Włoskie rogaliki Cornetti

Włoskie rogaliki Cornetti

Włoskie rogaliki Cornetti

Puszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie.  I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można  również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym. Składniki na 12 rogalików: 300 g włoskiej mąki typu 0 150 g mleka 3 g suchych drożdży 40 g cukru jajko 30 g masła szczypta soli dodatkowo: 30 g masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, śniadania, ciastka , pizza , drożdżowe, krem czekoladowy, rogaliki drożdżowe, cappuccino, ciasteczka, ciasto na pizze, ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasto cappuccino, ciasto drożdżowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto cappuccino bez pieczenia

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.