sernik (oprócz składników na spód) należy wyjąć na 2-3 godziny przed pieczeniem z lodówki – powinny mieć temperaturę pokojową. Zaczynamy od spodu na sernik. Wszystkie składniki na spód wkładamy do malaksera i pulsacyjnie łączymy (jeśli nie mamy malaksera zagniatamy ręcznie kruche ciasto). Powstałym ciastem wylepiamy dno tortownicy o średnicy 26 cm i chowamy na 15 minut do lodówki(...)spód. Na dno piekarnika wstawiamy żaroodporne naczynie z wrzątkiem, który parując będzie nawilżał sernik. Wstawiamy blachę na środkową półkę nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 65-70 minut w 160°C z termoobiegiem (lub 170°C bez). Gotowy sernik pistacjowy schładzamy przez kilka godzin w lodówce i posypujemy posiekanymi pistacjami. Możemy także posypać go płatkami goździków czy róż (bardziej
Poezja smakuszpinaku Spanakokeftedes to greckie placuszki ze szpinaku i białej części pora. Lekka, wegetariańska propozycja na obiad, który można zjeść również bez odgrzewania. Kaszkę kukurydzianą można zamienić na bułkę tartą. ➤czas przygotowania: 30 minut + 1-2 godziny na odstanie ciasta w 1 porcji: 431 kcal, B 21,6 g, W 29,7 g, T 23,3 g ➤ Kliknij - Przepis(...)którą wykorzystujemy w pełni do 3 różnych dań - nic nie zostaje :) Bataty rzeczywiście potrafią piec się dość długo, ale można je upiec nawet dzień wcześniej, czy dorzucić do piekarnika, gdy pieczemy coś innego. Bataty faszerowane mięsem mielonym na ostro ➤czas przygotowania: 30 minut + 60 minut pieczenie batata w 1 porcji: 740 kcal
Chilli Czosnek i OliwaProsta przekąska lub danie wegetariańskie z ciasta francuskiego, którego farsz stanowi podsmażony z czosnkiem szpinak i kawałki sera feta. Składniki: płat ciasta francuskiego 3 ząbki czosnku
wyzwania kuchenneNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 10 części, uformować bułki, ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i ponownie pozostawić na 15 minut do wyrośnięcia. Bułki posmarować żółtkiem, posypać ziarnami słonecznika, płatkami owsianymi. Wstawić do nagrzanego na 200 stop. C piekarnika (grzanie góra/dół) i piec ok. 20 minut. Kotlety z czarnej fasoli(...)palców ponad fasolę. Co prawda zmiana wody wiąże się z utratą większej ilości składników mineralnych, ale dzięki temu fasola będzie bardziej lekkostrawna. Gotować na dużym ogniu, bez przykrycia ok. 10 minut od czasu zagotowania. Po tym czasie, zmniejszyć ogień pod garnkiem, przykryć i gotować ok. 50-60 minut. 5 minut przed końcem gotowania posolić (sól powoduje, że fasola
gutfutCHATKA PUCHATKA czy BABY JAGI? jak się u Was nazywało to ciacho? To popisowe ciasto naszej babci z sera koziego(!) i na maśle☺️ Nasza wersja jest
Candy Pandas(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik zaliczany jest do jednych z najpopularniejszych i najczęściej przygotowywanych deserów. Podawany solo lub z dodatkami w postaci rodzynek sprawdzi się na każdą
Przepiski.plPancakes cereal to mini placuszki, które w swoim kształcie przypominają płatki śniadaniowe. Łatwe i proste do przygotowania, ale niestety mają jedną wadę - są czasochłonne w smażeniu
UgotowaćNie wiem czy jest ktoś kto nie lubi rożków. Ja ilekroć przechodzę koło cukierni muszę na nie chociaż popatrzeć. Pokusiłam się o zrobienie ich. Nie wiedziałam
wesoła kuchniaPyszny sernik czekoladowy to moja dzisiejsz propozycja na małe co nie co do kawy. Ja postawiła na wersję najprostszą, bez spodu i
magiczna kuchnia KasiOto propozycja na zagospodarowanie pozostałych po świętach bakalii - płatków migdałowych i żurawiny - błyskawiczne do przygotowania ciasteczka. Bez jajek, uroczo się prezentują i są super
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciasto Monte Pamiętacie z dzieciństwa deser Monte? Znalazłam w sieci ciasto, które smakiem ma przypominać właśnie ten zapomniany już deser. Udało się Jasny biszkopt, krem mleczny
RelaxtimeTa szarlotka powstała z potrzeby chwili, kiedy bardzo chciało mi się zjeść coś słodkiego, ale przy okazji zdrowego i bezglutenowego. Akurat miałam ugotowany
To co kochamPrzeglądając blogi z przepisami natknęłam się na ciasteczka stempelki-dosyć różniące się od innych wyglądem:) Bardzo urzekły mnie różne minki i napisy na ciasteczkach, dlatego
Smaczne Zdrowe