ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1759/2544)

Tawa - tawas 149

Wczoraj przyszli kolejni odwiedzający do naszej córci - każdy chce powitać brzdąca na świecie :-) Tyle, że trzeba było zorganizować coś szybkiego na słodko, a chętnego na szybkie

Czary - gary w kuchni
Chlebek bananowy 191

"Mam kilka bananów, chcesz shake'a ? -Nie mam ochoty, a nie możesz zrobić czegoś innego? Oczywiście, że tak, tylko na co masz ochotę? - Na chlebek bananowy

Słodkie Przyjemności
Sernik bez cukru z pulpą z mango i kokosem 245

wydawało mi się, że nie zjem już nigdy nic słodkiego. Ale przecież można te niezdrowe produkty zamienić tymi lepszymi i tyle, kłopot z głowy a my możemy pałaszować pyszności bez nawet najmniejszych wyrzutów sumienia.  Ten sernik jest absolutnie przepyszny, koniecznie go wypróbujcie jeśli lubicie kremowe i wilgotne serniki. Polecamy :) Składniki: (tortownica 22 cm) 400 g mielonego twarogu(...)następnie nakładamy miejscowo pulpę z mango - łyżka po łyżce. Przy pomocy np. wykałaczki robimy wzorki na wierzchu sernika. Sernik przez pierwsze 15 minut pieczemy w 170 stopniach , a potem zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy ciasto jeszcze przez 75 minut . Upieczony sernik nie wyciągamy z piekarnika! To ważne! Kiedy minie czas pieczenia po prostu wyłączamy piekarnik

Plate of Joy
Slimaki lubia deszcz 181

wystygnięcia. wykonanie: Mieszamy składniki nadzienia (bez odzynek) aż do uzyskania miękkiej masy. Zostawiamy ją w temperaturze pokojowej na czas wyrabiania ciasta. W dużej misce mieszamy mąki i sól. W drugim naczyniu mieszamy mleko, wodę, jajka, golden syrup (miód) i świeże drożdże. Wlewamy płyn do naczynia z mąką i wyrabiamy do uzyskania miękkiego, lepkiego ciasta. Przykrywamy i odstawiamy(...)minut. Smarujemy oliwą stolnicę czy inną powierzchnię na której będziemy wyrabiać ciasto, wykładamy nasze ciasto i wyrabiamy 10 sekund. Kształtujemy gładką kulę. Myjemy i wycieramy naszą miskę z ciasta, smarujemy ją oliwą i przekładamy ciasto do miski na kolejne 10 minut. Jeszcze raz wyrabiamy ciasto na natłuszczonej powierzchni i ukształtowawszy kulkę wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę

Przysmaki Karolki
Migdałowe rogaliki 71

jedno białko zagnieść na elastyczne ciasto. Ciasto mocno się klei, najlepiej jest zostawić je na noc w lodówce. 2. Nastepnego dnia lekko zwilżonymi w wodzie rekami( lub w rękawiczkach)brać małe kulki prawie wielkości orzecha włoskiego i formować małe ksieżyce. 3. Białko lekko rozbić widelcem. Rogaliki smarować białkiem i posypać płatkami migdalów. 4. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze(...)korzennego, lekko czekoladowego ciasta z cytrynowym lukrem- po prostu bajka! Możesz już zapomnieć inne przepisy na ciasteczka :) 2. Czekoladowe ciasteczka z karmelem cudowne, przepyszne, prawdziwe klejnoty. Nawet jeśli nie jesteś fanem kakao, ten smak Cię przekona. 3. Korzenne ciasteczka spekulatius . Domowe, wiadomo najlepsze. Nic dodać, nic ująć. 4 Stollen w miniaturce, czyli malutkie strucle pełne aromatu. Bez drożdży

dolcevitainmykitchen
BEZA PAVLOVA BANOFFEE 65

jakiś czas można sobie pozwolić na te kalorie ;) Ten kto zna ciasto banoffee to wie, że połączenie masy krówkowej z bananem i bitą śmietaną smakuje obłędnie, więc wyobraźcie sobie jak to smakuje w połączeniu z bezą. No palce lizać :) Beza Pavlova banoffee - składniki: Beza: * 6 białek jaj * 300 g drobnego cukru do wypieków * szczypta soli Krem: * 400 ml śmietany kremówki(...)cukrem ubijać tak długo, aż w pianie nie będą wyczuwalne grudki cukru (tutaj również robota ustawiłam na prędkość 5 i wszystko ubijałam przez 11 minut).  Na papierze do pieczenia odrysować okrąg (robię to przy pomocy talerza średnicy 24 cm). Wyłożyć na papier w odrysowanym okręgu pianę z białek, wyrównać powierzchnię. Piekarnik nagrzać do 90'C. Wstawić bezę

Zrób to smacznie
Brownies BEZ - bananowe i wegańskie... 103

Bez rafinowanego cukru. Bez glutenu. Bez nabiału. Bez oleju. Bez jajek... :) Przepis z bloga My Quiet Kitchen . Składniki: (blaszka 20/20cm) suche 1 szklanka (100g) mąki owsianej (certyfikowanej bezglutenowej, jeśli jest taka potrzeba) 1/2 szklanki naturalnego kakao (jeśli używasz holenderskiego, alkalizowanego kakao zamień sodę na proszek do pieczenia) 1 łyżeczka sody (proszku do pieczenia(...)garść posiekanych/połamanych orzechów włoskich Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W sporej misce wymieszaj wszystkie suche składniki.  W osobnej misce wymieszaj zgniecione banany z resztą mokrych składników. Wlej mokrą mieszankę do suchej, szybko zamieszaj na w miarę gładkie ciasto i wmieszaj orzechy, jeśli używasz. Przelej do przygotowanej foremki i piecz okolice 30 minut

Lejdi of the house
Dlaczego białka nie chcą się ubić? 93

Przygotowujesz babkę albo pieczesz bezy? Piana z białek to podstawa! Nie zawsze jednak jest ona sztywna i dobrze ubita, bez pozostałości płynu na dnie naczynia. Sprawdź, dlaczego białka nie chcą się ubić i co możesz zrobić. Białka nie chcą się ubić – najczęstsze powody Pianę z białek możesz ubić ręcznie za pomocą trzepaczki albo z pomocą blendera czy miksera(...)będzie idealna. Aby uniknąć tego, że piana z białek opadnie albo nie ubije się prawidłowo, w połowie warto dodać odrobinę octu albo soku z cytryny. Jeśli robisz bezę albo ciasto z “chmurką”, konieczne jest dodawanie cukru podczas ubijania. Trzeba robić to stopniowo, aby struktura się nie zmieniła, a piana była idealnie sztywna i błyszcząca. Wszelkie aromaty dodaj

Rozdomowiona
Ciasto kruche z rabarbarem i kruszonką 94

budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 szkl. oleju 2 jabłka 600 g rabarbaru Kruszonka: 150g mąki pszennej tortowej 100g cukru 100g masła Na stolnicę przesiewamy mąkę. Wsypujemy cukier puder, mieszamy. Następnie dodajemy zimne masło, pokrojone na mniejsze kawałki. Składniki siekamy. Dodajemy żółtka. Wyrabiamy gładkie ciasto. W razie potrzeby dodajemy trochę kwaśnej śmietany. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i odstawiamy(...)odlewamy. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Ten krok polecam wykonać w momencie przygotowania pianki, lub skropić jabłka sokiem z cytryny, by nie ciemniały. Schłodzonym ciastem wykładamy spód blaszki (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Podpiekamy wstępnie przez około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ( ja tego nie zrobiłam, tylko piekłam od razu całość. Gdzieś

Smaki Na Talerzu
Pomarańczowe ciasto z kaszki kukurydzianej z palonym masłem 111

ciasto z kategorii jakie lubię najbardziej – prosto, bez udziwnień i pełne smaku. Mocno pomarańczowe ciasto na bazie kaszy kukurydzianej, z dodatkiem palonego masła. Można posypać cukrem pudrem ale wtedy osłabia to jego piękny słoneczny kolor- który o takiej porze roku dobrze robi na psychikę. Spieczona kasza i masło na wierzchu tworzą pyszną, chrupiącą powierzchnię. Na umilenie oczekiwania(...)wiosnę. Bardzo lubię takie ciast na bazie kasz, na blogu znajdziecie kilka z kaszą jaglaną, a z kaszą kukurydzianą też już się jedno trafiło, pyszne jesienne ciasto z winogronami . Pomarańczowe ciasto z kaszki kukurydzianej z palonym masłem Składniki: 180 g masła skórka z 2 pomarańczy (najlepiej użyć ekologiczne, a w razie braku dobrze wyparzyć i wyszorować zwyczajne pomarańcze) 3 jajka

Cooking for Emily
Sernik z czerwoną porzeczką 3719

Serniki to ulubione ciasta wielu Polaków i trudno sobie wyobrazić święta czy różne uroczystości rodzinne bez tego ciasta. Deser ten gości również na stołach całego świata. Jest wiele odmian tego ciasta i każdy ma swoje ulubione. Jednak mój mąż uważa, że najlepszy jest sernik tradycyjny, czyli na kruchym spodzie i bez żadnych dodatków. Ja natomiast lubię w kuchni(...)tego ciasta możecie również użyć mrożonych owoców, których nie trzeba wcześniej rozmrażać. Oprócz tradycyjnego sernika i sernika ze złotą rosą, sernik z czerwoną porzeczką będzie należał do ulubionych ciast moich domowników i upiekę go na pewno jeszcze nieraz! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm. Składniki na sernik z czerwoną porzeczką: Ciasto: 250 g mąki pszennej

Danka Pichci
Drożdżowe bułeczki z rodzynkami bez jajek 166

bardzo pyszne. Słodkie z mnóstwem rodzynek i bez jajek. Puszyste i mięciutkie. Długo zachowują świeżość. Idealne na podwieczorek czy piknik. Podajemy z kakao, mlekiem, herbatą czy kawą. Upieczcie.   Potrzebujemy: Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 1 cukier waniliowy pół szklanki cukru(...)żeby rozczyn ,,ruszył'' tak na około 15 minut. 2. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę i oba cukry, dodajemy masło lub margarynę, rozcieramy opuszkami palców aż powstaną male grudki, dodajemy rozczyn, rodzynki i zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia. 3. Do pieczenia: Wyrośnięte ciasto dzielimy na 16 części i formujemy

Izabelawkuchni
Orzechowe ciasteczka z gorzką czekoladą 135

bez problemu , część można wykorzystać do ciasteczek a resztę trzymać w lodówce .   Wystarczy na nie spojrzeć aby nabrać ochoty na ich upieczenie. Ich wykonanie jest bardzo proste. Składniki na dużą blachę ciastek: 20 dag mąki pszennej 1 duże jajko 15 dag pasty orzechowej 10 dag masła 10 dag trzcinowego    cukru muscovado 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)całej jajko, ponownie krótko zmiksować (2-3 minuty)na wysokich obrotach miksera. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do zmiksowanej masy razem z pokrojoną na małe kawałki czekoladą, całość wymieszać łyżką, aż do połączenia. Nabierać w dłonie porcję ciasta formując kulki wielkości   orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej pergaminem zachowując odpowiedni odstęp bo ciasteczka urosną podczas

Wanilia i Kardamon
Proste ciasto czekoladowe z jabłkami i kakao 103

HowToStep","text":"Surowe ciasto prze\u0142o\u017cy\u0107 do blaszki. Ciasto nie ro\u015bnie bardzo, wi\u0119c brytfanna mo\u017ce by\u0107 prawie pe\u0142na. Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 minut w temperaturze 180 stopni."}],"prepTime":"PT30M","cookTime":"PT50M","totalTime":"PT1H20M"} Proste do upieczenia ciasto jabłkowe nawet dla laika. Swoją strukturą oraz sposobem wykonania, przypomina ciasto ucierane. Przy zachowaniu(...)Dlatego daję 100 % gwarancję udanego przepisu. Ciasto upieczone w formie aluminiowej typu keksówka. Dzięki zawartości sporej ilości jabłek, jest wilgotne i ma doskonałą konsystencję. Idealne ciasto do porannej kawy, nie za słodkie i nie za suche. Pech chciał że przed samymi świętami popsuł mi się mikser elektryczny. Nie zdążyłam kupić nowego, więc ciasto ubijałam i mieszałam ręcznie przy pomocy rózgi

ProstePesto.pl
SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH 133

Sernik bez pieczenia w 20 minut. Masa serowa: 500 g twarogu, ½ kostki masła, 2 jajka, ½ szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa czekoladowa: ¼ kostki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% Formę o wymiarach 21 x 24 cm wykładamy folią Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy miękkie masło(...)którą przygotowujemy w następujący sposób: masło podgrzewamy razem z cukrem i mlekiem, gdy składniki się rozpuszczą dodajemy kakao i śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą. Wierzch dekorujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach

słodki bratek