ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1334/2544)

Czekoladowe brownie z cukinii (bez mąki, glutenu) 264

miodu (tutaj daję dowolność, zależy od tego jak słodkie ciasto chcecie uzyskać) dropsy czekoladowe lub pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno połamanej 2 dojrzałe banany Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinie po posiekaniu lub zmieleniu, zawijamy w szmatkę i wyciskamy wodę. Małą blachę do pieczenia 18cmx18cm wykładamy papierem do pieczenia. Wrzucamy do blendera wszystkie składniki oprócz dropsów/czekolady(...)formy i pieczemy przez 35-40 minut, albo do czasu, aż patyczek wsadzony do środka będzie wychodził czysty. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do schłodzenia na około 30 minut. I oto nadszedł moment, w którym należy się zaszyć w przyjemnym, cichym oraz ciepłym miejscu, aby w spokoju delektować się czekoladowym wypiekiem Smacznego! Artykuł Czekoladowe brownie z cukinii (bez mąki

PaleoLife
Pełnoziarnisty, podwójnie czekoladowy chlebek z cukinią (wegański, bez białego cukru) 200

startej na tarce o dużych oczkach (tj. mniej więcej jedna niewielka cukinia) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka cynamonu, szczypta soli Formę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 160°C. Do miski przesiać kakao, dodać pozostałe suche składniki, tj. mąkę, cukier, sodę, proszek, cynamon, sól – dokładnie(...)wlać składniki mokre, dodać startą cukinię oraz posiekaną czekoladę – całość wymieszać łyżką, do połączenia. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 55 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie przez kilkanaście minut, następnie uwolnić z formy i wyłożyć na kratkę. Kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu. Smacznego! Wszystkie składniki powinny być

Even Better Food
Jagodzianki z kruszonką 105

dokładnie wymieszaj. Po tym czasie wyjmij ciasto z miski i ugniataj chwilę. Podziel ciasto na 8 części. Z każdej z nich uformuj dłońmi płaski placek. Nałóż nadzienie z jagód i cukru. Następnie zaklej ciasto tak jak pierogi, uważaj, żeby nie dostała się nigdzie mąka, ponieważ wtedy jagody wypłyną podczas pieczenia. Następnie uformuj ciasto w owalny kształt. Postępuj(...)pieczenia. Następnie przykryj je ściereczką i zostaw do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Przygotuj kruszonkę: Mąkę, cukier i masło posiekaj. Rozetrzyj widelcem lub dłońmi, żeby masło wchłonęło mąkę. Żółtko jajka wymieszaj z łyżką mleka. Posmaruj nimi jagodzianki, a następnie posyp kruszonką. Włóż jagodzianki do nagrzanego piekarnika i piecz je 20 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez

Przepisy na widelcu
Delikatny jabłecznik 142

Pyszny i delikatny jabłecznik z dużą ilością jabłek, pianką i motylkami Jabłecznik zrobiony jest na kruchym cieście. Całość smakuje doskonale Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki

Słodki sentyment
Msemmen, czyli marokański naleśniki 141

Można go też zrobić w wersji wytrawnej – bez słodkości, wtedy stanowi doskonałą zakąskę do zupy. Można wreszcie nadziać go warzywami i mięsem i wówczas staje się samodzielnym daniem. Idealny dodatek do zupy Przedstawiamy Wam przepis na podstawowy naleśnik. Sami zdecydujcie jak chcecie go zjeść. My zjedliśmy chlebki z marokańską zupą z pieczonych warzyw , której słodycz świetnie szła w parze(...)szklanka kaszy manny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Ciepła woda – ok. 3/4 szklanki Olej około 1/3 szklanki Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj mąkę z solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Wbij jajko i zacznij zarabiać ciasto dolewając stopniowo i powoli wodę. Dodaj tyle wody, żeby ciasto było lekko wilgotne

Niedzielny kucharz
Chleb paleo bananowy (z migdałami) 228

jest to typowy chleb, bo przypomina bardziej ciasto, ale można go jeść z masłem. Zawierając dużo węglowodanów, tłuszczu i białka, ten chleb zapewni poczucie sytości na długo i może stanowić pożywne śniadanie dla dzieci w domu albo drugie śniadanie do szkoły. Chleb paleo bananowy z migdałami – bezglutenowy i bez nabiału – przepis: banany – 3 dojrzałe olej kokosowy(...)Następnie dodajemy suche składniki (poza migdałami) i dobrze mieszamy. Na samym końcu dosypujemy pokrojone drobno migdały. W foremce ok. 10×20 cm pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut – aż patyczek wbity do ciasta wyciągniesz suchy. Ostudź 10 minut przed wyciągnięciem z formy. Gotowe! Zobacz też: mąka w kuchni paleo . Pomimo tylko jednej łyżki miodu z taką

PaleoSMAK
CHLEB ORKISZOWO- ŻYTNI, JAK Z PIEKARNI 119

Chleb orkiszowo-żytni, pieczony bez formy. Od długiego czasu, było to marzenie mego najmłodszego dziecka, które tak naprawdę takiego chleba do niedawna nie znało... Jako, że piekę chleby już dobrych kilka lat, więc ona znała tylko chleby pieczone w formie i to najczęściej na zakwasie. Te nasze chleby, to są dla niej takie zwykłe chleby, a ten sklepowy, jest(...)orkisz i żyto nie wymagają długiego wyrabiania. Przy pszenicy ciasto należałoby wyrabiać ok. 10 minut. Ciasto powinno być dość gęste, dużo gęściejsze niż na chleby pieczone w formach. Z ciasta formujemy kulę i przekładamy do miski przesmarowanej delikatnie oliwą (olejem) do wyrastania, na ok. 60 minut. Po tym czasie ciasto powinno zdecydowanie wyrosnąć. Masę zbijamy w misce, zagniatamy i odstawiamy

Smaczne Zdrowe
Gofry na słono 78

mąki pszennej 130 ml mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 150 g żółtego sera 150 g szynki drobiowej 1 mała czerwona cebula 1/3 puszki kukurydzy 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki chilli Przygotowanie 1. Do miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, mleko, olej, jajko, sól oraz chilli. 2. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej(...)masy. 3. Ser oraz szynkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. Składniki przełożyć do miski z masą i wymieszać. 4. Ciasto partiami nakładać na rozgrzaną i lekko spryskaną tłuszczem gofrownicę. Piec przez około 10 minut, w zależności od mocy urządzenia. 5. Podawać z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Artykuł Gofry

Alle Dobre!
GNIAZDKA PTYSIOWE ZWANE PĄCZKAMI HISZPAŃSKIMI, WIEDEŃSKIMI 360

ostatni, bo były baaardzo smaczne, a przy tym błyskawicznie się je przygotowuje. Ciacha są bez dodatku białego cukru, bez proszku do pieczenia (i bez niego bardzo rosną w trakcie smażenia) i bez pszenicy. Ja przygotowywałam swoje na mące orkiszowej, lukier z kolei na bazie pudru trzcinowego. Przepis znalazłam tutaj ( klik ). Składniki na 20 sztuk: - 200g(...)ciasto będzie gładkie, lśniące i zacznie odchodzić od garnka. Masę odstawić do wystudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy po jednym jajku i dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Ja dodałam także ekstrakt waniliowy , by wchłonęły mniej tłuszczu. W przepisie go nie było, więc można pominąć. Ciasto przekładamy do szprycki lub rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Z papieru do pieczenia

Smaczne Zdrowe
3bit + Twix = 4bit, czyli słodki diabeł z masą krówkową:) 322

Przepis na tą szybką i prostą sałatkę z ananasem, porem i kapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako

Smakowy Raj
Tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami 78

Wegetariańska tarta kapuściano-batatowo-buraczkowa ze szpinakowo-pietruszkowym pesto. Do tego glazura z octu winnego. Doskonała harmonia smaków słodkich i kwaśnych. Czas: 1,5 godziny (w

Niedzielny kucharz
Sernik z ananasem -naszło mnie na sernik ,miałam ananasy i powstał sernik 113

przepis spód ciasto kruche przepis na blogu już jest masa serowa 1 puszka Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę 1 wiaderko sera 5 jajek 1 1/2

Moje Wyroby
Pyszne ciasto ucierane z malinami 128

składniki kruszonka 50 g masła 50 g cukru kryształu 100g mąki wszystko razem wyrabiamy aż będą okruszki przygotowanie i składniki ciasta 200 g masła 4 jajka

Moje Wyroby
Prosta Beza z Truskawkami 564

Prosta Beza z Truskawkami – Dzisiaj zapraszam na kolejne cudo z truskawkami :). Pyszną, prostą w przygotowaniu bezę z kremem śmietanowo – waniliowym. Beza jest chrupiąca, dobrze wysuszona, więc

Mała Cukierenka
Czwartek: tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami 104

Wegetariańska tarta kapuściano-batatowo-buraczkowa ze szpinakowo-pietruszkowym pesto. Do tego glazura z octu winnego. Doskonała harmonia smaków słodkich i kwaśnych. Czas: 1,5 godziny (w

Niedzielny kucharz
Pierogi z bobem 144

Hej! Dopóki jest dostępny bób, można sobie go przyrządzać na różne sposoby. Wczoraj robiłam pierogi z bobem. Do farszu dodałam jeszcze pieczonego kurczaka (bo jak zwykle

Tylko pysznie
Ciasteczka ryżowe 147

Te ciastka są dość popularne w internecie i okazało się, że przepis na nie skrywa również mój stary zeszyt. Piekłam je

To co kocham
Bezglutenowe babeczki ze śliwkami i orzechami 146

  Bezglutenowe babeczki - muffinki ze śliwkami i orzechami włoskimi upieczone w porcelanowych koklikach. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną śliwkami i pieczonymi orzechami. Aromatyczne, puszyste

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania