ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1965/2544)

Papryka faszerowana mięsem mielonym 138

kombinacją mięsa lub warzyw w proporcjach takich, jakich chcesz. Papryka faszerowana z piekarnika to jedno z naszych ulubionych pieczonych warzyw. Warto poszukać papryki mniej więcej tej samej wielkości. Dzięki temu papryka będzie ładnie się prezentować oraz będziemy mieć pewność, że pieczenie zajmie tyle samo czasu. Ten prosty przepis na faszerowaną paprykę możesz również nieco uatrakcyjnić, wprowadzając np. kolorowe papryki(...)należy do Ciebie. Przepis na papryki faszerowane pieczone w piekarniku znajdziesz na Naszym Blogu wśród innych pomysłów na obiad z warzywami. Cukinia faszerowana kurczakiem oraz kurczak z ryżem i warzywami , to bardzo proste w przygotowaniu dania z kilku składników, które idealnie sprawdzą się na letni posiłek. Zobacz także przepis na kalafior w cieście . Jak zrobić paprykę faszerowaną mięsem mielonym

Kuchnia Na Wypasie
Chlebek ziołowo-czosnkowy 97

przepisu, pierwsze podejście do niego było niewypałem – drożdże nie urosły, z chlebka zrobił się twardy spód do pizzy. Poprzednią wersję zrobiłam z suszonymi drożdżami. Myślę, że to jednak bez znaczenia na jakich drożdżach się go zrobi. Na necie jest milion przepisów na chlebek czosnkowy z suszonymi i widziałam, że wypieki pięknie wyrosły. Obecna wersja jest ze świeżymi(...)mleko z masłem i rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy tak długo, aż ciasto przestanie się kleić (polecam użyć jednak robota kuchennego). Ciasto zostawiamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na jakieś 30 minut). Poszatkowane zioła, rozdrobiony czosnek i oliwę mieszamy w osobnej misce. Po wyrośnięciu, ciasto dzielimy na średniej wielkości kulki i obtaczamy każdą w oliwie

Kardamonovy
Keto torcik straciatella z owocami (Paleo, LowCarb) 294

przecież kolejna okazja do świętowania, a co za tym idzie – do robienia keto ciast . Tym razem mocno letnia i wakacyjna propozycja, czyli keto torcik straciatella z owocami. Wspaniała pogoda, która zawitała do nas po dość mokrym, pochmurnym i zimnym maju skłoniła mnie do sporządzenia ciasta biszkoptowego z jogurtowym kremem straciatella oraz owocami w galaretce. Zapewniam – smakuje dokładnie tak dobrze(...)całkowicie zgodny z dietą ketogeniczną . Torcik straciatella z owocami Kolejna pyszna i wakacyjna propozycja na keto ciasto. Tym razem jest to keto torcik straciatella z owocami. Mówię Wam - niebo w gębie! Dania Deser Kuchnia Europejska Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , czekolada , galaretka , jajka , jogurtowiec , owoce , torcik Porcje 10 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania

Modern Cave Girl
Jabłka prażone 162

których używamy do pieczenia szarlotek lub drożdżówek. Szczególnie przypadła nam do gustu odmiana szampion (champion), która ma słodki, ale delikatnie kwaskowaty smak, a podczas przetwarzania nie ciemnieje i zachowuje twardość. Jabłka prażone można nie tylko zapasteryzować w słoikach na zimę, ale także zużyć na bieżące potrzeby np. do ryżu z jabłkami, musu jabłkowego lub upieczenia ciasta. Nam nie udało(...)minut. W tym czasie pozostałe jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kostkę. Dodać je do garnka, dosypać cukier, cynamon oraz goździk, przemieszać. Gotować bez przykrywania ok. 10 minut, tak aby jabłka się zeszkliły, ale nadal zachowały swój kształt. Tak przygotowane jabłka prażone można wykorzystać do upieczenia szarlotki, podać z ugotowanym ryżem i serem

niecodziennikpary
Keto tarta cytrynowa (Paleo, LowCarb, bez glutenu, bez nabiału) 292

stewii w płynie Sposób przygotowania Spód kokosowy Wszystkie składniki spodu wymieszać w malakserze do uzyskania zwartej masy. Wylepić nią formę do tarty o średnicy 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić przez 30 minut w lodówce, po czym upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza aż do zrumienienia (ok. 10- 15 minut). Ostudzić. Lemon curd Żelatynę namoczyć(...)całość zacznie lekko tężeć przełożyć do szprycy i ozdobić kremem wierzch ciasta. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 160 kcal Tłuszcz: 14,0 g Węglowodany: 3,7 g Błonnik 2,2 g Białko 4,7 g Artykuł Keto tarta cytrynowa (Paleo, LowCarb, bez glutenu, bez nabiału) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób

Modern Cave Girl
Fantazja i prostota w jednym, czyli focaccia 191

wyrabiamy ciasto rękoma przez około 10 minut (jeśli będzie zbyt twarde, dolewamy odrobinę więcej wody, natomiast w przypadku, gdy będzie zbyt lepkie, dodajemy odrobinkę więcej mąki, ale nie za dużo, żeby nie wyszło zbyt twarde). Wyrobione ciasto, przekładamy do miski skropionej olejem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 minut do godziny. Wyrośnięte ciasto krótko(...)stolnicy oprószonej mąką, na prostokąt o grubości mniejszej niż 1 cm (mniej więcej 34cm x 28cm, a jeśli preferujemy grubszą focaccię rozwałkujmy ciasto na mniejszy, grubszy prostokąt). Przekładamy ciasto na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pomidorki kroimy na pół i równomiernie rozkładamy na cieście skórka do dołu, lekko dociskając je do ciasta, oliwki kroimy na plasterki

KulinarneImpresje.pl
Rogale Świętomarcińskie, wg tradycyjnej receptury 231

miejsca. Ciasto złożyć na 3 części, zaczynając od części bez masła. Ciasto ponownie rozwałkować na prostokąt i ponownie złożyć na 3 części. Szczelnie owinąć folią spożywczą. Schłodzić w lodówce 1 godzinę. Czynność wałkowania, składania na 3, owijania w folię spożywczą i schładzania powtarzamy jeszcze 2 razy, za trzecim razem ciasto zostawiamy w lodówce na całą noc. Wykonanie farszu(...)Wszystko wymieszać ręcznie z dodatkiem jajek, zblendowanych biszkoptów i cukru pudru. Masę również schłodzić całą noc w lodówce. Wykonanie rogali: Godzinę przed przygotowaniem rogali, masę makową i ciasto wyjąć z lodówki. Ciasto podzielić na 4 części, każdą wałkować na wysypanej mąką stolnicy na prostokąt o grubości ok 3-5 mm. Z prostokąta wyciąć trójkąty o podstawie

Trufelkowo
Bułeczki z suszonymi pomidorami 169

sprawi, że ciasto nie urośnie! Do kubka wsypujemy cukier i dodajemy drożdże. Całość mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą i bedą płynne. Dodajemy do nich 1 łyżkę mąki i 3 łyżki mleka. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy rozczyn na 10 minut, aby zaczął pracować. Przesiewamy mąkę do miski. Dodajemy resztę mleka, wyrośnięty rozczyn, przestudzone masło i sól. Dokładnie zagniatamy ciasto, aby było(...)ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto powinno wyrosnąć i podwoić swoją objętość. Wtedy wyrośnięte ciasto kroimy na mniejsze części (takie jakiej wielkości chcecie bułeczki). U mnie było to 12 kawałków. Każdy kawałek formujemy na okrągłą bułeczkę i odstawiamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Gotowe bułeczki przykrywamy ścierką i pozostawiamy na kolejne 30 minut

PatiGotuje
Bajgle z jajkiem, bekonem i cheddarem 263

Żydami) w niż w Polsce. U nas króluje krakowski obwarzanek, wpisany na Listę produktów tradycyjnych województwa małopolskiego (obwarzanek to samo ciasto, ten sam sposób przyrządzenia – szybkie obgotowanie ciasta przed pieczeniem – stąd nazwa, bo ten proces to obwarzanie). Bajgiel jest mniejszy, wielkości dłoni. Jest też bardziej miękki od obwarzanka, stąd świetnie nadaje się do podsmażania czy nawet zapiekania, nie tracąc(...)swojej świeżości, a zyskując niesamowitą głębi ę i delikatną chrupkość. Bajgle przecinamy w poprzek na pół. Dolne połowy zostawiamy jak są, w górnych – powiększamy dziurę – wyrywając ciasto, lub wycinając foremką. Rozgrzewamy patelnię z grubym dnem do której mamy dopasowaną pokrywkę.   Na gorąca patelnię rozkładamy partiami plastry bekonu. Smażymy najpierw z jednej, potem z drugiej strony, odsączamy plasterki z tłuszczu

Karo in the Kitchen
Biszkopt z masą budyniową, bezami i sosem krówkowym 1214

fanom krówek i toffi! Dla kogo: dla kochających krówki i masę toffi pod każdą postacią dla szukających inspiracji na efektowne ciasto dla...każdego! Składniki na biszkopt: 4 jajka pół szklanki mąki pół szklanki cukru  łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową: 0,5 litra mleka 200g masła 0,5 szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki pszennej(...)kawałki krówki i dodajemy 2 łyżki mleka. Mieszamy, aż masa stanie się jednolita. Warstwy: Na upieczony i wystudzony biszkopt nakładamy masę budyniową. Na masie budyniowej układamy bezy polewając je masą krówkową. Bez można także pokruszyć. Blacha: prostokątna, ok. 25x35cm Inspiracją dla mnie był przepis z bloga www.bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com - wprowadziłam w nim swoje zmiany

Mania Wypiekania
KORZENNE MUFFINKI Z BUDYNIEM / KLEINE GEWÜRZ-NAPFKUCHEN MIT PUDDING 357

niczego nieświadomą ośmiolatkę, która budzi się z nadzieją, że to będzie piękny i owocny dzień. Z braku czasu - post nie jest typowo mikołajkowy. Jednak nie wyobrażam sobie tego dnia bez jakiejś małej słodkości. Nikolausfeier - wie kein Schnee war, es nicht da ist. Ich erinnere mich: als ich klein war, wartete ich mit gro ßer Ungeduld auf Nikolausfeier. Ein paar(...)KORZENNE MUFFINKI Z BUDYNIEM. na 12-14 babeczek mokre: 2 jajka 1 szklanka mleka 1/3 szklanka oleju suche: 1 szklanka cukru 2 niepełne szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao po 2/3 łyżeczki: cynamonu, imbiru, kardamonu dodatkowo: 1,5 opakowania budyniu 400 ml mleka Budyń gotuję według przepisu na opakowaniu, odstawiam na bok. Jajka roztrzepuję wraz

W kuchni Karmel-itki
Ciasto owsiane z kremem kokosowym i owocami 150

Na zakończenie lata, po wakacyjnej przerwie, owsianka inaczej, czyli deser z płatków owsianych pachnący cytryną z lekkim kremem kokosowym i owocami. Coś słodkiego, lekkiego i w

Na kulinarnym poligonie
CHLEB ORKISZOWY JASNY, NA ZAKWASIE, BEZ DODATKU DROŻDŻY 307

    Kolejny chlebek z piekarni "Nocny Orkisz". Uwielbiam tworzyć nowe receptury, i choć ten chlebek zupełnie nowy nie jest, to dostosowałam go do mniejszych form

Smaczne Zdrowe
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 479

Ziemniak często niedoceniany, a jednak jest jednym z moich ulubionych warzyw. Zarówno jako dodatek do dań, jak również ziemniak w roli głównej. Uwielbiam go za jego

kulinarnyJa
Wigilijna rolada bezowa 149

Wigilijna rolada bezowa to kolejna propozycja na bożonarodzeniowe słodkości. Do tego przepisu niezbędne będą białka jaj, z którymi nie zawsze wiemy co zrobić oraz wigilijny kompot

niecodziennikpary
Tort bezowy z kremem czekoladowo-kawowym 173

Powoli w mojej kuchni zaczynają pojawiać się świąteczne klimaty. A to za sprawą tego, że szykuję już dla Was pachnące świętami przepisy :) Jeśli mi się uda

My simple kitchen
Pierniczki z okienkiem. Przepis krok po kroku. 194

Pierniczki z okienkiem. Nie wiecie jak je zrobić? Chętnie Wam pokażę i powiem na wstępie, że przygotowanie jest banalnie proste, więc

kuron.com.pl
Żytni chlebek bananowy z nutellą i orzechami 222

Hej kochani! Co prawda nie jestem zwolenniczką nutelli, wolę jej zdrowsze odpowiedniki takie jak: nutella z daktyli, czy nutella z awokado . Nie tylko z racji tego

Be Fit Be Strong
Pstrąg z piekarnika 141

Czas czytania: 3 min Pstrąg to bardzo popularna ryba i oczywiście lubiana. Najczęściej przyrządzana na grillu z masłem i dużą ilością koperku. No ale dziś koperku

SprawdzonaKuchnia.pl
Petit fours 164

oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać.  Ciasto rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia największej blaszce z piekarnika (fot.1)  i piec około 15 minut w temp. 200ºC (grzanie góra-dół). Ciasto nie może zacząć się rumienić, ponieważ w tych miejscach, gdzie się przypiecze za mocno - będzie się kruszyć. Gdy ciasto wystygnie - pokroić je na 3 pasy jednakowej szerokości(...)marcepanem  (fot.3) . Delikatnie docisnąć go do ciasta. Przykryć drugim paskiem, posmarować marmoladą  (fot.4) . Marmolada musi być gęsta i idealnie gładka - jeżeli taka nie jest, to musimy przetrzeć ją przez sitko. Przykryć trzecim paskiem. Lekko docisnąć, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.  Po tym czasie, ciasto delikatnie pokroić w niewielkie kwadraciki o wymiarze około

Świat Ciasta
TORCIK GRUSZKOWY 151

wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Do miski przesiać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać zmielone orzeszki ziemne - wymieszać. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i orzechami - za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 35 - 40 minut(...)części. Do 3/4 masy dodać pokrojone w kostkę gruszki i delikatnie za pomocą łyżki wymieszać, natomiast pozostały krem pozostawić sam.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Na dolny spód ciasta przełożyć całą masę z gruszkami - wyrównać wierzch. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, rozsmarować pozostałym kremem waniliowym wierzch ciasta. Na koniec torcik udekorować według

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Kubuś+ nasze sposoby jak zachęcić dziecko do jedzenia warzyw i owoców 213

każdym dodaniu przy pomocy drewnianej łyżki. Powstałe ciasto wlać do formy (moja ma wielkość 24x36cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec w temperaturze 170″C przez około 30 minut do lekkiego zbrązowienia. Po upieczeniu gorące jeszcze ciasto wyciągnąć z piekarnika i upuścić je z wysokości kolan na podłogę. Wystudzić. Mus: Od litra soku odlać około jego szklanki(...)Biszkoptu nie wyciągać z formy. Na zimny biszkopt wyłożyć najpierw warstwę musu, odstawić do tężenia. Następnie wyłożyć na to masę śmietankową. Całość udekorować np. startą na tarce czekoladą i ciasto Kubuś gotowe Soki w diecie dziecka Wspomniałam Wam na początku tego wpisu, że co dzień wypijamy po szklance soku domowej roboty. Można powiedzieć że to już wręcz taki nasz rytuał

Arbuziaki
DOMOWA MĄCZKA MIGDAŁOWA 204

zrobić mączkę migdałową, gdy nie możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie ciemniejsza i z lekką goryczką w smaku) wsypać do młynka do kawy, lub młynka do orzechów zmielić - otrzymamy bardzo drobną mączkę, niczym nie różniącą się od tej kupionej w sklepie. Innym sposobem uzyskamy za pomocą blendera jest wygodniejszy w użyciu lecz(...)cukier migdałowy - wymieszać. Dodać żółtka i margarynę zagnieść ciasto do momentu połączenia składników. Następnie ciasto włożyć do woreczka foliowego i schłodzić około 1 godziny w lodówce.  Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości 0,5 cm i wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka układamy ciasno na blachę wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie każde smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy zmielonymi migdałami

Ciastka - domowe słodkości
KRUCHA TRTA Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 165

Tarty już nieraz tu wspominałam , że je uwielbiam , bez względu na to z czym są.  Tym razem zapraszam na tartę na gotowym cieście kruchym ( można kupić w każdym markecie typu Lidl, Biedronka itd).Moja tarta dziś jest z kurczakiem i cukinią w serowo-jogurtowym sosie. Polecam robi się ją w miarę szybko a smakuje rewelacyjnie.  Zapraszam(...)myję i drobno kroję. Mozzarelle drobno rwę.  Mieszam z warzywami i doprawiam.  Międzyczasie przygotowujemy sos. W misce dodaję wszystkie składniki sosu. Mieszam.  Kruche ciasto rozkładam na papierze do pieczenia. Przekładamy na blachę piekarnikową lub formę do tarty. Ciasto smaruję sosem. Na ciasto przekładam warzywa, kurczaka. Na wierzch posypujemy serem tartym. Piekę w 200 stopniach przez

Gotowanie Patki
Sernik 3-składnikowy (z białą czekoladą) i smażoną pomarańczą 239

Moja Mama w okolicy Bożego Narodzenia oglądała telewizję śniadaniową, gdzie przygotowywany był sernik z białą czekoladą i smażoną konfiturą z pomarańczy. Nie mogłam znaleźć tego przepisu

Słodkie inspiracje
Puree z dyni 182

Puree z dyni to baza do wielu potraw, ja wykorzystałam je robiąc dyniowe gnocchi i syrop dyniowy do kawy. Jest bardzo proste do zrobienia, można je

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Razowe drożdżówki z rabarbarem 209

A więc wiosna, a więc maj, w ogródkach zielono i pojawił się rabarbar - pierwszy "owoc" z którym można robić pyszności. Za mną chodziło ciasto drożdżowe, ale

Cynamonowe szczęście
Szarlotka jaglana – detoks party! ("Jaglany detoks") 215

wodzie lub kuchence mikrofalowej. Jeśli rozpuścimy za dużo polewy, nie ma żadnych przeciwwskazań, aby produkt ostudzić i przy kolejnym użyciu rozpuścić ponownie w kąpieli wodnej. Sprawnie, wygodnie i bez niespodzianek! Przepis ten polecam każdemu...komu nie smakuje jagła. Polecam przemycić jagłę w ten sposób każdemu dziecku , które ma opory przed, nie tylko jaglanką, ale ogólnie przed kaszami. Zaufajcie(...)jeszcze ciepłą kaszę jaglaną wymieszaj z mąką kukurydzianą lub kasztanową. Dodaj sezam, mleko roślinne lub wodę, olej kokosowy albo inny tłoczony na zimno. Wyrób zwarte ciasto, wylep nim tortownicę pokrytą pergaminem. Dociskaj na brzegach. Piecz w 180 stopniach około 10 minut, po czym wyjmij spód i wyłóż masę jabłkową na wierzch. Wyrównaj i posyp płatkami migdałów oraz orzechami. Przykryj wierzch

Z Kuchni Do Kuchni
MINI PAVLOVA Z LEMON CURD – ( torcik bezowy z kremem cytrynowym ) 228

Znana chyba wszystkim beza Pavlova zwana jest królową deserów. I dobrze! Bo jest to jeden z tych deserów, który nie tylko smakuje obłędnie , ale i wygląda

Ostra na Słodko
Świąteczny piernik staropolski, dojrzewający z orzechami 280

stałe, ponieważ właśnie tych kilka dni spędziło w lodówce i dało się je pięknie uklepać. :) Jest tak pyszny, że strasznie kusi mnie, żeby upiec go wcześniej i po prostu bez skrupułów wszamać... Ale będę nieugięta. ;_; 1kg mąki pszennej (t. 600) 200g mąki żytniej 500g miodu 400g cukru 100ml mleka 3 łyżeczki sody 4 średnie jajka kostka smalcu (200g(...)łyżce, w trakcie ich wsypywania wciąż porządnie wyrabiamy ciasto. Na koniec wrzucamy przyprawę korzenną oraz kakao i posiekane orzechy. Jeśli chodzi o moją korzenną przyprawę, to namęczyłam się z moim malutkim moździerzem, ale jak po staropolsku, to i zaszalałam. Zmiażdżyłam goździki, ziarenka kardamonu, cynamon oraz czarny pieprz. Gotowe ciasto przekładamy najlepiej do glinianego naczynia i odstawiamy przynajmniej na miesiąc

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania