Sałatka obiadowa na początek wakacji zawiera wszystko co powinna, a więc białko i warzywa. Jest więc dość sycąca i doskanale zastępuje obiad w gorące dni lata, a słodko-kwaśny sos dodaje jej konkretnego smaku. Doskonała na kolację z chrupiącą bagietką z masłem. Składniki: • 2 małe główki sałaty rzymskiej • 1 pierś kurczaka(...)paski, ogórek ze skóką pokroić w półplasterki, a pomidora w cząstki. • Kurczaka pokroić w kostkę, ugotowane jajka w cząstki. • Wymieszać składniki sałatki i polać sosem słodko-kwaśnym
To co kochamSezon grillowy na pewno rozpoczęty. Ser halloumi super reaguje na grillowanie. Chrupiący z wierzchu rozpływający w środku. Do tego słodka papryka i mieszanka sałat z zielonym
wysmienityJaka ona jest pyszna, ta moja surówka. Cukinia przyjemnie chrupie pod zębem a koperek nadaje daniu niepowtarzalnego smaku, polecam wypróbujcie koniecznie. Do podania jako samodzielne danie
Moje Małe Czarowanieróżnych odsłonach) gości na moim stole. Dziś zapraszam Was na pyszne kawałeczki z piersi kurczaka w chrupiącej kukurydzianej panierce, którą wzbogaciłam smakiem musztardy bawarskiej. Tak przygotowane nugettsy są idealne zarówno na rodzinny obiad, jak i przyjęcie. Ja je podałam z sałatką, ogórkami i domowymi frytkami z piekarnika. Całość uzupełniał pyszny katchup od Develey i domowy sos czosnkowy. Idealny obiad, który
Słodkie okruszkiIdealny dodatek do obiadu. Pyszna, chrupiąca i ten kolor… Sprawdzi się również doskonale podana solo i kolejnego dnia. SKŁADNIKI 0,5 średniej główki czerwonej kapusty
zabawa smakiemmożna je przygotować nieco wcześniej .Co jest bardzo ważne, jeśli mamy do przygotowania kilka potraw. CHRUPIĄCE BUŁECZKI: SKŁADNIKI: 9 bułek - kajzerek, czy zwykłych - jak kto woli około 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawę gyros około15 dag sera żółtego SAŁATKA: ćwiartkę pekińskiej, pomidor, ogórek zielony, kiszony,sos grecki sól, pieprz SOS I: 3 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu można
Kuchnia BeatyTo danie na pewno będzie wszystkim smakować. Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej można podać na niedzielny obiad, a także na większą rodzinną uroczystość. Pod chrupiącą
Salonik smakówTeż tak macie że po świętach Wielkanocnych zostają Wam resztki majonezu w słoiku i nie bardzo wiadomo co z tym począć?Ani to do sałatki, ani
Farmażonycynamon i nic na to nie poradzę. Nie myśl sobie jednak, że cynamonowy aromat zagarnia wszystko i jest zbyt przytłaczający. Jest delikatny i pląta się gdzieś pomiędzy daktylami otulającymi chrupiący farsz w postaci ulubionej orzechowej mieszanki. Polecam, rewelacja. Składniki: daktyl, orzechy (25%) (migdał, laskowy, włoski), cynamon (2%). Migdały pod palmami Trochę ciężko zabrać się mi za opisanie smaku tych(...)sałatki. Skład: k. siemię lniane*, suszone pomidory* (9%), szczypiorek*, rodzynki sułtańskie*, bazylia*, słodka papryka*, k. chia szałwia hiszpańska, k. amarantus*, kolendra*, krystaliczna sól himalajska. k. – kiełkowane/aktywowane ziarno Wszystkie smakują rewelacyjnie, jednak gdybym miała wybrać najlepsze, to stawiałabym na słonecznikowe, potem pomidorowe, a następnie klasyczne. Moim zdaniem najlepsze są same w sobie, bez żadnych dodatków, do chrupania w pracy
Roślinna - blog wegańskichrupiące, prażone płatki migdałowe. Wszystko połączone prostym winegretem z oliwy extra vergine i octu z czerwonego wina. Idealny dodatek do dań obiadowych. Ja podałam w towarzystwie „ Młodych ziemniaczków z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „Grillowanych szparagów i pomidorków koktajlowych z octem balsamicznym” . Przepyszny zdrowy i sycący obiad pełen smaków, błonnika i witamin! Składniki sałatki
Moja Delicjachrupiące, prażone płatki migdałowe. Wszystko połączone prostym winegretem z oliwy extra vergine i octu z czerwonego wina. Idealny dodatek do dań obiadowych. Ja podałam w towarzystwie „ Młodych ziemniaczków z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „Grillowanych szparagów i pomidorków koktajlowych z octem balsamicznym” . Przepyszny zdrowy i sycący obiad pełen smaków, błonnika i witamin! Składniki sałatki
Moja Delicjadania na Wielkanoc. Sałatkę w lżejszym, bardziej nowoczesnym wydaniu. Nie żebym miała coś przeciwko klasycznej sałatce jajeczno-warzywnej z majonezem, ale mimo wszytko dla mnie jest ona w porządku przez jeden dzień ;) W Poniedziałek Wielkanocny zaczynam się już rozglądać za czymś świeżym i chrupiącym, ale żeby tradycji stało się za dość jest oczywiście tradycyjna wędlina i jajka. Zastosowałam też(...)Podaję przepis na jedną porcję, więc jeśli wasi domownicy też będą mieli dość białej kiełbasy i jajek z majonezem, musicie zwielokrotnić ilość składników o liczbę chętnych na świeżą wiosenną sałatkę. Składniki: 5 łyżek ugotowanej czarnej quinoy 4 liście sałaty lodowej 1 łodyga selera naciowego 1/4 smaczliwki 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej 3 jajka przepiórcze 2 łyżki dowolnych kiełków 1 łyżka oleju
Quinoa Raz!niej świeże pomidory i bazylię. I tak będzie ją jadł rodowity Włoch – bez żadnych „udziwnień”, dokładnie taką jak robiła mamma. Ale ja nie muszę – u mnie jest wolna amerykanka! Sałatka z czerstwego pieczywa była sposobem na zużycie resztek – w dzisiejszej kuchni robi się ją na świeżo – z pieczywa opieczonego/wysuszonego na grillu lub w piecu. Pomidory, bazylia, cebula i oliwa(...)zawartością miski. Pieczywo nasiąknie sosem i wypije jego nadmiar – ma być miękkie, tylko gdzieniegdzie będzie chrupać. Cukinię i bakłażana kroimy na równej grubości plastry (5-7mm). Skrapiamy oliwą i grillujemy – na patelni lub w grillu elektrycznym. Gotowe, upieczone warzywa dodajemy do sałatki. Rwiemy w palcach liście bazylii, dodajemy do miski. Wszystko razem mieszamy. Już prawie gotowe, zostało grillowanie sera
Karo in the KitchenŁatwa i szybka w wykonaniu, a jednocześnie pyszna sałatka z brokuła, fety i ziaren słonecznika, które możecie zastąpić płatkami migdałów. Składniki: opakowanie mrożonych brokułów 0,5 kg 1/3 kostki sera feta spora garść pestek słonecznika łyżka oleju Wykonanie: Brokuł gotujemy tak by był delikatnie chrupiący, po ostygnięciu różyczki kroimy na mniejsze części "na jeden gryz" :) Układamy w naczyniu(...)małym ogniu. Gdy w powietrzu zacznie unosić się piękny zapach, a ziarna zmienią kolor, przesypujemy je na ręcznik papierowy, by odsączyć je delikatnie z oleju. Następnie posypujemy nimi naszą sałatkę. I gotowe
Taste Of My Daypalce lizać! Słoneczna, jędrna kukurydza, która ożywia kolorem, i nadaje słodkości daniu. Chrupiące jędrne szparagi i nuta włoskiej finezji, za którą Polacy tak przepadają tj. świeża bazylia i czarne oliwki. Moja propozycja to idealne danie dla Nas! Zawiera w sobie wszystkie te smaki, które lubimy najbardziej! Sałatka jest lekka w formie, bardzo aromatyczna, przepyszna - jest moim zdecydowanym numerem jeden, rozchodzi
SMYKWKUCHNI