Bułeczki z cukinią i kiełbasą 293Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 2 jaja 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka soli zaczyn: 4 dkg drożdży + 1/2 łyżki cukru + 2 łyżki maki
czarrna od kuchni
Drożdżowe bułeczki z jagodami i kruszonką 231Ostatnio chodziły za mną jagodzianki, ale postanowiłam zrobić drożdżowe bułeczki z jagodami i kruszonką.To był strzał w dziesiątkę, są pyszne, mięciutkie i szybko znikają ze
Ana Mari's world
Kulkowy chlebek optymalny z grana padano i ziołami włoskimi 248pogoda nam pozwoli, bo coś ostatnio płata figle, z tej okazji upiekłam mięciutki orkiszowy chlebek, podejrzewam, że w takim wydaniu jeszcze nie jedliście, jego sekret polega na obtoczeniu drożdżowych kulek ciasta w roztopionej margarynie Optimie , a następnie w świeżo posiekanych ziołach i twardym serze grana padano, pachnie czosnkową nutą gdy się piecze cały dom, budzący wspomnienia mojego dzieciństwa
Wanilia i Kardamon
Drożdżowe z rabarbarem i kruszonką ("szklankowe") 225Piękny rabarbar wciąż na topie. Co mnie bardzo cieszy. Zatem kolejna wersja mojej ulubionej drożdżówki, która praktycznie robi się sama. Pięknie rośnie i pachnie. Przepis na
Karczma Honorietty
Bułki razowe ze słonecznikiem 238Bułki pszenne ze słonecznikiem są smaczne, puszyste i zawsze ładnie wyrośnięte. Te bułki najbardziej lubię w wersji matowej, dlatego nie smaruję ich na wierzchu warstwą jajka
Przepisy Kulinarne
Małe drożdżówki z nasionami chia i sezamem; domowe drożdżówki z dżemem 182Takie drożdżóweczki najlepiej smakują świeże, z kubkiem ciepłego mleka czy też do porannej kawy. SKŁADNIKI: rozczyn: - 2/3 szklanki ciepłego mleka - ok. 4 dkg świeżych drożdży
Wielopokoleniowo
Bułki razowe z otrębami owsianymi 255Miękkie i puszyste bułki z dodatkiem mąki razowej długo zachowują świeżość. Otręby owsiane są nie tylko na wierzchu bułek, ale również wewnątrz. Czytaj dalej »
Przepisy Kulinarne
Bułki razowe z mielonym ziarnem siemienia i słonecznikiem 240Bułki z mąki pszennej razowej z dodatkiem mielonego siemienia lnianego i ziaren słonecznika. Miękkie w środku i z chrupiącą skórką. Czytaj dalej »
Przepisy Kulinarne
KRAKOWSKIE OBWARZANKI 242mleka sezam, mak do posypania PRZYGOTOWANIE: Z drożdży cukru i ciepłej wody robimy rozczyn. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy ciepłe mleko, roztopione i ostudzone masło, sól i zaczyn drożdżowy. Wyrabiamy ciasto ok 3-4 min. Powinno być elastyczne. Formujemy z ciasta kulę i przekładamy do miski wysmarowanej tłuszczem. Przykrywamy i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1 h) Wyrośnięte ciasto wyjmujemy
Marcepanowa kuchnia
ŚWIĄTECZNA BABA Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ 222BABA DROŻDŻOWA z orzechową posypką to jedna z wariacji na... Artykuł ŚWIĄTECZNA BABA Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Ciasto drożdżowe z Quinoa, burakiem i żurawiną 368kwadratowej formy o wymiarach 20 x 20 cm. Wierzch posypujemy cukrem kokosowym. 6. Pieczemy w 180 °C około 40 minut. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: burak , ciasto , cukier kokosowy , drożdżowe , jabłko , owoce , Quinoa , Targroch , warzywa , zdrowa kuchnia , żurawina
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wielkanocna baba drożdżowa 282Jeśli nie macie pomysłu na tradycyjny wypiek wielkanocny, to proponuję Wam taką babę - smak i zapach tradycji oraz piękna ozdoba świątecznego stołu :) Składniki: 3 szklanki mąki
Nie tylko w kuchni
Cynamonowe bułeczki 176My Blueberry Corner by "jagodzianka" Cynamonowe bułeczki to pyszne, słodkie, pachnące cynamonem drożdżówki. Cynamon znany jest już z czasów starożytnych, podobno w Starożytnym Egipcie używano …
My Blueberry Corner
Skrętki z czekoladą 144Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku
Domowe drożdżówki z białym serem; drożdżówki z serem, kruszonką i rodzynkami 170Śmiało mogę napisać, że te drożdżówki są o niebo lepsze od drożdżówek sklepowych. Pulchne, cudownie aromatyczne, po prostu przepyszne! SKŁADNIKI: - 3 dag drożdży - 1 szklanka ciepłego
Wielopokoleniowo