ciasta drozdzowe - 8631 przepisów (strona:277/576)

Gołąbki bez zawijania wg Aleex 118

Siedzenie w domu ma swoje zalety. Mogę trochę nadrobić zaległości w układaniu, porządkowaniu i gotowaniu. Oczywiście z przerwami na odpoczynek, bo przy siedzeniu w domu i

W mojej kuchni
DOMOWE BAGIETKI CZOSNKOWE 149

Daj się skusić na przygodę z domowym pieczywem i sprawdź, ile satysfakcji dają własnoręcznie wypieczone cuda! Oto przepis na DOMOWE BAGIETKI CZOSNKOWE. Pycha! Artykuł DOMOWE BAGIETKI

COOKMAGAZINE
Drożdżówka z budyniem, owocami i kruszonką 111

Pyszna i pachnąca drożdżówka z budyniem z dodatkiem lekko kwaśnych owoców i chrupiącej kruszonki. Ciacho w sam raz na podwieczorek, z którego najbardziej zadowolone będą dzieciaczki

Do Garów!
Słodkie bułeczki „Kwiatek” 130

Pieczywo szczególnie dla najmłodszych. Bułeczki „Kwiatek” nie tylko ładnie się prezentują, ale też pysznie smakują. Delikatnie słodkie, puszyste i z dodatkami, które możecie wybrać

Do Garów!
KRUCHO-DROŻDŻOWE KOPERTY Z KRUSZONKĄ I CZEKOLADĄ 156

  Składniki: 40 dkg mąki 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 dkg drożdży 250 g "Kasi" lub innej margaryny do pieczenia 2 łyzki cukru 1 mały cukier

Walijskie Pichcenie
Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem 103

Pszenno-żytni chleb ze słonecznikiem – pyszny chleb z chrupiącą skórką. Do jego przygotowania użyłam zwykłej mąki pszennej typ 550 oraz … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pszenno

My Blueberry Corner
Zawijaski pomarańczowe z cynamonem 122

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Chleb pszenno-żytni 232

Składniki: po 250 g g mąki pszennej i mąki chlebowej żytniej 40 g drożdży + łyżeczka cukru + 1/4 szklanki ciepłej wody 1/3 kostki masła 1 szklanka zakwasu

czarrna od kuchni
Drożdżówki z dżemem marchewkowym 143

puder, do posypania Przygotowanie Drożdże rozcieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz ciepłym mlekiem. Odstawiamy aż drożdże zaczną pracować. Mąkę przesiewamy, dodajemy jedno jajko i jedno żółtko oraz zaczyn drożdżowy, wyrabiamy ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy rozpuszczone, letnie masło. Ciasto wyrabiamy do momentu, aż będzie elastyczne i będzie odchodzić od ręki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę

Gotowanie moimi oczami
Słodkości na Tłusty Czwartek (Dolci di Carnevale) 150

Bomboloni alla crema - włoskie pączki z kremem budyniowym Pieczone pączki z marmoladą pomarańczową (Krapfen al forno con marmellata di arance) Pączusie z kremem pasticcera (Frittelle alla

La grande e la piccola cuoca
Truskawki mrożone na zimę. Jak zamrażać, żeby zachować ich smak i wygląd 192

piękne, jędrne, dojrzałe a przede wszystkim smaczne, bo słodkie. Jest wiele odmian truskawek. Każdy ma swoje ulubione. Ja też. Z tegorocznych truskawek robiłam już kilka potraw. Piekłam ciasta. Kruche, drożdżowe, torciki... Robiłam również pierogi i koktajle. Truskawek jest tak dużo i tak bardzo kuszą swoim wyglądem, że żal byłoby aby zostały tylko miłym wspomnieniem lata, dlatego postanowiłam trochę zamrozić

Kuchnia u Krysi
Chleb migdałowo marchewkowy z pestkami dyni 188

Ależ smakowity chlebek upiekłam! Lekko słodkawy, z chrupiącymi płatkami orkiszowymi i pestkami dyni. Idealny z dodatkiem masła i miodu, masła orzechowego, czekoladowego lub białego serka i

Mój pomysł na
Rogaliki z ciasta serowo-olejowego 166

Przepis ze starej gazetki. Określone tam zostały jako leciutkie rogaliki i faktycznie takie są. Ciasto robi się szybko i nie wymaga chłodzenia, więc do popołudniowej kawy

Przepisy Mikołaja
Makowiec ten idealny 215

Na święta mam dla Was przepis na mięciutki i mega wilgotny makowiec. Spróbujcie sami, a na pewno będziecie go robić na każde święta :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world

Proponowane wyszukiwania