ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1984/2544)

Pavlova z kremem kawowym i borówkami 101

mojprzepisna.pl | Pavlova z kremem kawowym i borówkami Ulubiony deser mojego męża, w tym roku z okazji świąt Wielkanocnych zrobiłam właśnie Pavlovą. Mąż i moja mama byli

moj przepis na
Pavlova z kremem kawowym i borówkami 92

mojprzepisna.pl | Pavlova z kremem kawowym i borówkami Ulubiony deser mojego męża, w tym roku z okazji świąt Wielkanocnych zrobiłam właśnie Pavlovą. Mąż i moja mama byli

moj przepis na
Pavlova z kremem kawowym i borówkami 157

mojprzepisna.pl | Pavlova z kremem kawowym i borówkami Ulubiony deser mojego męża, w tym roku z okazji świąt Wielkanocnych zrobiłam właśnie Pavlovą. Mąż i moja mama byli

moj przepis na
Brownie z batatów (bez glutenu, bez laktozy, bez mąki i cukru) 166

Pewnie zauważyliście, że ostatnio na blogu pojawiają się dość różnorodne przepisy. Osobiście nie jestem na żadnej specjalnej diecie, jedynie staram się odżywiać zdrowo, choć czasem pozwalam

Fabryka pomysłów
SERNIK TROJKOLOROWY *BEZ PIECZENIA* 253

Przepis na sernik na zimno z trzema rodzajami czekolady. Łatwo i szybko się go robi i nie trzeba go piec. Masę serową dzielimy na trzy części

Z Kuchni Do Kuchni
Pizzerinki bianco. 87

mąkę, sól i wlać oliwę. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami.  Gotowe ciasto przełożyć na stolnicę.  Podzielić na  7 części. Następnie z  każdej części uformować kulkę.  Nakryć ściereczką i zostawić na 30-40 minut do napuszenia.  W czasie kiedy ciasto rośnie, zetrzeć ser na tarce, pokroić dodatki(...)przygotować sos.  Do miseczki przełożyć śmietanę i ser. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,  przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wyrośnięte kulki ciasta spłaszczyć i rozciągnąć na kształt koła.  Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Posmarować sosem śmietanowym pozostawiając wolne brzegi.  Na sos wyłożyć utarty ser, na ser dodatki.  .  Tak przygotowane pizzerinki

Agusiowe smakołyki
Orzechowe ciasteczka z solą 118

łyżki erytrytolu / ksylitolu po pół łyżeczki cynamonu i imbiru suszonego garść orzechów np. nerkowców duża szczypta soli  pół łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 kostek gorzkiej czekolady Czas przygotowania 10 minut Czas pieczenia 15 minut Z przepisu otrzymacie około 25 ciasteczek Wartości odżywcze 100 g 1 sztuka Kcal(...)zbyt mocno. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (góra-dół). Zwilżonymi dłońmi formujemy luźne kulki z masy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie widelcem lekko je rozpłaszczamy i dociskamy do foremki. Kiedy wszystkie ciasta są już na blaszce, to wkładamy je do piekarnika na około 15 minut, aż się zrumienią. Po upieczeniu studzimy i przekładamy do szczelnego

Analiza Smaku
Jogurtowe babeczki z wiśniami 132

wbijamy jajka, dodajemy olej, oba rodzaje cukru i szklankę naturalnego jogurtu. Mieszamy wszystko do połączenia. Następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko mieszamy tylko do połączenia składników (nie mieszamy za długo). Formę na muffinki (ja piekłam w dwóch mniejszych) wykładamy papilotkami. Z podanych składników wyjdzie 12 babeczek. W każdą papilotkę nakładamy masę łyżkę masy. Dodajemy 3 wiśnie(...)syropu, na wierzch nakładamy jeszcze około 1/3 łyżki masy. Rada: Ilość masy należy dostosować do posiadanej foremki (różne wysokości) i wielkości papilotek. Babeczki pieczemy około 25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, dlatego warto piec do tzw. suchego patyczka. Babeczki wyciągamy i odstawiamy

Słodkie okruszki
Pierogi z powidłem i serem – kuchnia podkarpacka 88

własne potrzeby i wynajmowali sąsiadom. Trzeba było czekać w kolejce, by w sezonie móc z nich skorzystać. Często smażenie kończono nad ranem, a już następni gospodarze zaczynali swoje smażenie bez wygaszania ognia pod kotłem. Na początku same śliwki mieszano tak zwanym wiosłem, czyli płaskim drewnianym narzędziem kuchennym przypominającym wiosło. Kiedy śliwki się rozgotowały do mieszania powidła używano paciocha, czyli(...)ognia w trakcie wielogodzinnego smażenia było ciężkim i czasochłonnym zajęciem, stąd pomagano sobie w tej pracy i niejednokrotnie smażono wspólnie. Usmażone powidło wkładano do glinianych naczyń i zapiekano w piecu, by na wierzchu powstała skorupa chroniąca powidło przed zepsuciem. Tak zabezpieczone naczynia z powidłem zanoszono na strych, gdzie mogły czekać na swoją porę przez wiele miesięcy. Powidło do przechowywania

Trzeci talerz
Ciasto Serowy Okruszek / Cheesecake Crumb Cake 232

Ciasto Serowy Okruszek Serowy Okruszek to pyszne, warstwowe ciasto z serem i czekoladowym kremem budyniowym - to idealne ciasto na święta Bożego Narodzenia , urodziny, imieniny i nie tylko. Taki nietypowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie posmakuje wszystkim fanom słodkich, kremowych wypieków.  Zobaczcie, jak przygotować wyjątkowe ciasto Serowy Okruszek na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Jeśli(...)ciasto z serem z wiaderka , ale upewnijcie się, że jest to ser dobrej jakości - tak, są też takie :)  Serowy okruszek to ciasto z brzoskwiniami z puszki - raczej nie wykorzystacie do niego wszystkich owoców. Resztę możecie użyć do innego ciasta lub sałatki. Takie pokrojone w kostkę brzoskwinie możecie też zamrozić i wykorzystać w przyszłości, wcześniej dobrze je odsączając. Ciasto

Lekcje w kuchni
Kruche ciasto kakaowe ze śliwkami 126

śliwki, które znalazły się w kruchym cieście kakaowym z poniższego przepisu. Połączyłam je jeszcze dodatkowo z pianą z białek. Ciasto jest rewelacyjne w smaku a połączenie kakao i śliwek jest fenomenalne. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasto ze śliwkami Składniki na kruche ciasto kakaowe ze śliwkami. Kruche ciasto kakaowe: 35 dkg mąki pszennej(...)pudru szczypta soli Owoce: 1 kg śliwek (wypestkowanych) 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżki wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 goździki Jak zrobić kruche ciasto kakaowe ze śliwkami. Kruche ciasto kakaowe jak zrobić? Moje ciasto przygotowałam przy użyciu robota kuchennego. Do miski włożyć przesianą przez sitko mąkę, kakao, cukier puder, sól oraz pokrojone w kostkę zimne masło wraz z margaryną

MeCooks
Chleb gryczano-ryżowy z dodatkiem babki jajowatej 196

  Smaczny chlebek z mąk bezglutenowych (jedynie odrobina żytniej z zakwasu w składzie, bo nie prowadzę na razie zakwasu bezglutenowego). Kwaskowo-słodkawy z lekką nutą gryki

Przepisy na domowy ser i chleb
Makowiec z masą kawową – kuchnia podkarpacka 121

Makowiec z masą kawową – kuchnia podkarpacka Makowiec z masą kawową to klasyk, bez którego jeszcze 20-30 lat temu nie mogło obejść się żadne wesele, urodziny czy imieniny cioci. Makowiec upieczony jest na 12 jajkach, za to nie ma w nim mąki, a jedynie odrobina bułki tartej. Dzięki temu jest wilgotny, zwarty i ładnie się kroi. Masa kawowa(...)Białka ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puch i dodajemy stopniowo mak i bułkę tartą. Na koniec dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 45 minut. Po wystygnięciu ciasto przecinamy na 2 blaty. Kawę zaparzamy

Trzeci talerz
Pizza grecka 126

oliwy Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów bez skórki 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 / 2 łyżeczki cukru sól, pieprz do smaku olej do smażenia Nadzienie: 100 g sera feta 50 g mozzarelli 1 / 2 czerwonej cebuli 10-12 czarnych oliwek 1 mały pomidor (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Wodę lekko podgrzać(...)kawałki. Cebulę obrać, pomidor umyć, pokroić w plasterki. Wykonanie Blat oprószyć mąką, wyłożyć drożdżowe ciasto, rozpłaszczyć je dłonią lub rozwałkować na placek o średnicy ok. 30 cm. Rozprowadzić przestudzony sos pomidorowy, porozkładać wszystkie składniki nadzienia. Wstawić do nagrzanego do 200 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec 15 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pizza grecka pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
FOCACCIA Z POMIDORKAMI, OLIWKAMI I MOZZARELLĄ 155

miksera lub robota dodać wszystkie składniki na ciasto i zaczyn. Miksować na niskich obrotach około 2 minut, aż składniki się połączą. W mikserze założyć hak do ciasta drożdżowego i wyrabiać 5 minut na niskich obrotach. Ciasto w mikserze zostawić na 5 minut, żeby chwilkę odpoczęło i znów wyrobić przez 5 minut. Ciasto przełożyć(...)wysmarowanej oliwą miski, nakryć ściereczka i odstawić do wyrośnięcia na 60 minut. Podczas wyrastania ciasto dwukrotnie rozciągnąć tzn.:unieść i rozciągnąć brzegi ciasta, nakładając je do środka miski. Za każdym razem wystarczą cztery takie ruchy. Ciasto po wyrośnięciu przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Polać połową oliwy (z dodatków), uciskając rozciągnąć ciasto na całej blasze, robiąc

Kuchnia w opałach