mielone - 47549 przepisów (strona:812/3170)

Figi w szynce parmeńskiej 168

świeża figa na osobę 1 plaster szynki dojrzewającej na każdą figę (np. parmeńskiej, serrano, szwarcwaldzkiej) ser typu feta lub ewentualnie ser kozi (wg preferencji) miód (ewentualnie syrop klonowy) grubo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 duża(...)świeża figa na osobę 1 plaster szynki dojrzewającej na każdą figę (np. parmeńskiej, serrano, szwarcwaldzkiej) ser typu feta lub ewentualnie ser kozi (wg preferencji) miód (ewentualnie syrop klonowy) grubo mielony pieprz'; document.write(" "); Figi nacinamy na krzyż, ale nie przecinamy do samego końca. Lekko rozchylamy boki, uważając, aby owoce się nie rozpadły. W środek rozkruszamy ser – ja użyłam słonawej

Poezja smaku
Domowe paluszki rybne 283

kryje się nie 70% a 100% ryby .  Pyszne, że aż paluszki lizać :-) Składniki: około 350g fileta białej ryby (ja użyłam świeżego dorsza) 2 łyżki mąki 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 jajko bułka tarta olej sól pieprz Przygotowanie: Rybę myjemy i oddzielamy od skóry (jeśli jest). Jeżeli wyczujemy ości - wyjmujemy je. Kroimy rybę na plastry(...)szerokości około 2 cm (dobrze, jeśli filety ryby są grube). Następnie solimy i doprawiamy pieprzem z obu stron. W trzech miseczkach przygotowujemy: w pierwszej mąkę połączoną z papryką mieloną, w drugiej rozbełtane jajko, w trzeciej bułkę tartą. Po kolei zanurzamy rybę w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Anielska Kuchnia Ani
Tagliatelle z cukinii z sosem tuńczykowo - pomidorowym 229

własnym jeden pomidor obrany ze skórki 5 ząbków czosnku łyżeczka ziół prowansalskich  garść świeżej bazylii  sos tabasco lub mielona papryka chilii  sól i pieprz grubo mielony do smaku oliwa ser grana padano  Przygotowanie : Cukinie dobrze myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw wycinamy jak najdłuższe wstążki. Tak przygotowany "makaron" gotujemy na parze przez

Niezły Młynek
pyszna, lekka zupa kalafiorowa z kaszką manną na mleku i maśle... 158

Składniki: woda 3 litry, włoszczyzna 4 łyżki/rozdrobniona, kalafior 1 średni, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, masło 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kasza manna 5 łyżek, mleko 3,2% 3/4 litra, zielenina 6 łyżek/rozdrobniona opłukany kalafior podzielić na różyczki, zalać wodą i zagotować, wsypać rozdrobniony w rozdrabniaczu pęczek włoszczyzny(...)resztę włoszczyzny można zamrozić gdy kalafior jest prawie miękki dodać kostkę rosołową, kucharka, masło, wsypać kaszkę mannę błyskawiczną i gotować z 5 minut wlać mleko i zagotować, wsypać pieprz mielony i rozdrobnioną natkę pietruszki z koperkiem - zupa jest lekka, pyszna i szybka.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kuleczki z mięsa mielonego z miętą i tzatzikami 195

Potrawa kuchni greckiej. Pieczone klopsiki doprawione miętą, podane z dobrze schłodzonym sosem tzatziki. Świetne na obiad, podane np. z pitą, ale też jako przekąska na przyjęcie. Mięsne kuleczki: 500g mielonego mięsa wołowego 1 cebula dymka 15 listków świeżej mięty(...)ząbki czosnku sól, pieprz  Sos tzatziki: 250ml jogurtu greckiego 1 ogórek świeży 2 łyżeczki przyprawy tzatziki 1. Cebulę i miętę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wraz z mięsem mielonym i przyprawami zagniatamy na gładką masę. Formujemy malutkie kuleczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Przygotowujemy sos: ogórka

Szefowa kuchni
Lasagne. 154

Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 cebula oregano, bazylia, papryka ostra mielona, sól 2 ząbki czosnku ser żółty makaron do lasagne Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki nam się zrumieni. Pomidory miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy

Moje-pitraszenie
Kotlety z indyka z fetą i pesto 163

Mięso drobiowe w kotletach mielonych bywa suche i mało wyraziste. Myślę że to jeden z powodów, dla których nie gości zbyt często w tej formie na polskich stołach. Jest jednak sposób na to, by kotlety z drobiu (u mnie akurat z indyka, choć może być również kurczak) były soczyste i pełne smaku. Zapewni to dodana do mięsa feta, pesto(...)delikatne i soczyste. Z tego samego powodu (brak bułki tartej) kotlety powinny być niewielkie. Łatwo wtedy je panierować i obracać na patelni. Składniki na 15 niewielkich kotlecików: 500 g mielonego mięsa z indyka 100 g fety 2 łyżeczki czerwonego pesto 1 cebula 1 łyżka masła 1 sucha bułka (oraz mleko do namoczenia bułki) 2 niewielkie jajka (lub 1 duże

Trzeci talerz
Papryka faszerowana kaszą orkiszową i wędzonym boczkiem 157

sera żółtego 1 jajko pęczek pietruszki 1 litr bulionu 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki śmietany 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki pieprzy ziołowego  sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Paprykę myjemy, odcinamy górną część, wyjmujemy nasionka, lekko solimy w środku papryki. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy boczek(...)przeciśnięty przez praskę czosnek. Do przestygniętego boczku dodajemy kaszę, podsmażoną cebulę z czosnkiem, roztrzepane jajko, posiekaną drobniutko natkę pietruszki oraz olej. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym oraz pieprzem świeżo mielonym dokładnie mieszamy. Przygotowany farsz wkładamy do środka papryki, układamy jedną obok drugiej w naczyniu żaroodpornym zalewamy 3/4 litra bulionu. Paprykę zapiekamy w nagrzanym piekarniku 200° C około 35 minut

kgwjanczewo
Cannelloni wołowo-drobiowe z dodatkiem Campagnolo 153

ViolaPassion Następny inny pomysł na obiadek. Włoski z rąk Polki ;-) Składniki: 0,250g mięsa mielonego wołowego 0,250g mięsa mielonego drobiowego (indycze) może być wieprzowe 1 cebula 6 ząbków czosnku 2 łyżki majeranku 3 łyżki suszonej bazylii plus 1 łyżka do sosu 1 łyżka estragonu 2 łyżki oregano plus jedna do sosu wedle uznania liść lubczyku 1 łyżka

Viola cooks with passion
Fit schabowy w migdałowej panierce :) 145

większości polskich domach. Najczęściej przygotowany z mięsa wieprzowego, obtoczony w mące i smażony na głębokim tłuszczu. Mój jest całkowicie inny, ale bardzo smaczny! Zrobiony z mięsa indyczego , obtoczony w mielonych migdałach i usmażony na niewielkiej ilości tłuszczu kokosowego . Wychodzi na prawdę dobry, dlatego polecam tym, którzy myśleli, że muszą z niego zrezygnować przechodząc na dietę czy zdrowe odżywienie(...)patelni rozgrzej olej (smażyłam na małej, dlatego za każdym razem dodawałam po 1/2 łyżeczki oleju na każdego kotleta). Każdego sznycla zamocz dokładnie w jajku, a następnie obtocz w mielonych migdałach.  Smaż z każdej strony do zrumienienia. Jednak nie trzymaj zbyt długo na ogniu, aby mięso nie stwardniało

Zdrowie na języku :P
Domowa przyprawa do kawy 126

najpierw wsypujemy przyprawę do kubka, a później zalewamy kawą. Domowa przyprawa do kawy 2 łyżeczki kurkumy 0,75 łyżeczki cynamonu 0,25 łyżeczki mielonych goździków 0,25 łyżeczki mielonego kardamonu Przyprawy zmielić w młynku do kawy lub utłuc w moździerzu. Można też użyć już zmielonych. Wsypać do słoiczka, wymieszać. Stosować do kawy, kakao lub herbaty zalewając przyprawy gorącym

Posadzone i zjedzone
Pizza bolognese (ciasto bez wyrastania) 152

drożdżowe ciasto;).  Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 150g mozzarelli 250g mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki(...)koncentratu pomidorowego 4 łyżki keczupu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1.Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy, keczup i koncentrat pomidorowy tak by powstał nam gęsty, mięsny sos. Studzimy. 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie

Szefowa kuchni
Kiełbaski chorizo 202

Kiełbaski chorizo przygotowuje się ją z wieprzowiny, jest tradycyjną kiełbaską hiszpańską. Jest ich tam wiele, charakteryzują się specyficznym smakiem mięsa z dodatkiem papryki i octu winnego. Wystarczy kupić mieloną szynkę, odpowiednio przyprawić i formować kiełbaski chorizo. Jej cechą charakterystyczną jest przyprawianie jej słodką(...)papryką wędzoną i suszoną pimienton. Są to w zasadzie główne i bardzo ważne przyprawy, które dodają nie tylko pięknego koloru mięsie, ale także odpowiedniego smaku. Składniki: 0,5 kg mielonej szynki 50 ml białego octu winnego papryka słodka sól, świeżo zmielony pieprz, chilli, czosnek Przygotowanie kiełbasek: W głębszej szklanej misce wymieszaj dokładnie szynkę z octem i wszystkimi przyprawami

Zasmakuj Kuchni
MIELONE KOTLETY ASI 175

Dawno nie jadłam tak pysznych mielonych.Przepis dostałam kilka lat temu na imprezie u Asi.W smaku są zachwycające.Nawet mojej znajomej ogromnie smakowały :)Polecam do zrobienia :). 0.5 kg.mięsa mielonego wieprzowina - wołowego 1 ogórek kiszony lub duży konserwowy 10 dag.žółtego(...)sera - pokroić w drobną kostkę 2 Ząbki przeciśnięte czosnku 1 bułka kajzerka namoczoną w mleku i odciśnięta 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę sól,pieprz przyprawa uniwersalna pieprz cajune mielona papryka czerwona ********************************************** Mięso wymieszać z papryką,ogórkiem kiszonym ,czosnkiem,bułką i przyprawami.Utulić kotlety w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Placki ziemniaczane z polędwiczką. 128

danie otrzymałam od mojej znajomej, wybornej kucharki P. Geni. Ona te placuszki przygotowuje ze schabem, albo mięsem mielonym- ja dziś zrobiłam je z zamarynowaną polędwiczką i grubo mielonym serem. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa 10 dag. sera startego na grubych oczkach cebula 1- 1,5 kg. ziemniaków 4-5 łyżek mąki 1 łyżeczka sosu teriyki  przyprawy: sól, pieprz

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania