ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1764/2544)

Fasolowo-bananowe brownie 103

Pyszne ciasto, bezglutenowe, ciasto bez grama mąki. Wyszło idealne, wysokie, mięciutkie, rozpływające się w ustach, nic nie czuć fasoli. Takie nie za słodkie, jak ktoś chce bardziej słodkie to można dodać więcej cukru czy miodu. Upieczcie, a zaskoczycie nim każdego. Bardzo polecam.        Potrzebujemy: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 4 jajka 2 łyżki ciemnego kakao(...)mieszamy. 2. W osobnej większej misce miksujemy jajka z cukrem i miodem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce fasolowej masy i dokładnie miksujemy. 3. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka przez około 45-50 minut

Izabelawkuchni
Czekoladowy torcik z rabarbarem 91

sprawdza się w różnego rodzaju wypiekach. Moim faworytem jeśli chodzi o ciasta z rabarbarem zdecydowanie jest ciasto maślankowe z rabarbarem oraz to na bazie ricotty . Oba są bardzo proste do przygotowania, a chociaż są bez masy, są bardzo wilgotne i pyszne. Jeśli jednak miałabym wskazać fajne ciasto z rabarbarowym musem, z pewnością byłoby to właśnie to z poniższego przepisu(...)taki niewielkich rozmiarów torcik, przygotowany na kakaowym biszkopcie. Dalej mamy dwie warstwy musu rabarbarowo-truskawkowego, w tym jedna z dodatkiem czekolady. Inspirację na to bardzo fajne, lekkie i orzeźwiające ciasto znalazłam na blogu KuchniaMniam. Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki mąki pszennej 1 lekko kopiasta łyżka kakao 1 łyżka oleju Dodatkowo: 400 g rabarbaru 100 g truskawek

Smaki Na Talerzu
Beza Pavlova z kremem cytrynowym 81

Masz ochotę na coś słodkiego? Coś bardzo słodkiego? Proszę, oto ona królowa Pavlova w całej okazałości. Kusi swoim wyglądem i słodyczą przełamaną kwaśnymi czerwonymi porzeczkami i

kulinarnyJa
Ciasto Wiśniowiec / Cherry Buttercream Layer Cake 117

Ciasto Wiśniowiec Wiśniowiec to pyszne ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem . Takie warstwowe ciasto wiśniowe z galaretką sprawdza się świetnie na różne rodzinne uroczystości. Może to być ciasto z wiśniami mrożonymi, z wiśniami z kompotu lub świeżymi w sezonie. Duża blacha ciasta znika w mig i wszystkim smakuje! Zobaczcie przygotowanie ciasta z wiśniami krok po kroku na moim filmie: Kliknij(...)takich wiórków świetnie sprawdza się obieraczka do warzyw. Jeśli wolicie, wierzch ciasta możecie oblać polewą czekoladową. To świetne ciasto na święta, urodziny, imieniny i inne okazje. To całoroczny wypiek, który zawsze się udaje i smakuje gościom. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na moje pyszne ciasta warstwowe :) Ciasto Wiśniowiec, składniki: na blaszkę o wymiarach 25x35 cm: na biszkopt: (do odmierzania

Lekcje w kuchni
Tarta jabłkowa – szarlotka 79

Szarlotka lub tarta jabłkowa. Tarta jabłkowa lub szarlotka. Lub może po prostu jabłecznik. Bez cynamonu, za to z żurawiną i skórką cytrynową. Ciasto : 300 g mąki pszennej, 200 g zimnego masła, 140 g cukru pudru, 1 jajko, skórka otarta z 1 cytryny, jabłka : 1 kg jabłek (u mnie reneta), sok z 1 cytryny, 50 g cukru, 100 g żurawiny(...)śmietany kremówki, 1 łyżka cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego, Z podanych składników zagnieść ciasto. Albo w malakserze – do malaksera wrzucić wszystkie składniki ciasta i zmiksować, wyjąć z malaksera, zlepić w kulę; albo ręcznie – posiekać masło z mąką, dodać cukier i skórkę cytrynową i szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 2 godziny. Jabłka obrać, wyciąć

królestwo garów
DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM 75

mąki pszennej * 8g suchych drożdży * 60 g cukru * 1 jajko * pół łyżeczki soli * 60 g rozpuszczonego masła * 250 ml letniego mleka Budyń: * 450 ml mleka * 1 paczka budyniu waniliowego (bez cukru) * 2 łyżki cukru Dodatkowo: * cukier puder+ odrobina wody do zrobienia lukru Wykonanie: Do miski wsypać suche drożdże, łyżeczkę cukru, wymieszać. Następnie wlać 150 ml letniego mleka, wymieszać(...)składniki na ciasto. Masę dobrze wyrobić dłonią lub robotem z odpowiednimi hakami. Ponownie zakryć ścierką i odstawić ciasto na godzinę (musi podwoić swoją objętość). W między czasie przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu (używając 450 ml mleka zamiast 500ml). Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat podsypany mąką i rozwałkować na grubość około 1,5 max 2 cm. Z ciasta wykrawać krążki

Zrób to smacznie
Rustykalna tarta frangipane z rabarbarem 109

ogrodu dziadków rabarbarową słodkość. W objęciach kruchego ciasta, na chmurce migdałowego kremu frangipane pysznią się rabarbarowe rubinki. Połączenie migdałów z rabarbarem to często spotykana kombinacja (i pojawiła się już na blogu jakiś czas temu, o TUTAJ ) ale czy próbowaliście kiedyś migdałów w postaci włosko-francuskiego nadzienia frangipane? Zapiekany z owocami (lub bez) potrafi wynieść słodkie wypieki na nowy poziom(...)rabarbaru 1 łyżeczka brązowego cukru białko jaja do posmarowania ciasta Sposób przyrządzenia: Kruche ciasto 1. Z podanych składników zagnieć jednolite, gładkie ciasto. 2. Uformuj kulę, owić folią spożywczą i włóż do lodówki na 20min. 3.   Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek (grubości ok, 3-4 mm) na papierze do pieczenia i razem z papierem przełóż na blachę

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pancakes 95

Postanowiłam więc napisać o tych placuszkach, polecić. Są pyszne i podobne w wykonaniu do naszych naleśników.  Moje pancakes robiłam bez foremki, zwyczajnie jeszcze jej  nie kupiłam. S kładniki: * 1,5 szklanki mąki * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżeczka soli * 2 łyżki cukru * 1 i 1/4 szklanki mleka  * 3 łyżki rozpuszczonego masła * 1 jajko * ulubione(...)bita śmietana bądź jakiś inny ulubiony syrop * odrobina oleju Roztopiłam masło.  Do mleka wbiłam jajko i za pomocą rózgi kuchennej wymieszałam i roztrzepałam jajko. Przesiałam mąkę, proszek do pieczenia i dosypałam do mleka. Dodałam sól i cukier. Na koniec dodałam rozpuszczone i ostudzone masło i dosypałam garść borówki amerykańskiej.  Wszystko wymieszałam.  Smażyłam na natłuszczonej odrobinę patelni

Pieprzyć z Fantazją
Pancakes 155

Postanowiłam więc napisać o tych placuszkach, polecić. Są pyszne i podobne w wykonaniu do naszych naleśników.  Moje pancakes robiłam bez foremki, zwyczajnie jeszcze jej  nie kupiłam. S kładniki: * 1,5 szklanki mąki * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżeczka soli * 2 łyżki cukru * 1 i 1/4 szklanki mleka  * 3 łyżki rozpuszczonego masła * 1 jajko * ulubione(...)bita śmietana bądź jakiś inny ulubiony syrop * odrobina oleju Roztopiłam masło.  Do mleka wbiłam jajko i za pomocą rózgi kuchennej wymieszałam i roztrzepałam jajko. Przesiałam mąkę, proszek do pieczenia i dosypałam do mleka. Dodałam sól i cukier. Na koniec dodałam rozpuszczone i ostudzone masło i dosypałam garść borówki amerykańskiej.  Wszystko wymieszałam.  Smażyłam na natłuszczonej odrobinę patelni

Pieprzyć z Fantazją
TARTA Z BOROWIKAMI 166

jeszcze grzyba można znaleźć w lesie. Przyznaję się bez bicia  moja tarta powstała dzięki bratowej, która ma niesamowite szczęście do runa leśnego , jeszcze dobrze w drzewa nie wejdzie i już cały koszyk prawdziwków i innych cudów nazbiera. Ja użyłam mąki pełnoziarnistej ale wybór należy do was.  Składniki na ciasto:  2 szklanki mąki pełnoziarnistej  1/2 kostki(...)przyrządzenia:  Mąkę , jajko i posiekane masło zagnieść  razem do uzyskania jednolitego ciasta. Zawinąć w ściereczkę i wstawić do lodówki na pół  godziny. Kiedy minie pół godziny, ciasto rozwałkować i wyłożyć  nim wcześniej wysmarowaną tłuszczem foremkę nakłuwając  przy tym widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C nie dłużej niż 15 min.  Cebulę

pieprzny smaczek
Tort bezowy z kremem czekoladowym i truskawkami 189

Przygotowując bezy z kremami śmietanowymi należy je spożyć zaraz po przygotowaniu, ponieważ beza się rozpuści, natomiast krem na bazie masła i czekolady sprawi, że taki tort

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania