ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2150/2544)

Podkówki z farszem jajecznym z Mieszanki do wypieku chleba baltonowskiego 103

dnia, wieczornych wydarzeń,  przeżyć, które wymagają resetu.  Czasem  przeciągającego się nadmiernie całego tygodnia. I pomimo planowanego wypełniania zaległości sennych, wstajemy.  Wszelkie czynności wykonujemy w wersji bez - dźwiękowej,  gdyż inni domowi szczęśliwcy, wypełniają Waszym planem swoje deficyty. Oto jeden z minionych poranków świątecznych. Omijając ekspres i zrzucając na cichy zaparzacz z tłoczkiem  kawowe zlecenie(...)mleko do posmarowania wierzchu podkówek farsz: 2 jaja na twardo pocięte w kosteczkę lub starte na tarce o dużych oczkach łyżka majonezu zielony koperek sól,pieprz do smaku Wykonanie: Ciasto baltonowskie wyrabia się bezproblemowo   - po kilku minutach zagniatania w misce mieszanki, wody i drożdży powstaje gładka kula, nie lepiąca się do dłoni i poddająca formowaniu. Odstawiamy

Kronika Piekarnika
Tort śmietankowo-malinowy na 8 urodziny córeczki 196

można dać ciut więcej, 1 malutka płaska łyżeczka proszku do pieczenia (tak 3/4 normalnej łyżeczki). Biszkopt przygotowujemy tak samo jak powyżej (czas pieczenia będzie ciut krótszy, obserwujemy ciasto). Po wystudzeniu każdy biszkopt przekrawamy wzdłuż. Dzięki czemu uzyskujemy 4 idealne warstwy tortu. Osobiście polecam tą metodę i często z niej korzystam, gdy chcę mieć pewność, że mój tort będzie(...)malinowo-jabłkowego od Soki Prosto z Sadu . Moje dzieci (jak i reszta rodziny) go uwielbiają. A ja spokojnie go im podaję. Dlaczego? Bo to prawdziwe soki tłoczone na zimno, bez konserwantów, cukru i sztucznych barwników. Soki są produkowane na bieżąco, nie magazynowane, z pełną datą ważności 10 miesięcy. Jakość i smak, co czuć już po nalaniu soku do szklanki

Słodkie okruszki
Chleb żytni 152

letniej wody . Nie zakręcać słoika, przykryć go folią spożywczą i zrobić w niej kilka dziurek. Słoik umieścić w ciepłym miejscu np na lodówce lub w piekarniku z włączona lampką (bez uruchamiania temperatury). Zbyt wysoka temperatura może za bardzo przyspieszyć proces lub zniszczyć naturalne drożdże. 2. Dzień drugi Po 24 godzinach do zakwasu dodać 100 g mąki żytniej razowej(...)dokarmić. W ten sposób rozmnażamy zakwas. Częste pieczenie a co za tym idzie rozmnażanie zakwasu spowoduje to, że stanie się on dojrzały i bardziej stabilny. Niedługo przedstawię Wam kolejny przepis na chleb z uwzględnieniem rozmnażania zakwasu czekającego w lodówce. Edit: Przepis jest już dostępny pod tym linkiem. Zakwas gotowy można piec pierwszy chleb:) Chleb żytni na pierwszym wyhodowanym zakwasie

Moja Galeria Smaku
Crème brulee. 115

Delikatny, aksamitny krem jajeczny z chrupiącą warstwą ze skarmelizowanego cukru. Deser, który od jakiegoś czasu jest moim ulubionym deserem. Ja dodałam do niego lekko kwaśne owoce

To co lubię - gotuję i polecam
Historia mrożąca krew w żyłach i zupełnie niegroźny sernik 197

Lubicie horrory? Ja nie bardzo. W ogóle nie lubię się bać. Jako dziecko oglądałam z Siostrą program, w którym grupka dzieciaków opowiadała sobie straszne historie. Ona

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik zebra dla diabetyka 141

Przepis na śmietankowo-kakaowy sernik a la zebra. Fantastyczny pomysł na deser nie tylko dla osób z cukrzycą. Ten sernik z pewnością zasmakuje też dzieciom. Często

Dietolog
Sernik zebra dla diabetyka 181

Przepis na śmietankowo-kakaowy sernik a la zebra. Fantastyczny pomysł na deser nie tylko dla osób z cukrzycą. Ten sernik z pewnością zasmakuje też dzieciom. Często

Dietolog
Tort zając (bez glutenu, cukru białego) 131

Święta is coming! :D Od kilku dni słoneczko nam o tym dobrze przypomina i oby wystarczyło tych promieni do przyszłego weekendu choć od dziś znów zacznie

Candy Pandas
Osetyńskie pierogi/placki z serem i ziemniakami 105

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kaukaskie pierogi i placki- ormiańskie, gruzińskie, tatarskie, osetyńskie – wszystkie są przepyszne. Najlepiej smakowałyby z serem suługuni, albo z osetyńskim lub adygejskim serem

Smaki Armine
Wegański torcik mango na fig-barowym spodzie (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 223

Pamiętacie nasz przepis na domowe Fig Bary ? Niedawno pokazałyśmy go również na naszym Instagramie  i tam także zrobiły niezłą furorę! Postanowiłyśmy wrócić do tych pyszności

Candy Pandas
Ciasto brązowa wiewiórka i "Bóg, kasa i rock'n'roll" 194

pieczenia. Wyrównać powierzchnię i docisnąć do dna. Ciasto piec ok. godziny w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu wyjąć na kratkę, a gdy ostygnie usunąć papier do pieczenia. ----- Podobne: Ciasto "wiewiórka" lub brzydal Jabłka faszerowane amarantusem Portugalskie ciastka arachidowe "Bóg, kasa i rock'n'roll" Szymona Hołowni i Marcina Prokopa to książka, którą kupiłam zaraz po jej wydaniu(...)wykładając kawę na ławę. Wyczuwa się sprzeczkę obu Panów przy okazji roli Kościoła w polityce. Nie brak tu nawiązań do błędów dygnitarzy kościelnych (pedofilia, związki seksualne). Wszystko otwartym tekstem, bez zahamowań ze strony obu Autorów. Dobrze, że pojawił się rozdziały o idolach i zakonie. Czytelnik ma w nich odrobinę łatwiej i może odpocząć od filozofii i rozważań moralnych

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczone mini-pierogi z kapustą i grzybami 190

Pierogi goszczą na polskich stołach od setek lat. Prawdopodobnie zostały sprowadzone z Dalekiego Wschodu. Dawno temu pierogów nie jedzono często. Przygotowywano je głównie z okazji różnych

My Chcemy Jeść
Penne z czerwonymi warzywami i włoską nutą 139

Makaron prawdopodobnie pojawił się w I w. p. n. e. w czasach rozwoju starożytnego Rzymu. Jedli go głównie biedni, ale z czasem makaron stał się niezwykle

My Chcemy Jeść
Sufletowy sernik podwójnie czekoladowy (gluten free) 214

Drodzy moi dzisiaj mam dla was niezwykle lekki,puszysty i pełen smaku sernik. W zasadzie podobnie jak poprzednim razem ( przepis tutaj ) przygotowany został na kanapkowym serku

vaniliowoczekoladowa
Przepis dnia: Zdrowe kopytka z batatów 112

Kopytka z batatów to danie, które można jeść bez wyrzutów sumienia, bo słodki ziemniak to jedno z najzdrowszych warzyw. A danie składa się prawie wyłącznie z batatów. Czas : 50 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji: 2 Kopytka z batatów sa bardzo delikatne, lekko słodkie i świetnie smakują z wytrawnymi dodatkami, np. z sałatą skropioną sokiem z cytryny Bataty(...)wystudź, a najlepiej schowaj do lodówki na godzinę, żeby stężały. Po drugie, kiedy zarobisz ciasto z mąką ziemniaczaną i parmezanem nie przejmuj się, że jest ono rzadkie, nie dodawaj mąki, bo po ugotowaniu kluski będą twarde. Podsyp blat zwykłą mąką i obtocz w niej ciasto tak, żeby tylko nie kleiło się do rąk. Gotuj kopytka z batatów krótko i wyciągaj

Niedzielny kucharz
Keto pecan pie (Paleo, LowCarb) 112

usilne próby kopiowania produktów, które nie mieszczą się w tych wyśrubowanych limitach… Ciasto orzechowe Także zarówno pecany , jak i bezcukrowy syrop klonowy można zastąpić produktami bliższymi Waszemu sercu. Tak czy siak keto pecan pie jest pysznym deserem, który zdecydowanie warto wypróbować! Pecan Pie Pyszne, jesienne ciasto z orzechami w roli głównej. W tym przypadku są to orzechy pecan(...)zastąpić ok. 5 łyżkami erytrytolu) 1 łyżeczka aromatu klonowego (opcjonalnie) 2 łyżki rafinowanego oleju kokosowego lub masła klarowanego, rozpuszczonego Sposób przygotowania Spód Z podanych składników uformuj gładkie ciasto korzystając z malaksera. Ciastem wyłóż niewielką tortownicę (20 cm średnicy), nakłuj je widelcem i schłodź w lodówce przez 15 - 20 minut. Po tym czasie podpiecz go przez ok 10 - 12 minut

Modern Cave Girl
Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa 250

mąki masło pokrojone w kostkę i razem siekamy, jak do kruchego ciasta. Dodajemy całe jajko i dwa żółtka, śmietanę i zagniatamy. Jeśli po wyrobieniu ciasto wyszło za rzadkie i bardzo lepi się do rąk, dodajcie odrobinę mąki. Jeśli jest za suche – odrobinę śmietany i znowu wyróbcie. Ciasto formujemy w kulę, spłaszczamy, pakujemy w folię i chłodzimy w lodówce przez około(...)skórkę cytrynową kandyzowaną i odrobinę świeżo startej. Koniecznie alkohol – rum pasuje idealnie, wystarczy łyżka. Przed nałożeniem maku na ciasto ubijamy na sztywno jedno białko, dokładnie mieszamy je z porcją masy makowej. Dopiero tak wzbogaconą nakładamy równą warstwą na ciasto.   PIECZENIE Na stolnicy lekko oprószonej mąką wałkujemy ciasto na kształt prostokąta (odrobinę szerszego niż forma keksówka), na grubość około

Karo in the Kitchen