ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2026/2544)

Trzeci chleb 188

wymieszać, przykryć szczelnie i odstawić na całą noc w temperaturze pokojowej. Ciasto właściwe: 300g mąki pszennej chlebowej (ja dałam orkiszowej typ 1050) 10g soli cały wcześniejszy zaczyn od siebie dodałam 30 ml oleju kukurydzianego  1.  Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i wyrobić gładkie, dość luźne ciasto. Wyrabiać ok. 10 minut. Ja nie mam takiego wypasionego miksera(...)godziny. W tym czasie w godzinnych odstępach wyjąć ciasto z miski, wyrobić  i złożyć( w sumie 3 razy). 3. Po tym czasie uformować bochenek i wsadzić do oprószonego mąką koszyka do wyrastania chleba, złączeniem do góry. Mój chlebek wyrastał w durszlaku i w nim się piekł. ;) 4. Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Będzie

Kuchnia Prezydentowej
Tarta a’la Snickers 156

Tarta a’la Snickers to ciasto, które polecam szczególnie osobom, które ograniczają sklepowe słodycze, które chcą odżywiać się zdrowiej, ale jednocześnie nie rezygnując ze słodkości

365 dni dookoła kuchni
Pasztet z królika 144

Czas czytania: 3 min Pasztet z królika Niektórzy nie wyobrażają sobie świąt bez pasztetu , ten dodatek uwielbiany jest przez większość smakoszy, choć nie zawsze w

SprawdzonaKuchnia.pl
Lazania ze szpinakiem, ricottą i gorgonzolą (lasagne agli spinaci, ricotta e gorgonzola) 128

Dzisiaj moja ulubiona kuchnia, czyli włoska Płaty makaronu przełożone farszem ze szpinaku z czosnkiem i wyrazistej w smaku gorgonzoli, przykryte pierzynką sosu beszamelowego, mozzarelli i parmezanu

Oryginalny smak
Odchudzone i błyskawiczne faworki 143

Jak każdy smakosz dobrze wiecie, że jutro mamy Tłusty Czwartek. Cóż więc mogę zaproponować, by Tłusty Czwartek mimo wszystko był FIT? Myślę, że każdy śmiało może

Be Fit Be Strong
Chroń jedzenie i oszczędzaj 219

Zdarzyło się Wam, że wędlina w lodówce przebrała zielonkawy kolor, a w dotyku była oślizgła niczym wąż. Może Wasz ulubiony ser pokrył się pleśnią, a przywiezione

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gołąbki bez zawijania 124

Gołąbki bez zawijania to prostsza wersja tradycyjnych gołąbków. Nie zawijamy mięsa w kapustę, tylko rozdrobnioną w malakserze kapustę dodajemy do mięsa z ryżem i smażymy

Oryginalny smak
Sernik wiedeński z rodzynkami 197

Sernik wiedeński z rodzynkami to prawdziwa rozkosz do podniebienia. Charakteryzuje się tym, że nie przygotowuje się do niego spodu. Znakomity do popołudniowej herbaty, na święta. Mniam

Kuchnia Bazylii
Tartaletki gruszkowo-orzechowe 182

Jeśli lubicie gruszki i orzechy to te tartaletki są idealne dla Was. Ja dodałam do tego zestawu ser pleśniowy, który idealnie łączy słodką gruszkę i chrupiące

UgotujmyTo.pl
Wegańskie brownie 143

 Wszyscy mają czasem ochotę na coś słodkiego. W moim przypadku największą ochotę na coś dobrego mam w sytuacjach stresowych. A że ostatnio w moim życiu

Z notatnika dietetyka
CHLEB ŻYTNIO- ORKISZOWY NA ZAKWASIE, PROWADZONY METODĄ TRÓJFAZOWĄ 200

   Kolejny z pysznych chlebów na zakwasie, prowadzonych metodą trójfazową. Tym razem dostosowałam do tego ulubiony chleb moich domowników. Coraz bardziej zaskakuje mnie ta metoda

Smaczne Zdrowe
Drożdżówki z truskawkami i lukrem kokosowym 134

ciasta Do miski miksera  wsypać  składniki suche ( mąkę, sól, cukier ),  mleko  lekko podgrzać rozpuścić w nim  drożdże  dodać łyżkę mieszanki składników suchych dokładnie wymieszać i odstawić na chwilę, aby składniki się spieniły. Następnie  dodać  je do składników  suchych , wbić  jajko , wyrobić ciasto przy pomocy końcówki typu hak. Kiedy ciasto zacznie(...)Miskę z wyrobionym ciastem  przykryć  folią spożywczą,  odstawić  w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto na podsypany mąka blat, ciasto  podzielić  na 8 równych części. Najlepiej użyć wagi (wagę całego ciasta podzielić na 8 porcji) z każdej uformować zgrabna  kulkę . Kuleczki ciasta  układać

SprawdzonaKuchnia.pl
Lekki torcik jagodowy (bezglutenowy) 110

minimalnych obrotach, aż składniki się połączą. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma średnicę 24 cm). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C i pieczemy przez około 30 – 35 minut w trybie góra-dół lub do tzw. suchego patyczka. Biszkopt studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ostudzone ciasto wyjmujemy z formy i przekrawamy na dwa równe(...)polewę czekoladową. Ciasto wkładamy do lodówki i chłodzimy przez kilka godzin, aby masy zastygły. [caption id="attachment_9078" align="aligncenter" width="1200"] Lekki torcik jagodowy (bezglutenowy)[/caption]   Zobacz inne przepisy na dietetyczne ciasta: Fit Sernik Na Jogurcie Lekki Sernik Z Chia Na Bananowym Spodzie Jagielnik Na Zimno Z Truskawkami Ciasto Z Masą Budyniową I Musem Truskawkowym Bez Mąki

e-PrzepisyKulinarne
Podsumowanie roku 2019 141

zawodu. Ja też wciąż się uczę, niejednokrotnie na własnych błędach, nie wiem wszystkiego i na wszystkim się nie znam. Mimo to kocham gotować i nie wyobrażam już sobie życia bez fotografowania i spisywania tego co zrobiłam, dlatego możecie spodziewać się kolejnej porcji pyszności. A jakie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem w minionym roku? Zapraszam na zestawienie najchętniej oglądanych(...)białej kapusty (jak w chińskiej knajpce) 5. Ciasto Coca-Cola z galaretką 6. Zielono-biała sałatka warstwowa 7. Zapiekane rożki z tortilli 8. Fasolka szparagowa po katalońsku 9. Rolada serowa z jajkami i szynką 10. Ptasie mleczko z galaretką 11. Piernik z orzechowym kremem 12. Cytrynowiec Jak widzicie, wygrały ciasta, sałatki i przekąski imprezowe Dodam jeszcze, że wśród najchętniej oglądanych

Smaki Na Talerzu
Tarta z kiełbasą, pieczarkami i czerwoną cebulą 165

Fala upałów to dla mnie totalne rozleniwienie. Wszystko dzieje się powoli, bez pośpiechu i nikt absolutnie nie ma o to pretensji, bo inaczej zwariowalibyśmy z gorąca i nadmiaru obowiązków. Każdy odpuszcza sobie tyle ile może, ale jeść coś trzeba, więc mam dla Was propozycję na pyszną tartę, która dla 4 osobowej rodziny posłuży jako obiad(...)łyżki oliwy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Ze składników na ciasto wyrabiamy słone ciasto kruche i wylepiamy nim foremkę do tarty o średnicy około 24-26 cm. Foremkę należy wcześniej nasmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na czas przygotowania farszu. Patelnię rozgrzewamy razem z oliwą i wrzucamy na nią pokrojoną

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania