ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2156/2544)

Babki i babeczki -podsumowanie akcji 192

bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów i żurawiną Jasne ciasto z winogronami Gospodyni Miejska Babeczki-majonezowe do wielkanocnego koszyczka Gotuj się do gotowania ! Śmietankowa babka-puszek Niezawodna prosta babka-cytrynowa Gotuj Się Kto Może Babka cytrynowa Healthy Craving Trójkolorowa babka jogurtowa z polewą Jaskinia Smaku Bolozaura Wielkanocne babeczki drożdżowe Miętowe ciasto-yerba(...)koszyczka Kuchnia-takie proste Muffinki z kiwi Kulinarne szaleństwa Maniusi Baba drożdżowa Kulinarne Wariacje Babka z ajerkoniakiem z polewą z białej czekolady Kulinarny lans Szybka babka na majonezie Kurczę pieczone Babka wielkanocna Kurpinka gotuje Babka gryczana z ricottą Latosiowy dom Babeczki drożdżowe pani kaczuszki Babeczka cytrynowa pana zająca Lejdi of the house Chocolate chip cupcakes Bananowe fairy cakes Bananella

Moje domowe kucharzenie
Cynamonowe bułeczki żytnie z suszonymi owocami (bez cukru i mąki pszennej) 170

Po dłuższej nieobecności wracam z aromatycznym i smakowitym przepisem. Bułeczki z żytniej mąki są zdrową przekąską, która z powodzeniem zastąpi bezwartościowe słodkie drożdżówki. Na pewno nie

Ze smakiem i z pasją
Pulpeciki z dynią – wegańskie 91

Czas czytania: 2 min Dziś będą pulpeciki z dynią – wegańskie! Szukałam pomysłu na obiad i to pomysłu takiego, który pogodziłby różne zachcianki. Starsze córki chciały

SprawdzonaKuchnia.pl
Pyszny sernik z malinową pianką 110

Ten serniczek zachwycił mnie od pierwszego kęsa. Wyszedł przepyszny i śmiem twierdzić, że to jeden z lepszych serników z owocami jakie dane mi było próbować. Zdecydowanie

Smaki Na Talerzu
PIERNICZKI W WERSJI FIT 368

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Przepis znalazłam na istagramie Pauliny Mogilnickiej, która ma cały ogrom fit przepisów. I tak

Słodkie zapomnienie
O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane 205

ciężka, dojrzała ma rzadko poniżej 4-5kg wagi. Jasnopomarańczowy lub bardzo ciemny, zwarty i mocno pachnący miąższ jest dobry i na słodką zupę, i do duszenia, i na ciasto. Bardzo słodka i mączna, bogata w beta-karoten. Ze swojej strony mogę dodać że mój egzemplarz to najsłodsza dynia jaką jadłam w życiu. Jeśli chcecie wybrać coś z dyń(...)dojnych krów – dynia podnosi zawartość karotenu w mleku). PURÉE Z DYNI DO SŁOIKÓW Dynię kroimy ostrym nożem na równe kawałki, rozkładamy je na blasze do pieczenia skórką do dołu i pieczemy w 180⁰C do miękkości – wbity widelec nie powinien mieć oporu. Studzimy, wyskrobujemy miąższ ze skórki i blendujemy – w malakserze, blenderze kielichowym, łapką blendera immersyjnego. Jeśli dynia

Karo in the Kitchen
Tort Jagodowy 221

biszkoptu: Papierem do pieczenia wyłożyć tylko spód tortownicy. Boków nie wykładamy papierem, ani niczym nie smarujemy. Ciasto przelewamy do formy i lekko odpowietrzamy lekko uderzając formą o blat. Wkładamy do nagrzanego do 165 stopni piekarnika i pieczemy przez 40 minut lub więcej do suchego patyczka i kiedy boki ciasta będą lekko odstawać od formy. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika(...)upuszczamy w formie na podłogę z wysokości 60 cm (warto podłożyć ściereczkę, aby nie rozbić kafli w kuchni).  Ciasto wsadzamy z powrotem do piekarnika i zostawiamy na pół uchylone drzwiczki. Czekamy, aż biszkopt przestygnie, dalej może już stygnąć poza piekarnikiem. Boki biszkoptu należy oddzielić nożykiem dopiero po całkowitym wystudzeniu biszkoptu.  Masa jagodowa: 390 g mrożonych jagód

Eat Shrimps
Tarta z crème pâtissière i galaretką 117

Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a

Słodki Blog
Drożdżowe paszteciki z kapustą i świeżymi grzybami 134

Doskonała propozycja na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, idealne z kubkiem barszczu czerwonego. Delikatne i puszyste paszteciki po brzegi wypełnione pysznym mocno grzybowym farszem. tym razem do

Krylowa Kuchnia
Listopadowe tartaletki z Camembertem i karmelizowaną żurawiną 121

Szalony ten Listopad. Są dni, które szeleszczą jesiennym złotem pod butami i takie, kiedy biorę kubek z herbatą, dobrą książkę i siedzę na balkonie w lekkim

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szybka pizza - gorgonzola, szałwia i kilka zdań o europejskich znakach jakości 165

Ostatnio czas biegnie szybciej. Może to przez szarość za oknem i wcześnie przychodzącą noc. Kiedy biorę się za obiad, który wymaga trochę więcej czasu, mam wrażenie

W kuchni wieczorem
CZEKOLADOWY FIT SERNIK Z WANILIĄ - HIT! 133

Kto ma ochotę na czekoladę?!☝😍 Zwykły, podstawowy przepis na sernik z dodatkiem tego magicznego składnika i od razu kradnie większość serc!😀 Moje skradł na tyle, że

Zdrowie i pysznie na talerzu
CZEKOLADOWY FIT SERNIK Z WANILIĄ - HIT! 147

Kto ma ochotę na czekoladę?!☝😍 Zwykły, podstawowy przepis na sernik z dodatkiem tego magicznego składnika i od razu kradnie większość serc!😀 Moje skradł na tyle, że

Zdrowie i pysznie na talerzu
4 pomysły na prezent dla miłośnika kuchni 73

każdego i z pewnością będą strzałem w dziesiątkę. W końcu kto nie lubi popijać porannej kawki w przepięknych filiżankach? Filiżanki dostępne są w różnych wzorach, stylach i kolorach, dlatego bez problemu można dopasować rodzaj naczynia do wnętrza mieszkania, czy preferencji osoby obdarowywanej. By podkreślić charakter prezentu, warto zdecydować się na wybór porcelanowych filiżanek. Porcelana jest materiałem trwałym i szlachetnym(...)serwowanie potraw czy kawy? Sprawdź poniższe propozycje, które wcale nie są takie oczywiste. ​ Patera do ciasta Patery są naczyniami, które sprawdzą się na wiele okazji. Ładne podanie owoców czy ciast wymaga patery, dlatego warto obdarować kogoś paterą na nóżce. Dla różnych rodzajów ciast idealnie sprawdzą się patery wielopoziomowe, a dla wielbicieli pikników, świetnym rozwiązaniem będą patery z kloszem. ​ Dzbanuszek

Kuchcik gotuje
Batoniki owsiane z masłem orzechowym i daktylami 85

Bez jajek, cukru i mąki - a jednak ciasteczka. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut i jest absolutnie banalne. W trzech słowach: wymieszać, uformować, upiec. Lubuję się w potrawach i wypiekach z dodatkiem płatków, nie tylko owsianych. Omlety, placki z płatków i białek z mikrofalówki,  ciasteczka klasyczne - chrupiące, z bakaliami. Kolejna na liście będzie owsianka zapiekana z owocami. Musi(...)przysiadanie to przedśniadaniowy rytuał. Smak świeżego pączka, drożdżówki z jagodami,  wyciąganej z torby pełnej śniadaniowego pieczywa. Widok plaży o świcie nieodmiennie  kojarzy mi się z zapachem świeżego ciasta drożdżowego. Chyba starałam się właśnie odpowiedzieć na pytanie  - dlaczego od wielu lat, właśnie tu.  A co do batoników. Po siedmiu godzinach jazdy do Poznania,  zjedzeniu tego

Kronika Piekarnika