ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:807/1378)

Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows 209

Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows - S kładniki (ok. 1 4 babeczek): Ciasto: 3 jajka 150 g mąki 150 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy (16 g) szczypta soli  łyżka kakao  ok. 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) Krem: 500 ml mleka łyżka mąki pszennej budyń waniliowy (lub śmietankowy) 1/3 szklanki(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Wierzch każdej babeczki smarujemy niedużą ilością kremu. Pianki marshmallow kroimy wzdłuż na ok. 4 części (można do tego celu użyć nożyczek

Słodka Strona
Korzenne muffinki z powidłami pod śniegową czapą 176

świątecznego piernika ukryte pod śniegową czapą z aksamitnego kremu, spodobają się nie tylko małym łasuchom , choć najmłodszych można zachęcić do zrobienia   i   dekoracji , są dziecinnie proste do wykonania, nie potrzeba nawet miksera, wszystko wymieszamy ręcznie, a efekt smakowy jest tego wart.  Składniki na 12 sztuk muffinek:   Ciasto: 1 duże jajko 150 ml mleka 6 łyżek oleju(...)mokrych składników, wsypujemy suche, dokładnie mieszamy do jednolitego gęstego ciasta. Porcje ciasta nabieramy łyżką i wkładamy do papierowych papilotek na muffinki do ¾ objętości na wierzch kładziemy po płaskiej łyżeczce powideł śliwkowych. Muffiny pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180*c na pieczeniu góra dół. Krem waniliowy: Serek mascarpone i śmietankę prosto z lodówki przełożyć do miski, dodać pastę waniliową

Wanilia i Kardamon
CZEKOLADOWE CIASTO Z JAGODAMI 184

pyszne, mocno czekoladowe ciasto, przełożone masą czekoladową z dodatkiem jagód, a wszystko to wykończone białą czekoladą i czekoladowymi kuleczkami   SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka, 2 budynie czekoladowe, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 ml śmietany 30%, 1 gorzka czekolada, ½ tabliczki mlecznej czekolady, 1 śmietan-fix Dodatkowo: jagody, czekoladowe kuleczki , biała czekolada WYKONANIE Biszkopt: Budyń, proszek(...)ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka a na końcu sypką mieszankę – całość dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do formy o wym.20x28 cm wyłożonej pergaminem, pieczemy ok. 20-25 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce, a następnie przekrawamy na 2 biszkopty. Krem: śmietankę przelewamy do rondelka, podgrzewamy (ale nie dopuszczamy do wrzenia), dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Tak przygotowaną

słodki bratek
Biskwity z kremem cytrynowym i owocami 179

puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem - przesiać do masy jajecznej - połączyć delikatnie. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kłaść łyżką porcję ciasta - formować okrąg średnicy 12-15 cm. Piec 10-12 min. w 170 stopniach. Krem cytrynowy: 500 ml kremówki 50 g cukru sok z 1 cytryny otarta skórka z cytryny Kremówkę ubić z cukrem, wlać sok z cytryny

kolorowotorcikowo
Tort jarmużowy z truskawkowym kremem (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 190

biszkopt (śr: 18 cm) -4 średnie jajka -90g jarmużu (liście bez łodyg) -100ml oleju rzepakowego -200g mąki ryżowej -200g ksylitolu -sok z połówki cytryny Truskawkowy krem -5 łyżek ryżu jaśminowego -100ml mleka kokosowego + 100ml wody -300ml zmiażdżonych truskawek -100g ksylitolu -3 łyżki mąki kokosowej Dodatkowo -sok z cytryny + woda (do nasączania blatów) -truskawki(...)minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!). Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi o blat aby opadły równo, pozostawić do ostudzenia. Ostudzone biszkopty oskrobać z przyrumienionych boków i przeciąć na równe blaty. TRUSKAWKOWY KREM Ryż zalać płynami i podgrzać w garnuszku. Gdy całość się zagotuje, wyłączyć i zostawić pod przykryciem ok 30 minut (w ten sposób

Candy Pandas
Bananowe bez pieczenia 235

Ciasto przygotowane dosłownie w kilka chwil. Wystarczyło ciut wcześniej rozpuścić galaretki, by całość zajęło nam niecałą godzinę.  Jeśli macie w domu na zbyciu banany, herbatniki, galaretki i serek mascarpone, to śmiało możecie pokusić się o taki deser do popołudniowej kawki.  Choć jest słodki, to bardzo smakuje, a galaretki lekko orzeźwiają.  Składniki: Na formę 24x24cm: 16 herbatników maślanych(...)przygotowania: 1. Spód formy wykładamy folią spożywczą. Układamy herbatniki obok siebie. Galaretkę pomarańczową oraz agrestową rozpuszczamy w 350ml wody (każdą osobno). Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem oraz rozdrobnionymi bananami. Krem dzielimy na dwie części, do pierwszej dodajemy pokruszone herbatniki kakaowe i po wymieszaniu wykładamy (dokładnie do boków formy) na warstwę herbatników.  2. Zieloną galaretkę wylewamy na masę bananową, układamy

