,,Makaronikowe bałwanki’’

,,Makaronikowe bałwanki’’

,,Makaronikowe bałwanki’’

Przepis na : deser

Makaroniki zostały przygotowane na bezie francuskiej. To przekładane ciasteczka bezowo – migdałowe z chrupiącą cienką skórką i mięciutkim wnętrzem. Przesłodkie świąteczne makaroniki w postaci bałwanków. Składniki: 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru Masa: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Podróż w kulinaria

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

aga20101

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, mascarpone, ciasteczka, ciasto, krem mascarpone, świąteczne przepisy, czekolada, francuskie, lukier , desery, deser, ciasto z bezami, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, ciasto z białek , ciasteczka z czekolada, deser z mascarpone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Podróż w kulinaria

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.