ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:819/1378)

Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 188

nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem 184

nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto

Kulinarne przygody Gatity
ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC CZYLI MAKOWA CHOINKA 150

Święta pachną ciastem drożdżowym, makiem i powidłami śliwkowymi. Zrobienie takiego ciasta jest dziecinne proste. Można wykorzystać do ciasta własną masę makową jak i taką z puszki. Możemy zrobić ją również z kremem czekoladowym, orzechowym lub cynamonowym. Makowa choinka składa się małych drożdżowych bułeczek idealnych do oderwania i zjedzenia. Składniki: 180 g mąki pszennej 120 g mąki orkiszowej 20 g świeżych(...)masy makowej (ja użyłam własnej roboty bez dodatku rodzynek) 1 słoik powideł śliwkowych 1 żółtko 2 łyżki mleka LUKIER 1 łyżka wody 1 szkl. cukru pudru Przygotować ciasto: Mąkę przesiać. Do szklanki dodać pokruszone drożdże, 2 łyżki mąki, cukier i połowę lekko podgrzanego mleka. Odstawić na 15 minut aż drożdże zaczną pracować. Zaczyn drożdżowy dolać do pozostałej mąki. Dodać jajko

Kuchnia w oparach
Babeczki z owocami 195

tartę. Średnio powinno wyjść 15 - 20 babeczek, oczywiście zależy to od wielkości foremek i grubości ciasta na jaką rozwałkujemy. Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 3 łyżeczki cukru waniliowego Krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 300 ml słodkiej śmietanki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru można dodać odrobinę ekstraktu z wanilii lub zwykły aromat waniliowy(...)Masło pokroić w drobna kostkę i w miarę możliwości jak najszybciej połączyć z mąką. Powinny powstać "okruszki". Do mąki z masłem dodać jajko i cukier waniliowy, po czym zagnieść ciasto. Ciasta kruchego nie należy długo wyrabiać. Z ciasta uformować spłaszczoną kulę i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Ciasto rozwałkować na placek o grubości max. ok. 5 mm podsypując wcześniej lekko

IMPRESJA SMAKU
Kulki ala Rafaello w wersji fit 361

przekąskę niż wcinać chemię zawartą w kupnych słodyczach. W zdrowej wersji rafaello brakuje mi tylko tego pysznego wafelka... a pozostałe składniki są przepyszne. Krem z kaszy jaglanej jest genialny i można go śmiało wykorzystywać do przekładania ciast i ciasteczek lub wyjadać go po prostu ze słoika Kulki ala rafaello w wersji fit 100 g kaszy jaglanej puszka mleka kokosowego(...)możemy delikatnie podlać ją wodą lub zwykłym mlekiem aż się dobrze ugotuje. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy. Masę delikatnie studzimy i jeszcze ciepłą mielimy blenderem na gładki krem. Dodajemy alkohol. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Z powstałego gęstego kremu lepimy kulki, do środka każdej wkładamy migdałka i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Trzymamy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Kulki ala Rafaello

sierotka maRysia w kuchni
Grzybki z kremem budyniowym 1754

miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli 1 laska wanilii Krem: 300g miękkiego masła 2 budynie śmietankowe 750ml mleka 100g mielonych migdałów 1 kieliszek spirytusu Polewa: 2 tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej 150ml słodkiej 30% śmietanki Dodatkowo: 1 białko Mak Sposób przygotowania: Składniki na ciasto siekamy ze sobą, a następnie szybko zagniatamy, owijamy folią spożywczą i przekładamy(...)kwadraty i każdy kwadrat zwinąć w rulon. Trzonki wtedy są bardziej kształtne. Końce maczamy w roztrzepanym białku i maku. Zarówno ciasto na kapelusze, blaszki jak i trzonki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok 12 minut. Krem: Mleko przelewamy do garnka, zostawiamy tylko trochę, tak by rozpuścić proszki budyniowe. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Masło ucieramy

Kuchnia w czekoladzie
Torcik z rabarbarem i truskawkami 140

się na blogu tylko uprzedzam z krążkami możecie mieć problem :). Placki oczywiście można upiec tradycyjnie w formie, a następnie przełożyć kremem owocowym i bitą śmietaną. Będzie mniej efektowny ale za to łatwiejszy do zrobienia. Torcik z rabarbarem i truskawkami Ciasto ptysiowe 0,5 kostki masła 1 szklanka wody szczypta soli i cukru 200 g mąki 5 jajek Masa rabarbarowo- truskawkowa

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto kokosowe 371

krem budyniowy:   1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Na polewę czekoladową: 1,5 gorzkiej czekolady 150-200 ml śmietany 30% WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Biszkopt: Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, tortownicę lub blaszkę 25x40 wysmarować lekko olejem i posypać bułką tartą (tylko spód inaczej ciasto(...)Wykonanie: Gotowy biszkopt przekroić na pół, posmarować marmoladą. Na dolny wyłożyć równomiernie masę kokosową. Nałożyć górny biszkopt. Górny biszkopt wysmarować kremem budyniowym, włożyć na chwilę do lodówki. Następnie posmarować delikatnie czekoladą i udekorować według uznania. Zdjęcia z etapów robienia ciasta Ubijanie białek Wymieszane żółtka i ubite białka Przygotowywanie budyniu Końcowy etap przygotowywania masy kokosowej

Passions hobbies life
Eklerki 181

Dziś domowe eklerki z prostego ciasta parzonego. To dla mnie trochę taka cukiernicza magia, że ciasto rośnie tak pięknie bez żadnego proszku, nie wiem jak, ale to działa. I jest pyszne :) Tradycyjnie eklerki nadziewane są cukierniczym kremem crème pâtissière, ja dziś wybrałam do nadziania prosty krem śmietankowy, jeśli jednak wolicie nieco cięższe maślane kremy, poniżej link do budyniowego. Składniki(...)polewę Krem budyniowy Jak zrobić eklerki? Przesiewamy mąkę i dodajemy sól. Ocieramy skórkę z jednej cytryny. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i skórkę z cytryny. Zagotowujemy. Kiedy płyn już się gotuje jednym ruchem wsypujemy przesianą mąkę i podgrzewamy dalej ciągle mieszając. Powinniśmy otrzymać jednolitą “kluskę”, która bez trudu odkleja się od brzegów garnka. Ciasto odstawiamy do przestudzenia

Ciastkozercy
Tort tiramisu 335

siebie i poczuć się wyjątkowo. I oto wyjątkowo pyszny deser na wyjątkową okazję! Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 50 ml mleka Dodatkowo: 80 ml mocnej kawy (podwójne espresso(...)Pieczemy w temperaturze 160-170 stopniach C przez około 35-40 minut. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, z wysokości około 40-50 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę, studzimy w temperaturze pokojowej. Po wystudzeniu boki biszkoptu oddzielamy nożem od formy. Kroimy 3-4 blaty. Krem:  Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, dodajemy mleko i odstawiamy do całkowitego wystudzenia, od czasu

Smakowity Blog Kulinarny
Tort z jagodami 176

cytrynowym nasączeniem robi wrażenie:D Jest to mój ulubiony tort i wszystkim zdecydowanie go polecam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki ziemniaczanej,   3 łyżki mąki tortowej,   1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru,  6 jajek, Krem: 400 ml kremówki,  0,5 szklanki cukru,  300 g jagód, Nasączenie: 1,5 szklanki ciepłej wody

Aga w kuchni
Sernik OREO 377

serki homogenizowane waniliowe 3 łyżki stopionego masła 1 łyżka żelatyny 250 ml ciepłego mleka Z 28 sztuk ciastek oreo oddzielamy krem od kruchego ciastka. Ciastka kruszymy za pomocą blendera lub w plastikowym worku przy użyciu wałka do ciasta. Oddzielamy pół szklanki na później . Resztę mieszamy z rozpuszczonym masłem do uzyskania tekstury mokrego piasku. Formujemy równy spód w tortownicy o średnicy

Kolejny blog o gotowaniu
Tarta z dyni 173

Opis tarta z dyni: Tarta z dyni, zaczynam dalsze eksperymenty z dynią. Próbowałam już krem z dyni, w którym się zakochałam. Teraz czas na moje ulubione tarty. Masa dyniowa smakuje trochę jak delikatna masa budyniowo-waniliowa. Natomiast kruche ciasto jest idealne – bardzo smaczne i kruchutkie. Składniki: 250 g mąki tortowej 3 duże jajko 50 g cukru pudru 125 g masła

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto ajerkoniakowe 408

zjedzeniu ciasta alkomat może wykazać nam procenty. W takim przypadku pozostaje nam albo odczekać stosowny czas, albo też pojechać na badanie krwi. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek 1/2 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki cukru trzcinowego (drobnego) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody szczypta soli  Na krem ajerkoniakowy(...)piekarnika warto ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Ostudzone ciasto przekroić na dwa placki. Nasączenie: W filiżance zaparzyć cappuccino, ostudzić i nasączyć bardzo lekko oba placki. Krem ajerkoniakowy: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem, dodać ajerkoniak i zmiksować do połączenia składników. Odstawić do lodówki na minimum

Passions hobbies life
Torcik czekoladowy ze świeżymi owocami 179

kakao pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 330 ml śmietany kremówki 30 % schłodzonej (min 5 godzin w lodówce) 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wrzątku 1 łyżka cukru pudru'; document.write(" "); Składniki na torcik o średnicy 20-23 cm Składniki na czekoladowe ciasto: 3 duże jajka (rozmiar L) 150 ml mleka 1/2 szklanki oleju słonecznikowego(...)lekko przestudzić, odkleić papier i wystudzić całkowicie na kratce. Po całkowitym wystudzeniu odciąć górkę z ciasta, tak aby blat był prosty jak stół. Górkę pokruszyć. A pozostały blat przekroić na pół (wyjdą dwa blaty o grubości około 1,5 – 2 cm). Składniki na krem: 330 ml śmietany kremówki 30 % schłodzonej (min 5 godzin w lodówce) 2 łyżeczki żelatyny

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania