ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1977/2544)

Pudding chlebowy 91

Czas czytania: 2 min Pudding chlebowy jest kolejnym przepisem „recyklingowym” w którym możemy wykorzystać niezbyt świeżą chałkę lub ciasto drożdżowe. Do tego przepisu możecie również użyć chleb tostowy. Angielski przysmak można przygotować w różnych wariantach z dodatkiem rodzynek, żurawiny smażonych jabłek lub duszonych pomarańczy. Tutaj możecie zaszaleć i dobrać takie dodatki, na jakie macie ochotę lub jakie macie(...)rodzynki, a najlepszy do tego będzie rum. Alkohol paruje podczas zapiekania i pozostawia tylko delikatny aromat, więc nie obawiacie się przed podaniem go dzieciom. Oczywiście deser można przygotować bez alkoholu. Przepis jest bardzo prosty, przygotowany z niewielkiej ilości składników. Pudding można podać z sosem waniliowym lub czekoladowym. Najlepiej podawać go na ciepło. Zapraszam! Print Pudding chlebowy .wprm-recipe-rating

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowa lekka pizza z rukolą i prosciutto 105

Nie ma to jak domowa pizza! Większość pizz, które można zamówić telefonicznie obciekają tłuszczem i zawierają składniki wątpliwej jakości. A w domu, jak to w domu

Be Fit Be Strong
Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT 118

Osłódźmy tę szarugę za oknem… upieczmy sobie coś słodkiego! Co powiecie na nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami? Zdrowe, kruche, orkiszowe ciasteczko, pokryte

Be Fit Be Strong
CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 164

    Chleby na zakwasie , to nasze chleby powszednie..., na takich bazujemy i takie głównie jemy. Ostatnio (po części z braku mąki chlebowej) naszła mnie refleksja

Smaczne Zdrowe
Z ŁĄKI NA TALERZ: Maślane ciasteczka z kwiatami 193

maleńkie płatki chabra bławatka i zielenią się radośnie liście młodej nasturcji i fiołka wonnego. Oczywiście, to tylko kilku kwiecistych bohaterów, których można użyć przy ozdabianiu ciastek. Kwiaty mniszka, czarnego bzu, nagietki, lawenda, płatki goździków czy akacji i wszystkie inne jadalne kwiaty również świetnie się sprawdzą. Ach! Tyle możliwości i w każdym sezonie inne :) Letnie obrazki na kruchych maślanych ciasteczkach(...)nasturcji Sposób przyrządzenia: 1. Utrzyj masło z cukrem i solą. 2. Dodaj żółtka i ekstrakt z wanilii - wymieszaj dokładnie. 3. Dodaj mąkę i zagnieć ciasto. 4. Ułóż ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj na grubość 2-3mm. 5. Wycinaj ciastka przy pomocy foremek lub szklanki i na każdym ułóż wybrane kwiaty jadalne. 6. Włóż przygotowane

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mini szarlotki, czyli zdrowe babeczki jabłkowe 241

mąką. Masę rozcieramy palcami, aż nie otrzymamy lekko grudkowatego ciasta. Następnie dodajemy jajko i szczyptę soli. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasto formujemy w kulę, a następnie dzielimy ją na 8 części. Każdy kawałek ponownie formujemy w kulę, a następnie rozwałkowujemy na małe, okrągłe placki. Wysokie foremki do muffinów wykładamy ciastem, a następnie foremkę wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy, wycinamy(...)jabłka są bardzo kwaśne można dodać do nich syrop klonowy, miód lub inne słodzidło. Mieszamy dokładnie, by mąka ziemniaczana pokryła owoce. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki. Do każdej z foremek do muffinów wkładamy dużą ilość jabłek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 20 minut. Gotowe! W zakładce Dla niemowląt znajdziecie więcej przepisów dla maluchów. Jeszcze więcej inspiracji

Dieta bez mleka
Rollsy z szynką i serem 301

pizzę na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto – pizzę z szynką i pieczarkami – pizzę z patelni – pizzę z ciasta francuskiego – zapiekanki z pieczarkami ROLLSY Z SZYNKĄ I SEREM Przygotowanie : 35 minut Ilość porcji : 1-2 porcje Składniki: – 2 placki tortilli pszennych lub pełnoziarnistych – 2 łyżki majonezu(...)łatwiej się ją kroiło. W międzyczasie nagrzej piekarnik do 180 st C a blachę wyłóż papierem do pieczenia. Po wyjęciu rulonu z zamrażarki za pomocą ostrego noża przekrój go w połowie. Nie odwijaj rulonu z folii aluminiowej, krój bez jej zdejmowania. Następnie pokrój dwie części na plasterki o szerokości ok 1,5-2 cm. Każdy z plasterków kładź

nietylkopasta.pl
Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe – przepis krok po kroku 179

P omysły na prezenty świąteczne mamy już za sobą, czas więc zająć się pomysłami na świąteczne wypieki Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na najbardziej klasyczny

Okiem Blondynki by McBlondi
Tort leśny z jagodami 195

obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Składniki sypkie przesiać przez sitko do masy jajecznej i mieszając szpatułką dodać wodę. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch, włożyć do piekarnika i piec 30 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt zostawić do ostudzenia, po czym przekroić go na trzy(...)oblat. Górę tortu również nasączyć delikatnie kawą, po czym rozsmarować biały krem na wierzchu i bokach tortu. Tort dobrze schłodzić. Dekoracja: Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wierzch (bez środka) i boki tortu posypać czekoladą. Na środku rozsypać jagody, zaś po bokach ułożyć dekoracyjne, jadalne liście

Passions hobbies life
Sernik z jogurtem i owocami 222

Dzisiaj prosty i szybki w przygotowaniu sernik z jogurtem i owocami na spodzie z herbatników. Bardzo kremowy, wilgotny, w stylu serników amerykańskich. Po ostygnięciu może trochę

Mała Cukierenka
Krem z buraków 155

prostu dla walorów smakowych. Uwielbiam je za charakterystyczną słodycz i niesamowity wyraźny smak. Rewelacyjnie smakują w połączeniu z suszonymi śliwkami i fetą , stanowią też ciekawy dodatek do ciasta . Zupa buraczkowa od zawsze należała do najbardziej uwielbianych przeze mnie zup. Jako, że idzie wiosna, to chciałam spróbować jednak nieco lżejszej wersji tej zupy. Krem z buraków wyszedł przepyszny. Delikatny a zarazem(...)smaku solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z łyżką twarożku i posiekaną natką pietruszki.  źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 6 Czas przygotowania: ok. 1,30 h bez pieczenia buraków Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Pierniczki brukowce 173

temperaturze pokojowej. Po tym czasie z ciasta formować kulki (wielkości orzecha włoskiego), opcjonalnie nadziewać marmoladą, lekko spłaszczać i układać na blasze w odstępach wielkości około 1 cm (pierniczki podczas pieczenia powinny się ze sobą zetknąć). Tak przygotowane pierniczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez około 15 - 20 minut(...)bardzo stykać się z pierniczkami. Najlepiej umieścić je na małym talerzyku. Pierniczki potrzebują kilka dni, aby stały się miękkie. Pierniczki można przechowywać przez około 1 miesiąc (w przypadku brukowców bez nadzienia) lub przez 2 tygodnie (w przypadku brukowców z nadzieniem). Ja zwykle przechowuje polukrowane przez około 3 - 4 tygodnie i nic się im nie dzieje. Gęstość lukru można regulować

Gospodyni Miejska
Ciasteczka z melasą i cynamonem 237

Pyszne, aromatyczne ciastka z melasą i cynamonem. Z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. W ich przygotowaniu pomagała mi urocza młoda osóbka – Lila ( patrz FILM ). Nie wiem jakbym sobie bez niej poradziła :). Ciastka w smaku przypominają trochę angielskie pierniczki. Zimą upiekę je z większą ilością przypraw korzennych. Bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)melasę i wymieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Odstawić mikser i ciasto zagnieść rękoma. Jeśli będzie zbyt klejące, dodać jeszcze mąki około 1/4 szklanki. Ciasto wstawić do lodówki na koło 30 minut. 5. Ze schłodzonego ciasta formować w rękach kulki, obtaczać w cukrze i układać je na blaszce do pieczenia, lekko spłaszczać ( patrz film ). Blaszka powinna być wyłożona papierem

Mała Cukierenka
Szpinakowe naleśniki z twarożkiem i łososiem (bezglutenowe) 176

więcej czasu niż zazwyczaj. W tym przypadku trzeba wykazać się odrobiną cierpliwości ;) Ale zapewniam, że warto, bo na koniec smakują i prezentują się obłędnie. :) Na dodatek są poręczne, więc bez większych problemów można je zawinąć jak wrapa  i zabrać ze sobą na wynos do szkoły czy pracy. Składniki: na 5 naleśników 100 g ryżu basmati(...)Rozrzedzić wodą (ja użyłam ok. 1,5 szklanki) i chwilę blendować. Ciasto powinno mieć bardziej lejącą konsystencję niż tradycyjne ciasto naleśnikowe. Odstawić na ok. 15 minut. Smażyć na dobrze rozgrzanej, teflonowej patelni. Moja była mała, więc wyszło mi 5 naleśników. Naleśniki smażą się dłużej niż te z tradycyjnego ciasta, dlatego trzeba poczekać  kilka minut dłużej. ponadto: 2 kostki mrożone

Kuchnia Ellie