ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2141/2544)

Bezglutenowe mini serniczki z jogurtem greckim (Mini cheesecake con yogurt greco, senza glutine) 171

pomysłu na weekendowe ciacho, zapraszam Was na mój dzisiejszy wpis. Nie będzie to przepis na tradycyjne ciasto, ale na pyszne ma ł e mini serniczki, które przygotowuje si ę  w mgnieniu oka.  Serniczki przygotowałam z użyciem jogurtu greckiego, bez m ą ki, wi ę c osoby uczulone na gluten nie musz ą  sobie niczego(...)uova con lo zucchero. Aggiungete lo yogurt greco, la vanillina e l'amido di mais. Przygotowujemy 4 małe naczynia żaroodporne, do których rozlewamy powstałą masę.  Serniczki pieczemy w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut. Upieczone serniczki odstawiamy do wystygnięcia. **** Preparate 4 piccoli stampini per forno. Versate il composto ottenuto dentro stampini

La grande e la piccola cuoca
Pyszna szarlotka, jabłecznik na kruchym cieście 223

potrzeba żądnych dodatków, samo ciasto i warstwa jabłek. Bez żadnych kremów-sremów, pianek czy czegoś tam jeszcze. Zdecydowanie polecam to ciasto do wszelkich wypieków z kruchym ciastem w roli głównej. Będzie idealne do nadziewania, przekładania czy na co Wam przyjdzie ochota. Sama szarlotka pachnie nieziemsko. To połączenie jabłek i ciasta… Niczym z najlepszej, rasowej cukiernii(...)wsypujemy galaretk\u0119.\r","Mieszamy.\r","\r","Blaszk\u0119 smarujemy t\u0142uszczem, po\u0142ow\u0119 ciasta wa\u0142kujemy, nak\u0142uwamy i podpiekamy ok 10-15 min w 180 stopniach.\r","Wyk\u0142adamy na ciasto nadzienie, przykrywamy drugim p\u0142atem rozwa\u0142kowanego ciasta.\r","Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia.\r","\r","Podajemy posypane cukrem pudrem."]} Drukuj Pyszna szarlotka, jabłecznik

Mieszam w Garnku
Jak wykorzystać białka jajek czyli... drożdżowa babka na białkach 197

upieczeniu ciasta, a nie macie ochoty na bezy ? Może ten przepis Wam się spodoba. Lekka, puszysta, wyjątkowo smaczna babka drożdżowa na białkach jest prosta w przygotowaniu. Nie wymaga ręcznego wyrabiania ciasta i nie zajmie Wam zbyt wiele czasu (oczywiście oprócz czasu niezbędnego do wyrośnięcia) Inspiracją był przepis pochodzący z książki " Ciasta drożdżowe. Słodkie i wytrawne " Tadeusza Barowicza, ale zamiast migdałów(...)niewielkimi porcjami wlać roztopione, wystudzone masło i wyrabiać do połączania składników. Gotowe ciasto odstawić na około 90 minut do wyrośnięcia (powinno podwoić objętość). Po tym czasie do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub bułką tartą formy przelać ciasto i ponownie odstawić do wyrośnięcia na około 60 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni przez godzinę. Po upieczeniu wyjąć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto drożdżowe na noc bez wyrabiania 306

bez brudzenia sobie rąk :) Poniższe ciasto drożdżowe znacznie różni się od jego najbardziej popularnej, tradycyjnej wersji - nie tylko w smaku, ale i w sposobie przygotowania.  Jest przede wszystkim bardziej wilgotne i zwarte , a to za sprawą dodania oleju. Ale przez to nie wysycha i długo zachowuje świeżość.  Najistotniejszą rozbieżność stanowi jednak tu  sposób wyrabiania ciasta(...)tyle aby pozbyć się grudek mąki, nie jest wymagane tu długie mieszanie . Ciasto wyjdzie dość rzadkie - nie przejmować się, takie ma być! Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tarta i wylać do niej ciasto.  Wstawić do nagrzanego do 170C piekarnika i piec około 40 minut - czas pieczenia mocno zależy od specyfiki posiadanego piekarnika, najlepiej stan upieczenia sprawdzać testem patyczka

Grunt to przepis!
Jesienny syndrom Tourette'a 127

otrzymania kruszonkowej konsystencji. Wbijamy jajko i szybko, ale dokładnie wyrabiamy aż ciasto stanie się jednolite. Formę do tarty natłuszczamy lub wykładamy dno papierem (a boki natłuszczamy)- u mnie to było 23cm, dlatego zmniejszyłam proporcje musu (oczywiście po fakcie- ale wiecie, musu czekoladowego nigdy za wiele*). Wykładamy ciastem wkładamy na 30min do lodówki, lub na krócej do zamrażarki. Piekarnik nagrzewamy(...)migdałowy- ubijamy miękkie masło z cukrem pudrem do otrzymania puszystej masy. Wbijamy jajko, następnie dodajemy mielone migdały i tartą skórkę pomarańczy. Mieszamy i odstawiamy. Schłodzone ciasto nakłuwamy gęsto i przykrywamy pogniecionym papierem do pieczenia i wysypujemy na nie specjalne ceramiczne fasolki, albo jak ja- nieugotowany ryż. Pieczemy 10 minut, potem usuwamy przykrycie i pieczemy jeszcze 10 minut. Gotowe wyjmujemy

les mirabelles
Flaga Szwajcarii - sernik na zimno. 191

Ostatnia moja propozycja kierowana na konkurs inspirowany Szwajcarią. Na moje oko już bardziej zainspirować się już nie można. Świetny deser obrazujący ten kraj samym sobą. 

Malinowe Pocałunki
Pieczone ziemniaki. Jak zrobić pieczone ziemniaki. 93

Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do obiadu. Kiedy macie już dosyć zwykłych, gotowanych ziemniaków zróbcie wersję pieczoną. Ja najbardziej lubię najpierw podgotować je kilka minut (około

To co lubię - gotuję i polecam
Bułki na mleku zsiadłym i kozim dla smakoszy 100

Rarytas na śniadanie i kolację? Bułki na mleku zsiadłym i kozim , które są miękkie i po prostu pyszne. Można zajadać je na słodko, na przykład z

KulinarneImpresje.pl
Brownie z fasoli (bez cukru, tłuszczu i mąki) 165

Fasolowe brownie uwielbiam i lubię je robić kiedy mam ochotę na coś bardzo czekoladowego, ale przy okazji szybkiego i pożywnego. Na blogu przepis jednak do tej

Healthy food explorer
DROŻDŻOWE KAPUŚNIACZKI z porem i grzybami (wegańskie) 209

Kapuśniaczki z drożdżowego ciasta to pyszny pomysł na obiad, przekąskę, czy też kolację. Najlepiej smakują z barszczem. Jeśli jednak nie przepadasz za kapustą lub chcesz zmienić

Via Gusto
Pełnoziarniste ciasto drożdżowe z truskawkami i migdałową kruszonką FIT 116

Ależ dziś gorąco, aż nie chce się siedzieć w kuchni! Jednak parę dni temu zmajstrowałam takie oto pyszne ciasto drożdżowe. Z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, na erytrolu

Be Fit Be Strong
Koreańskie ciastka kawowe 111

Kawa to ulubiony napój wielu osób, które nie wyobrażają sobie bez niej swojego dnia. Poza byciem smacznym trunkiem, który pobudza i dostarcza energii kawa może sprawdzić się również jako składnik wypieków, o czym doskonale wiedzą Koreańczycy, którzy z chęcią kupują w cukierniach czy kawiarniach ciastka z ich dodatkiem. Ich przygotowanie jest łatwe, a produkty dostępne, dlaczego więc nie spróbować(...)dobre są. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Koreańskie ciastka kawowe 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciastka Kuchnia: Koreańska Trudność: Łatwe Porcje 8 porcje Przygotowanie 10 min. Pieczenie 12 min. Kalorie 220 kcal Niezwykle popularne w Korei ciasteczka kawowe o kształcie ziarenek kawy. Dużo pracy ale dla efektu warto. Prosty przepis na ciastka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

ProstePesto.pl
Sernik kawowy z musem malinowym 101

Kawowy serniczek z ziarenkami kawy, nasączonymi w kawie biszkopcikami i musem malinowym to kolejna propozycja ciasta na weekend. Ciasto jest smaczne i podzielne. Z pewnością zadowoli fanów tych mniej tradycyjnych serników. Spód: 180 g herbatników 85 g masła Sernik: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie Piątnica z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 3/4 szkl. drobnego cukru 3 jajka(...)biszkoptów 1/2 szkl. espresso 1-2 łyżki likieru amaretto Masło roztapiamy na małym ogniu. Studzimy. Herbatniki mielimy na piach. Łączymy z roztopionym masłem. Wykładamy na spód wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (22-24 cm) i dociskamy. Odstawiamy. Kawę mieloną zalewamy około 4 łyżkami gorącej wody, mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. W misie miksera umieszczamy twaróg, śmietankę, cukier, jajka oraz proszek

Smaki Na Talerzu
Babka serowa i stylowe pomysły na świąteczny prezent 213

Chcąc obdarować bliskich oraz zaskoczyć ich oryginalnym i jednocześnie funkcjonalnym upominkiem można pokusić się o zakupienie wysokiej jakości sztućców, jakie znajdziecie w ofercie polskiej marki Hefra

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania