. 15-20 minut

KUCHARNIA
Tort Paganini. 246

cudowny, intensywnie czekoladowy tort Paganini. Orzechowo-bezowe blaty przełożone aksamitnym kremem, udekorowane czekoladowym ganache, czyż może być coś pyszniejszego? Jak dla mnie numer jeden wśród tortów! Trochę pracochłonny, ale wyjątkowe okazje zasługują na odrobinę więcej pracy. Baaardzo polecam! Składniki na tort Paganini:  na klasyczną formę z wyposażenia piekarnika CIASTO: 17 białek szczypta soli 17 łyżek cukru 3 łyżki gorzkiego(...)później trzeci, jeśli macie tylko jedną upieczcie ciasta po kolei) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 140-150°C (w zależności od piekarnika) około 35-40 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem. Zimne blaty ostrożnie odklejamy od papieru i przecinamy na pół, w ten sposób otrzymamy 6 równych, prostokątnych blatów. KREM: 17 żółtek 300 g cukru pudru 100 ml przegotowanej, letniej

Rozpustne gotowanie
Proste ciasto czekoladowe 830

żadnych kremów, owoców czy bakalii, takie ot zwyczajne, aczkolwiek bardzo smaczne i proste ciasto czekoladowe. Odpowiednio słodkie, odpowiednio wilgotne i odpowiednio czekoladowe. Za jego 'czekoladowość' odpowiada tylko kakao (nie zawiera tabliczki czekolady), które dodatkowo podkręcone zostało nutą wanilii i szczyptą soli. 3 jajka 170 g mąki tortowej 150 g masła 125 g cukru 125 ml mleka 30 g kakao

Kraina Miodem Płynąca
malinowy król 193

racji tego, że prezentowało się dość wyjściowo, uświetniło kawę z Okazji Dnia Babci.  *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 350 g mąki 1 jajko 150 g masła 3 łyżki miodu szczypta soli 3/4 szklanki cukru  na krem budyniowy: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka mąki pszennej 150 g masła 4 łyżki cukru na masę malinową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kryjma citrōłnowo (Lemon curd- jakby to tak po polsku powiedzieć ;) ) 193

Ta angelsko kryjma1 je tak dobro, że jak rołz2 jōm zrobicie i zjycie3, to zarozki4 bydziecie myśleć, kedy by jōm zajś narychtować5. Robi sie jōm [...] Artykuł

Chop w kuchni
Sernik jogurtowy z mango 174

  Panująca za oknem szarość potęguje u mnie tęsknotę za wiosną i latem, dlatego też postanowiłam zrobić iście letnie ciacho w środku zimy. Tak na przekór

Cynamonowe szczęście
Ciasto bez pieczenia z galaretek 957

godzin do lodówki, aby warstwy stężały. Ciasto bez pieczenia z galaretek najlepiej kroi się, gdy spędzi w lodówce 12 godzin. Przed krojeniem wyjąć ciasto z foremki, obracając ją do góry dnem. Zobacz również: torcik z kremem bez pieczenia

Kuchcik gotuje
Tarta cytrynowa z bezą 211

następnie odstawić do lodówki na godzinę. Formę do tarty smarujemy olejem, wystudzone ciasto rozwałkowujemy na omączonym blacie kuchennym i przekładamy do formy, nadmiar ciasta ścinamy ostrym nożem. Czas pieczenia ok. 25 minut w 180 C. Krem cytrynowy: - 4 żółtka - 2 jaja - 4 cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki masła 1. Jajka, żółtka i cukier ubijamy

Apetyczna babeczka
Karpatka z kremem budyniowym 168

Mało zmiksować na puch 10. Do masła stopniowo dodawać wcześniej przygotowany budyń 11. Wystudzić ciasto 12. Przełożyć ciasto masą budyniową 13. Ciasto udekorować cukrem pudrem Poprzedni 1 z 13 Następny   Artykuł Karpatka z kremem budyniowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
CIASTO Z WAFELKOWĄ PRZEKŁADKĄ 186

Długo szukałam idealnego ciasta z użyciem wafelków i orzechów. Bo kto z nas nie lubi wykorzystywać gotowych słodyczy do wypieków? Dokładniej opisując ciasto składa się z biszkoptu kakaowego nasączonego kawą i amaretto, puszystego budyniowego kremu, wafelków, orzechów i aksamitnego kremu śmietanowego. Nie byłabym sobą gdybym nie zmodyfikowała jednocześnie kilku przepisów, gdyż uwielbiam eksperymentować i modyfikować już popularne przepisy . Ciemny biszkopt

Słodki Zakątek
Bezowy biały "makowiec" 156

upieczenia białego "makowca" zainspirował mnie owoc pitahaja i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wierzch ciasta to beza. Lekka, chrupka ale i ciągnąca się. Słodka. Wypełniona niesłodkim kremem mascarpone z makiem i aromatem migdałowym.  Dla przełamania słodyczy podałam owoc pitahaji. Smakuje wybornie. Blat bezowy 4 białka jaj zielononóżki w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania