Parówkowy przeplataniec to nic innego jak hot-dogi w odmienionej postaci. Podobnie jak Maćka muffiny cheesburgerowe . W tym samym czasie mamy gotowe, i co ważne
zadanie-gotowanieOponki … pączki … chrust …W Tłusty Czwartek robią największą furorę i chyba tak naprawdę nigdy nie smakują nam tak dobrze jak wtedy.Pączki robię
Ostra na SłodkoOj co to był za zapach, podczas pieczenia bułek, a potem smak ;) Bułeczki wyszły pyszne, pulchne, miękkie. Bułki same w sobie nie są słodkie, słodyczy nadaje
Zrób to smacznieDzisiaj odnawiam przepis, który znalazł się na blogu 3 lata temu i był jednym z pierwszych przepisów, które pojawiły się na stronie. Od tamtego czasu wiele
Czerwona PorzeczkaI trzeci, ostatni, nagrodzony w konkursie, przepis na potrawę świąteczną. Wprawdzie to nie konkretne danie tylko wypiek, ale stwierdziłam, że słodkiej części świąt pominąć nie mogę
W mojej kuchniTo przepis na bułki dla tych co dbają o zdrowie i sylwetkę ale nie tylko :) Są z mieszanki mąk z przewagą tych ciemnych i z
Wypieki ReneDrożdżówki z jagodami, z których nie wylewają się jagody - to jest to! Pyszne, delikatne i długo zachowujące świeżość. Do dzieła Kochani! Składniki na 12 szt: 500
Blondynka Gotujewieńcu myśleć. Te kolory, i ta czekolada na wierzchu! No coś wspaniałego! Oczywiście, zajęta pierniczeniem, na drożdżowe czasu już nie znalazłam. Za to w styczniu poczułam nagle drożdżowy zew , i nie mogę się od niego opędzić. Przewertowałam więc magazyn, znalazłam odpowiednią stronę, i zabrałam się do dzieła. Znów zapachniało u nas Świętami... Ale czy to źle...? Dopiero niedawno poprószył śnieg(...)przestudzić. Drożdże pokruszyć, rozetrzeć z cukrem. Dodać mleko, wymieszać. Wbić jajko, wsypać kardamon i sól, połączyć. Wlać przestudzone masło, a na końcu partiami dodawać mąkę. Wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie przygotować nadzienie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać przyprawy, skórkę z pomarańczy i pokruszony marcepan, zmiksować na gładką
Pożeraczka, czyli raz adobrzeFocaccia to jeden z rodzai włoskiego pieczywa, bardzo często to podstawa pizzy. Jest ona jednak podawana bez sosu pomidorowego i sera. W wielu częściach Włoch robi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dla tych, którzy nie wiedzą, pączki po Śląsku to kreple :) Piekłam je na ostatnią chwilę, po wczorajszych problemach z piecem, cieszę się, że w ogóle
Smakowy RajPyszne drożdżówki z truskawkami i kruszonką powstały wczoraj w potrzebie chwili. Nagła ochota na drożdżówki, więc wystarczyła godzina (no może ciut więcej) i już zajadałam
Zrób to smacznieDomowe, pyszne pieczywo - zawsze smakuje lepiej. Nie musi wyglądać bajecznie, musi smakować. U nas zawsze większa część znika na gorąco, ze szklanką zimnego mleka
Malinowe PocałunkiChleb z serem - coś banalnego i często goszczącego na polskich stołach. W naszym domu coraz mniej wędlin i mięsa, a coraz więcej serów. Klasyczna
Codzienna kuchnia niecodziennaTa pleciona, pyszna bułka jest znana w Szwajcarii pod nazwa ,,zupfe,, i często jada się ją tam w weekend. Ma lśniącą skórkę i cudownie miękki miękisz
Apetyczna babeczkaPizza, kto z nas jej nie lubi, ale kiedy nie chce się iść do pizzerii albo czekać w nieskończoność na dowóz warto zrobić swoją tym
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia