ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1971/2544)

Babeczki Wielkanocne z budyniem 78

żółtka. Zagnieść szybko jednolite ciasto i uformować kulę. Zawinąć całość w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na minimum 30 minut. Ciasto wyjąć z lodówki. Stolnicę oprószyć mąką. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 5 mm. Przygotować małe foremki do babeczek o średnicy 7 cm. Wysmarować je dokładnie masłem, a następnie wylepiać przygotowanym ciastem. Następnie babeczki napełnić kremem budyniowym, zostawiając(...)odstęp około 0,5 cm od brzegu. Na koniec każdą babeczkę przykryć plasterkiem ciasta, wyciętym za pomocą wolnej foremki - tak żeby idealnie pasowała do kształtu. Każdą babeczkę nakłuć delikatnie widelcem. Piec w temperaturze 180°C przez około 25 minut, do momentu, kiedy babeczki nabiorą ładnego złotego koloru. Wystudzić, wyjąć z foremek i oprószyć cukrem pudrem. Źródło przepisu na ciasto

Świat Ciasta
Ciasto Ofelia z wiśniami z kompotu i budyniem / Cherry Pudding Layer Cake 189

Zobaczcie, jak łatwo przygotować ciasto Ofelia na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto z wiśniami z kompotu i budyniem zaczynamy od przygotowania biszkoptowego spodu. Mój biszkopt na dużą blachę to sprawdzony, łatwy przepis bez oddzielania żółtek od białek - udaje się za każdym razem, nawet początkującym.  Pierwszą warstwą naszego ciasta na biszkopcie jest kisiel(...)końcem. Całość wieńczymy okruszkami ściętego biszkoptu i uprażonymi na suchej patelni wiórkami. Ciasto Ofelia z wiśniami z kompotu i budyniem świetnie smakuje z filiżanką kawy lub herbaty. To świetne ciasto na imieniny, urodziny, Nowy Rok i inne okazje. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na ciasta warstwowe:) Ciasto Ofelia z wiśniami z kompotu i budyniem, składniki: na blaszkę o wymiarach

Lekcje w kuchni
Krucha tarta ze śliwkami i kruszonką 86

pysznych sezonowych owoców i warzyw. W tym roku na pierwszy ogień idzie piękna i fioletowa węgierka. Można z niej między innymi zrobić przepyszne klasyczne powidła albo obłędne kruche ciasto z bezą . A ja tym razem wykorzystałam je w bardzo prostym i znanym wszystkim przepisie. Krucha tarta ze śliwkami i kruszonką wyszła przepyszna i zniknęła w oka mgnieniu, nie zdążyła nawet(...)Śliwki kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Na lekko podsypanym mąką blatem wałkujemy ciasto na kształt koła o średnicy nieco większej niż forma. Przenosimy je na formę i wyklejamy także jej boki na wysokość ok. 2 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, posypujemy bułką, układamy śliwki posypujemy kruszonką.  Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut

Kulinarne przygody Gatity
Keto kokosanki maślano-kokosowe 169

Keto kokosanki, czyli kokosanki które zawierają bardzo mało węglowodanów dzięki zamianie cukru na słodzik. Dodatkowo do tradycyjnego przepisu na kokosanki dodałam masło lub olej kokosowy, co

WegePrzepis
Babka drożdżowa z polewą czekoladową 90

Łatwa w przygotowaniu babka drożdżowa z polewą czekoladową to pyszny wypiek który idealnie wpasuje się w porę Wielkanocną. Babkę możemy zrobić w wersji z rodzynkami lub bez, w zależności od upodobań :). Polewę czekoladową możemy śmiało zamienić na lukier lub po prostu oprószyć cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na babkę: 3 szklaki mąki pszennej 4 żółtka 100 gram margaryny(...)żółtka, wlewamy rozczyn. Zaczynamy wyrabiać ciasto stopniowo wlewając pozostałe ciepłe mleko, pod koniec wyrabiania stopniowo wlewamy roztopiony tłuszcz, wyrobione, jednolite i lśniące ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 30 min aby podrosło, wyrośnięte ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i odstawiamy jeszcze na ok 10 min aby trochę podrosło, babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni

Blog kulinarny S9.PL
Bezglutenowe muffinki sernikobrownie 146

Sernikobrownie w wersji muffinkowej, bez białego cukru, mąki i  glutenu. Spód to popularne brownie z fasoli, a góra to oczywiście sernik z dodatkiem wanilii. Połączenie mocno czekoladowego ciasta i sernika jest naprawdę rewelacyjne. Takie muffinki można zabrać ze sobą na przekąskę, doskonale zaspokajają apetyt na coś słodkiego,a przy okazji są bardzo pożywne. Świetnie sprawdzą się też przy(...)miski, dodać jajko oraz ksylitol i miksować przez chwilę. Następnie wsypać budyń i wanilię i jeszcze przez chwilę miksować, do dokładnego połączenia się składników. Masę serową wyłożyć na ciasto czekoladowe. Piec 30-35 minut

Healthy food explorer
Pełnoziarnista tarta z cukinią i szpinakiem 112

pełnoziarnistych, bez dodatku masła. Jest to zdrowsza alternatywa dla klasycznego ciasta kruchego. Wypełnienie tarty to cukinia, szpinak oraz masa serowo-jajeczna.   Tarta jest smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno, więc sprawdzi się świetnie także jako przekąska na większy głód. TARTA Z CUKINIĄ I SZPINAKIEM Czas przygotowanie 60 minut Składniki na formę 22 cm Ciasto(...)Ćwierć kostki twarogu Woda Farsz Średnia cukinia Pół czerwonej cebuli Ząbek czosnku Pół paczki szpinaku baby Ćwierć kostki twarogu 2 jajka 2 łyżki serka naturalnego Składniki na ciasto zagnieść do uzyskania elastycznego ciasta Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na odrobinie oleju Cukinię zetrzeć na grubych oczkach, dodać do cebuli. Dusić 10 minut Dodać szpinak, przykryć pokrywką i dusić aż szpinak

HealthyCreations
Bezglutenowy chleb z ziarnami 110

Kolejny przepis z serii przepisów bezglutenowych, tym razem na bezglutenowy chleb z ziarnami. Składniki: - 2 szklanki mąki bezglutenowej, - 1 szklanka mąki kukurydzianej, - 2 łyżki siemienia lnianego

MintTaste
Chleb jaglany bezglutenowy 184

Chleb bezglutenowy z mąki jaglanej i tapioki. Nie żebym nagle stał się zwolennikiem diety bezglutenowej, tak bardziej z ciekawości upieczony. Przypomina mi trochę jasne pieczywo pszenne

Przepisy na domowy ser i chleb
Bardzo pomarańczowe pączki z serowym nadzieniem 152

twarogu kanapkowego (u mnie serek „Mój ulubiony” z cudownym składem, bez dodatków zupełnie zbędnych konserwantów) 2 łyżki ekstraktu waniliowego 2-3 łyżki cukru pudru Do miski dodać serek i resztę składników.  Dokładnie wymieszać. Wykonanie pączków: W garnku rozgrzać olej. Ciasto podzielić na 4 części (mi przynajmniej tak łatwiej je wałkować i wycinać), rozwałkować na grubość(...)koła o średnicy ok. 6.5 cm. Na każde kółko nakładać małą łyżeczką masę serową, skleić i dłońmi formować kuleczki. Smażyć na głębokim tłuszczu przez ok. 3-4 minuty, aż ciasto się zarumieni ze wszystkich stron.  Wykładać na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby wchłonął się nadmiar tłuszczu. Pozostawić do ostygnięcia. Tak przygotowane pączki można posypać cukrem pudrem, albo… zaszaleć

gutfut
Test: Mieszanka do chleba z Lidla (bezglutenowa) 245

Chodząc po moim Lidlu (a mieszkam w Hamburgu) od jakiegoś czasu zaczęłam zauważać nieśmiale pojawiające się produkty bez glutenu. Najpierw była to pizza – taka gotowa w zamrażarce, chyba coś z salami. Później pojawiły się dwie mieszanki (na chleb jasny i chleb ciemny) do samodzielnego wypieku (od Belbake). Postanowiłam je zakupić na „zaś” i przetestować(...)lniana; zakwas (mąka z kosmosy ryżowej oraz ryżowej); cukier; sól; drożdże suszone: drożdże; emulgator: monostearynian sorbitanu WYKONANIE Przygotowanie i pieczenia chleba jest zasadniczo dość proste. Ja wykorzystałam do tego mojego robota kuchennego. Na pewno mikser też da radę, bo ciasto nie jest jakieś „ciężkie” i lepkie, jak w przypadku normalnego chleba. Pieczemy ok 1 h w 220/180

Szybko Tanio Smacznie
ciasteczka z amoniakiem w kształcie łabędzi, amoniaczki PYSZNE :-) 144

trochę przypominają mi w smaku sklepowe biszkopty,ale zdecydowanie lepsze :-)  Przepis jest bardzo prosty i BAAAAARDZO wydajny. Z tej proporcji wychodzi masa ciasteczek. oprócz przepisu,pokażę Wam jak bez użycia foremek można zrobić ciasteczka w kształcie łabędzi. Wyglądają wspaniale i wzbudzają zachwyt,każdego kogo poczęstujecie :-)  Polecam, bo ciasteczka są REWELACYJNE :-)  No to zaczynamy: SKŁADNIKI(...)Przygotowanie ciasta jest banalne :-) Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy drożdże-miksujemy. Dodajemy amoniak, mąkę,i roztopione masło lub margarynę. Wszystko miksujemy na gładką masę. Miskę z masą przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 24 h. Następnie dodajemy 2 szklanki mąki i wyrabiamy ciasto,jak się klei dodajemy więcej mąki, aż do uzyskania pięknej, elastycznej formy. Wyrobione ciasto odkładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort bezowy cytrynowy 176

Dzisiaj świętujemy 2 urodziny Bon appetit mon amie, kolejne wspólnie spędzone 365 dni i ponad 100 000 kolejnych odsłon.  Z tej okazji coś wyjątkowego. Tort

Bon appetit mon amie
Paszteciki drożdżowe ze szpinakiem 178

będzie nijaki, sam szpinak mdły i bez wyrazu. Rzecz jasna, paszteciki najlepiej smakują ciepłe, choć zimne też są niczego sobie. Kształt pasztecików oczywiście jest dowolny, wybrałam takie ozdobne rogaliki, które szybko się robi i wykorzystuje się całe cisto- nie trzeba niczego docinać, wycinać itd. Sposób ich wykonania poniżej. Przepis na 64 paszteciki: Ciasto: 1kg mąki 60g drożdży 1łyżka cukru(...)wyrabiamy gładkie ciasto, dzielimy na cztery części, przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Następnie każdą z części dzielimy na pół, każdą połówkę wałkujemy na kształt koła. Dzielimy jak tort na osiem trójkątów- schemat poniżej. U podstawy nakładamy łyżeczkę farszu, zwijamy w kierunku wierzchołka. Odstawiamy na kilka minut do wyrośnięcia. Smarujemy rogaliki śmietanką, pieczemy 20 minut

Wrzosowa Polana
Socca - nicejski placek z ciecierzycy 121

Toskanię. Niezależnie od przepisów charakterystycznych dla danego regionu socca to po prostu placek przygotowywany z mąki z ciecierzycy, wody i oliwy z oliwek i smażony na patelni lub w piecu w specjalnych miedzianych formach. Wiele osób ceni sobie farinatę ze względu na to, że jest to danie bezglutenowe oraz wegańskie i z powodzeniem może zastąpić tradycyjne naleśniki na mące pszennej(...)prowansalskich ½ łyżeczki suszonego rozmarynu chlust oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku * PRZYGOTOWANIE Socca Wszystkie składniki na soccę umieść w misie miksera i zmiksuj jak ciasto na naleśniki. Powinno być gładkie, lejące i bez grudek. Odstaw na minimum 1 godzinę. Następnie na rozgrzaną teflonową lub żeliwną patelnię wylewaj po 1 dużej chochli ciasta i smaż na bardzo małym ogniu

Food Square
20. Ciasto kokosowe bez mąki na kaszy jaglanej 306

pisałam wcześniej, cały weekend zastanawiałam się co by dobrego wyczarować dla mojej mamy. Miałam do spełnienia 3 warunki: powinno być zdrowe, powinno być bez mąki, powinno zawierać dużo kokosa. W ten oto sposób padło na ciasto kokosowe na bazie kaszy jaglanej gotowanej na mleku. Dodatkowo, by dodać trochę "zdrowia" do wnętrza, dosypałam len mielony i amarantus :) Wychodzi delikatne(...)sprawdzamy czy nie trzeba dolać wody lub mleka. Odstawiamy do ostygnięcia. Ugotowaną kaszę wraz z resztą składników miksujemy na w miarę jednolitą masę. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Obsypujemy z wierzchu wiórkami kokosowymi. Pieczemy przez 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia, dopiero wtedy możemy rozkrajać na kawałki. Smacznego

Be Fit Be Strong
Wytrawny rogal drożdżowy 152

bez poświęcania mu bezcennego czasu. Rogal wystarczy pociąć na porcje i zapakować na drugie śniadanie do pracy. Można go zjeść na zimno albo podgrzać w mikrofali w firmie. Można włożyć do środka, co tylko wpadnie nam pod rękę. Jest to zatem kolejny przepis "nawinie" ;) Ciasto zaproponowane przeze mnie można zastąpić własnym wypróbowanym przepisem na ciasto na pizzę. Składniki: ciasto(...)żółtego sera ser typu mozzarella 4 pieczarki rozbełtane białko, żółtko lub jajko Zagnieść ciasto jak na pizzę. Oliwę dodać pod koniec wyrabiania. Ciasto przykryć wilgotną ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto i rozwałkować na coś w kształcie prostokąta. Wierzch ciasta polać niewielką ilością oliwy, posolić, posypać suszonym czosnkiem, a potem rozłożyć plastry wędlin

Weekendy w domu i ogrodzie
Czekoladowa markiza czyli mus czekoladowy przekładany biszkoptem :) 141

przesianą mąkę z  kakao, sól i ponownie delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowuję na grubość około 1 cm. Piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni prze 6-7 minut. Po upieczeniu studzę ciasto a następnie wykrawam dwa prostokąty dopasowane do keksówki. Mus Czekoladę łamię na mniejsze kawałki i wraz z cukrem(...)mąż stwierdził że już jest gotowy:) Przed podaniem deser delikatnie wyciągam z keksówki i zdejmuje folię. Pokroiłam na około centymetrowe plastry i podałam z łyżka kremówki wymieszanej z mascarpone (bez cukru) oraz z wiśniami ze spyrytusu domowej roboty.  Wbrew obawom deser nie był ani tłusty w smaku ani zbyt słodki

Magiczna kuchnia Darii
Piernikowe choinki 3D 171

Ciasto najlepiej zacząć przygotowywać dzień wcześniej. Cukier z odrobiną wody ugotować na syrop. Następnie dodać płynny miód i masło. Zestawić z ognia. Dodać lekko roztrzepane jajko i mąkę wymieszaną z sodą. Wyrobić (można w maszynie do chleba). Ciasto jest dosyć rzadkie, więc odstawiamy je na 1 dzień (na blacie w kuchni, przykryte ściereczką). Na drugi dzień odrywać niewielkie porcje ciasta(...)wysokości choinki.  Elementy pierniczków najlepiej piec po jednej blaszce na raz, zachowując spore odległości pomiędzy nimi (fot.2) . Piec około 12 minut w 200°C.  Po upieczeniu wyjąć i przenieść je razem z papierem na deskę. Jeżeli istnieje taka potrzeba, ostrym nożem można dowolnie poprawić kształty, które mogły się lekko zdeformować podczas pieczenia. Sprawdzamy czy wszystkie elementy ładnie

Świat Ciasta
Brak tytułu 153

Popołudniowa kawa? - czemu nie !!!     Popołudniowa? Hmmm... a może południowa? Oj nie wazne - dziś pora na Brazyli ę :D       To kolejna pyszna

kolorowotorcikowo
SEKRET UDANEGO SERNIKA 165

mleku (200 ml mleka zagotować, dodać wiórki kokosowe i gotować na małym ogniu ok. 2 minut. Odstawić do wystudzenia). Sztuka pieczenia: Temperatura pieczenia – sernik pieczemy w temperaturze nie wyższej niż 180 stopni C, najlepiej bez termoobiegu. Według Dana Leparda sernik należy piec w temperaturze nie wyższej niż 150 stopni C. Według w/w jest to mniejsza szansa(...)pieczemy sernik, w przypadku gdy do masy serowej najpierw dodaliśmy żółtka, a potem oddzielnie białka ubite na sztywno inaczej się je piecze. Sernik z pianą z białek zawsze wstawia się do gorącego piekarnika, Jeśli przyrządza się go bez piany, piekarnik może być lekko nagrzany. Najczęściej w przepisach zaleca się, aby sernik po upieczeniu pozostawić w otwartym lekko uchylonym piekarniku

Ciastka - domowe słodkości
Naleśniki na soku jabłkowo-gruszkowym (bez mleka) 169

Naleśniki na soku jabłkowo-gruszkowym (bez mleka) Proste, pyszne naleśniki o wyjątkowym smaku. Dzisiejsza wersja jest idealna dla osób nietolerujących laktozy. Przepis powstał dosłownie pod

Słodkie okruszki
SERNIKOWE CIASTO SYPANE (bez glutenu, białego cukru) 80

Jedliście już kiedyś szarlotkę sypaną? 🍎 Jest to jedno z najprostszych ciast i niesamowicie smacznych😋 A gdyby tak jabłka wymienić na sezonowe owoce i dodać do tego

Candy Pandas
TORCIK TRUSKAWKOWY 139

Dzień dobry :) Początek tygodnia i nowy przepis na pyszny i lekki torcik na biszkopcie z musem truskawkowym przełożony kremem grysikowym. Trzeba wykorzystać sezon truskawkowy, a co

Marcepanowa kuchnia
Ciasto kokosowe z białej fasoli | bezglutenowe, bez laktozy | przepis z odżywką białkową (opcjonalnie) 212

Nadrabiam przepisy! Ostatnio lekki zastój, problemy zdrowotne - jadłam co mi dano. Wróciłam do normy, do treningów i do mojej ukochej diety! A apropo diety.. w

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania