ciasta orzechowe - 5371 przepisów (strona:167/359)

Ciasto z cukinią i orzechami 100

była czekoladowa albo przynajmniej korzenna, czyli też w ciemnym kolorze. Tym razem więc postanowiłam upiec jasną wersję. Ciasto wyszło wilgotne (to główna cecha ciast z dodatkiem cukinii i za to najbardziej je lubię), o smaku waniliowo-orzechowym. Pyszne ! Do tego ładnie wygląda z tymi zielonymi drobinkami cukinii i jest proste w wykonaniu. Polecam :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 301

kuchni. Podsumowując. Czy polecam? Zdecydowanie tak. Jakość w każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez

Słodkie okruszki
Gryczane placki z makiem :) 146

proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła klarowanego Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj za pomocą łyżki.  Na patelni rozgrzej masło i nakładaj porcję ciasta. Przewróć placki na drugą stronę, kiedy pojawią się pęcherzyki.  Podawaj z owocami, masłem orzechowym lub dżemem

Zdrowie na języku :P
Śniadanie na sobotę #29 125

rozgrzać, smażyć placuszki (wychodzi ok. 14-15) z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami *. * dolewam 2/3-3/4 i później ewentualnie resztę, bo gęste ciasto = grube pancakes ** u mnie na zdjęciu: twarożek waniliowy, domowy dżem z wiśni, masło orzechowe źródło: klik

Słodkie inspiracje
Placuszki z masłem orzechowym FIT 174

szklanki mleka sojowego naturalnego  olej kokosowy do smażenia  Wykonanie  Do miski dodaję mąkę otrębową , proszek do pieczenia , jajka , masło orzechowe , miód , mleko , i mikserem bardzo dokładnie mieszamy około 5 minut , następnie kiedy nasze ciasto jest za mocno gęste można dolać odrobinę mleka sojowego , ciasto ma być troszkę bardziej gęstsze niż na naleśniki . Jak ciasto mamy gotowe , odstawiamy

Mój Smak
30 przepisów do przygotowania w grudniu 155

manny Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczone kasztany Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomarańczowa babka z czekoladą Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka jarzynowa Suszone plastry pomarańczy Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Lepimy pierogi

Moja smaczna kuchnia
Orzechowiec 171

wrzucić do miski miksera i zagnieść mikserem (tak ja robię). Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Składniki masy łyżką zmieszać w misce. Ciasto rozwałkować na prostokąt długości foremki keksówki i  grubości 5 mm i rozsmarować masę orzechową zostawiając nie posmarowane krawędzie szer. 1,5 cm . Zwinąć w rulon i włożyć łączeniem w dół do foremki keksówki wyłożonej papierem

Posadzone i zjedzone
Kumpir, 5 najlepszych ciast z warzywami 197

Cynamonowe ciasto marchewkowe / Cinnamon & carrot cake   (wegetariańskie/vegetarian) 5. Cukiniowe ciasto w 2 odsłonach/Zucchini cake in 2 styles: Czekoladowe ciasto cukiniowe z cynamonem / Chocolate zucchini cake with cinnamon   (wegańskie/vegan) Cukiniowe brownie z orzechową polewą / Zucchini brownie with peanut butter frosting   (wegetariańskie/vegetarian

Qlinarnie i Qlinarnie
"Odcienie miłości" A.Munro - osładzam prozę życia kanadyjskim torcikiem 126

kruchy placek poznany w książce "Potrawy z czterech stron świata" Lekko zmieniony, przygotowany w tortownicy robi u nas za torcik orzechowy. Może zna go też pani Munro? Jeśli Wy chcecie go poznać przygotujcie: Na ciasto: - 150g mąki - 80g masła - szczypta soli - łyżka zimnej wody na masę: - 230g cukru pudru - 60g maki - 3 łyżki śmietany - 50g masła - 3 łyżki

I tu będę miała takie te
Pierogi kefirowe z rukolą i serem limburskim 149

swój ser limburski do tych pierogów miałam własnej roboty, taki domowy. Możecie ser zakupić np. w Lidlu, często bywa. Pierogi kefirowe czyli ciasto robione na bazie kefiru, bardzo delikatne i wyborne w smaku, warto spróbować. Dodatek orzechowej rukoli i sera limburskiego nadaje pierożkom wyrazistego smaku. Zachęcam do lepienia. Pierogi kefirowe z rukolą i serem limburskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasta razowe z cynamonem dla diabetyków (na mące orkiszowej razowej) 169

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Kruche ciasteczka, które zdrowo i idealnie zaspokoją ochotę na coś słodkiego. Posiadają cudowny zapach cynamonu i orzechowy posmak, który jest efektem użycia mąki razowej. Jeśli lubicie zabawę z kształtami, to ciasto idealnie zachowuje swoje kształty i można z niego wycinać wymyślne wzorki. Ciastka idealnie nadają się dla diabetyków, ponieważ mąka orkiszowa posiada niski indeks glikemiczny

Di gotuje
Waniliowe serca z truskawkami 145

odrobina do podsypania 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego dowolne nadzienie- dżem, nutella, masło orzechowe itd. cukier puder Z mąki, margaryny, jajka, proszku i cukru szybko zagniatamy gładkie ciasto i chłodzimy 15 minut w zamrażarce. Po tym czasie ciasto wałkujemy podsypując mąką. Szklanką wycinamy okrągłe ciastka. W połowie ciastek pośrodku wykrawamy dowolny

Wrzosowa Polana
Orzeszki z nadzieniem migdałowym. 169

zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka w tej formie można przechowywać nawet do 30 dni (należy je jednak trzymać w szczelnym pojemniku).      Przygotowujemy krem

Rozpustne gotowanie
Orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello. 176

zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka w tej formie można przechowywać nawet do 30 dni (należy je jednak trzymać w szczelnym pojemniku).      Przygotowujemy krem

Rozpustne gotowanie
Tort orzechowo - czekoladowy Ferrero Rocher 1681

studzimy.Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puszystą masę, dodajemy nutellę i roztopioną czekoladę. Całość ucieramy. Pyszna i bardzo słodka masa ;)Całość ciasta składamy następująco: Biszkopt na niego dajemy 1/3 masy i pół szklanki pokruszonych wafelków orzechowych, kolejny biszkopt i 1/3 masy oraz pół szklanki pokruszonych wafelków orzechowych, ostatni biszkopt i 1/3 masy.Boki pocieramy masą i obsypujemy pokruszonymi wafelkami. Dekorujemy

Lawendowe Niebo
Troszkę jesienne drożdżówki z jeżynami 158

bułeczek posmarować mlekiem, a na końcu całość posypać kruszonką.Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut.Ostudzić na kratce.Smacznego!W cieście, oczywiście, jeżyny. I całe mnóstwo pysznej, orkiszowej kruszonki. Sama w sobie ma lekko orzechowy posmak; myślę, że następnym razem dodam do niej jeszcze mielonych orzechów, dla wzmocnienia efektu. Pyszności

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowy chlebek bananowy wegański FIT 105

chlebek bananowy bez cukru, bez tłuszczu, bez laktozy, bez białej mąki i w dodatku wegański. Zalegają Ci banany? Na co czekasz? Koniecznie zrób chlebek bananowy! To jedno z tych ciast, które lubię najbardziej. Nie dość, że to samo zdrowie, to ich przygotowanie jest banalnie proste, a w smaku są nadzwyczaj pyszne. Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na chlebki bananowe(...)chlebek bananowo-jarmużowy z cynamonem Składniki: – 4 banany – 3 jajka (lub flaxseed eggs, czyli wymieszane 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 6 łyżek wody) – 100g masła orzechowego – 80g mąki kokosowej – 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – 1/2 łyżeczki cynamonu

Be Fit Be Strong
Kruche ciasto z jabłkami i karmelem z orzechami 261

pieczenia  szczypta soli  Masa jabłkowa: 2 kg jabłek  2 galaretki cytrynowe  Masa orzechowa: 200 gram orzechów włoskich, posiekanych drobno 3 łyżki miodu  4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka mleka 4 łyżki masła  Z podanych składników ciasta kruchego zagnieć jednolitą masę. Ciasto podziel na 3 równe części. Jeżeli nie wiesz jak podzielić ciasto, może pomóc

Mango Papaja
Rolada jogurtowa 811

szklanka mąki  1 mały jogurt 1 łyżeczka proszku do pieczenia dowolny dżem (można wymieszać z masłem orzechowym) Wykonanie   Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy jogurt, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy z masą jajeczną. Wykładamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200C około 10-15 minut. Po upieczeniu

kgwjanczewo
Placek orzechowy 192

więc zapraszam na smaczne kruche ciasto z orzechami, którego już nie trzeba po upieczeniu przekładać masą. Składniki: Ciasto: 4 dkg drożdży 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru Diamant 36 dkg mąki pszennej 36 dkg margaryny Palma 6 żółtek Masa orzechowa: 36 dkg orzechów włoskich mielonych 36 dkg cukru pudru Diamant 6 białek 1. Z drożdży, mleka i cukru robimy

Kuchnia u Bietki
Tort Ferrero Rocher 356

wiem czy zauważyliście, ale zrobiła się moda na ciasta odzwierciedlające batoniki, ciasteczka znanych marek. Znalazłam wiele ciekawych przepisów i na pewno będę systematycznie je publikować. Jako pierwszy zrobiłam bardzo ciekawy torcik orzechowy- Ferrero Rocher. Moi najbliżsi stwierdzili, że faktycznie smakuje jak czekoladki. Wypróbujcie! Tort Ferrero Rocher   Składniki: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki kakao, 1/2 szklanki mąki pszennej(...)masła, 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 5 łyżek kremu czekoladowego, 4 wafelki orzechowe np. Góralki, łyżka masła, 4 łyżki śmietany kremówki. Wykonanie: Kakao i mąkę przesiewamy przez sitko. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę, dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Dodajemy mąkę z kakao i mieszamy ciasto za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy za wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę

paapilotkaa
Kokosowe muffinki z orzechowym ciasteczkiem 130

się spełniać... a czasami lubią. Z kulinarnej strony dawno nie gościły u mnie muffinki, a przecież są tak szybkie i banalne w wykonaniu. Miska, parę ruchów łyżką, piekarnik i ciasto praktycznie samo gotowe. A że z muffinkami można stworzyć różnorakie historie, to moja dzisiaj będzie smakować kokosowo i ciasteczkowo:) W własnoręcznie wykonanych papilotkach. Do tej pory nie wiem co mnie(...)pieczenia 5 łyżek wiórków kokosowych 6 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka * 2 jajka 120 g masła 12 ciasteczek (u mnie orzechowe ale mogą być każde inne z nadzieniem) Polewa: 100 g czekolady 1 łyżka masła wiórki kokosowe * ciasto wychodzi bardzo gęste wiec dodałam więcej mleka (koło 5-6 łyżek) Masło roztopić w rondelku i odstawić do wystudzenia. Wymieszać

My simple kitchen
King 121

dzień mamy oprócz prezentu ciasto... Mamusiu, z najlepszymi życzeniami! King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko(...)Masę przekładamy na biszkopt. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i nakładamy na masę wafelkową. 100 g wafelków bardzo drobno kruszymy i posypujemy nimi bitą śmietanę. Startą czekoladą posypujemy wierzch ciasta. (Ja wafelki i czekoladę pokruszyłam za pomocą rozdrabniacza). Smacznego

paapilotkaa

Proponowane wyszukiwania