Truskawki mrożone na zimę. Jak zamrażać, żeby zachować ich smak i wygląd
Truskawki mrożone na zimę. Jak zamrażać, żeby zachować ich smak i wygląd
Truskawki w tym sezonie obrodziły wyjątkowo. Na każdym straganie jest ich bardzo dużo. Są piękne, jędrne, dojrzałe a przede wszystkim smaczne, bo słodkie. Jest wiele odmian truskawek. Każdy ma swoje ulubione. Ja też. Z tegorocznych truskawek robiłam już kilka potraw. Piekłam ciasta. Kruche, drożdżowe, torciki... Robiłam również pierogi i koktajle. Truskawek jest tak dużo i tak bardzo kuszą swoim wyglądem, że żal byłoby aby zostały tylko miłym wspomnieniem lata, dlatego postanowiłam trochę zamrozić. Mam sprawd... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi
Autor
Krystyna Boner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
truskawki, truskawka, pierogi, pierogi przepis, ciasto, ciasto kruche, drożdżowe, przepisy na kruche ciasto, koktajle, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto z truskawkami, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, szybkie ciasto z truskawkami, szybkie ciasto
Inne przepisy z Kuchnia u Krysi
Dodaj komentarz