Kuchnia w czekoladzie
Placek Jojo (Stefanka) 560

łyżki kakao 2 łyżki masła Przygotowanie Ciasto. Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Podzielić na 4 części, każdą część ciasta wyłożyć na blaszkę i dobrze rozwałkować (natłuszczoną lub na papier do pieczenia) i upiec na złoty kolor. Krem. Mleko zagotować, wsypać kaszę, cukier i wiórki kokosowe. Zamieszać i całość chwilę pogotować aż zgęstnieje. Zestawić z ognia, ostudzić. Masło utrzeć(...)połączyć z ugotowaną, przestudzoną masą, dodać ekstrakt waniliowy. Placki przełożyć przygotowanym kremem. Polewa czekoladowa. W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwa dni. Placki miodowe w tym czasie zmiękną. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Bezglutenowe naleśniki kasztanowe 290

składnik, który warto mieć w swojej spiżarni. Można ją stosować zarówno do potraw słodkich jak i wytrawnych. Charakterystyczna głęboka orzechowa nuta mąki kasztanowej wzbogaca smak wszystkich przepisów począwszy od ciast przez naleśniki aż po gulasze i zupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci(...)ciasto mocno zgęstnieje można dodać ok. 50 - 100ml wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Podczas smażenia, jeżeli naleśnik będzie za długo podgrzewany to ciasto zrobi się kruche. Naleśniki świetnie smakują w wersji na słodko z nadzieniem z ubitego kremu kokosowego z musem truskawkowym i polewą czekoladową . Aby przygotować naleśniki do wersji wytrawnej należy z przepisu wykluczyć kakao

Book of spells
Torcik z suszonymi śliwkami 171

ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem - 1/2 litra mleka - 2 żółtka - 2 budynie waniliowe - 250 g masła - 250 g śliwek suszonych - rum Przygotowanie: Na początek przygotowujemy biszkopt kakaowy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Następnie porcjami dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach(...)mieszamy aż masa zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy i porcjami dodajemy przestudzony budyń i pokrojone śliwki. Krem dzielimy na dwie części. Rum, który pozostał z namoczonych śliwek rozcieńczamy z wodą i pączujemy nim blaty. Możemy teraz zacząć składać ciasto. Na początek biszkopt ciemny, masa, biszkopt jasny, masa, biszkopt ciemny a na wierzch ulubiona polewa ( u mnie oczywiście

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Kubuś 295

mąkę, wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się składników. Blachę o wymiarach 25x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w 165 stopniach przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Zimny biszkopt nasączyć wodą z dodatkiem soku z ½ cytryny. Krem budyniowy: 1 litr soku przecierowego typu Kubuś, smak dowolny 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru(...)cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Składniki przełożyć do miski, zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Masę wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Dodatkowo: 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady Czekolady zetrzeć na tartce na grubych oczkach bezpośrednio nad ciastem, rozprowadzając równomiernie. Ciasto schłodzić w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Obłędnie czekoladowa tarta z malinami, wegańska, bezglutenowa 489

ostatnio bardzo posmakowało mi połączenie gorzkiej czekolady i mleczka kokosowego smak jest niesamowity a do tego do kremu potrzebujemy tylko dwa składniki. Spód  według przepisu bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :)  W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite

zdrowa vege kuchnia
Jagodzianki 254

garść jagodowych inspiracji. Mój hit to sernik z jagodami na pysznym czekoladowym spodzie brownie, rewelacyjne domowe b abeczki , muffinki z kremem jagdodowym (bardzo podobne do babeczek z jagodami, ale z pyszną jagodową dekoracją), puszyste drożdżowe ciasto z jagodami i pierogi na obiad. Składniki: 2,5 szklanki mąki 50 g drożdży 50 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 jajka

Ciastkozercy
Torcik makowy 187

soli Składniki na krem: 500 ml tłustego mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 150 g cukru pudru garść rodzynek, sparzonych wrzątkiem Dodatkowo: masło do wysmarowania formy ozdoby z czekolady lub cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI CIASTO: Piekarnik rozgrzewamy(...)dokładnego połączenia. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Wlewamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut. Wyciągamy, odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie przekrawamy na 3 równe blaty.  KREM: W misce łączymy szklankę mleka, jajko, żółtka, cukier z wanilią i budyń. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy

My Culinary Art
Pychotka 518

Składniki Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej Pół szklaki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 200 g masła Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 200 g masła Dodatkowo: Słoiczek dżemu(...)posmarować go dżemem, połową masy bezowej i posypać migdałami. Z drugim kawałkiem ciasta należy zrobić to samo. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 40 minut. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po trochu cukier- cały czas miksując. Dodać mąkę ziemniaczaną  i delikatnie wymieszać. Krem: 1 szklankę mleka  zmiksować z żółtkami i mąką. Dodać do mleka

The Sweet Damsel
Pychotka (Pani Walewska) 168

Składniki Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej Pół szklaki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 200 g masła Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 200 g masła Dodatkowo: Słoiczek dżemu(...)posmarować go dżemem, połową masy bezowej i posypać migdałami. Z drugim kawałkiem ciasta należy zrobić to samo. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 40 minut. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po trochu cukier- cały czas miksując. Dodać mąkę ziemniaczaną  i delikatnie wymieszać. Krem: 1 szklankę mleka  zmiksować z żółtkami i mąką. Dodać do mleka

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania