curry w proszku i podana ze świeżą kolendrą i kleksem mleczka kokosowego, nabiera lekko orientalnego smaku i aromatu. W mięsnej wersji można podać ją z podsmażonymi, cieniutkimi plasterkami chorizo lub pokrojonym w kosteczkę boczkiem. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 łyżka oleju 50 g masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 pietruszka 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 puszki
cool and mintypotrawa, która w każdym domu może być przygotowana nieco inaczej, ale i tak zawsze smakuje świetnie. Dla mnie leczo to obowiązkowo papryka, cukinia, sos pomidorowy i kiełbasa (lub chorizo), podane z ugotowanym z ryżem. Warzywa nie powinny być zbyt miękkie, a pozostać lekko jędrne i chrupiące. Tak smakuje mi najbardziej. 4 różnokolorowe papryki: np 2 x czerwona oraz zielona
Smaki Na Talerzupapryki kolorowej 100 g przecieru pomidorowego i ulubionych przypraw typu chili, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia lub gotowego sosu pół na pół chili i pomidory 80 g salami lub chorizo sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny papryka słodka papryka ostra czosnek cebula suszona Przygotować formę do pieczenia (u mnie mała tortownica z odpinanym dnem) lub głęboką patelnię bez rączki, którą
Ola la LCHFprzyprawy i nawet jeśli akurat czegoś zabraknie nam w domu, to można po to szybko wyskoczyć do sklepu. Do ślimaczków z ciasta francuskiego możecie dodać oczywiście swoje ulubione dodatki: chorizo, szynkę, boczek, suszone pomidory, paprykę, ulubiony ser, czy zioła. Wybór pozostawiam już Wam. ;) * SKŁADNIKI na około 30 ślimaczków 1 arkusz ciasta francuskiego na maśle, ok. 300 g 100 ml passaty
Food Squareprostotą i niewielką ilością składników. Caldo verde to bardzo ekonomiczny posiłek ze sporą porcją warzyw. Zupa jest pyszna w dwóch wersjach i w wersji wege i z dodatkiem kiełbasy chorizo ( u mnie surowa polska). Polecam! Składniki: 500 g ziemniaków około 200 g jarmużu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 l bulionu 1-2 łyżki oliwy/masła ghee papryka wędzona Przygotowanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!węgorz. Do nadzienia dodaliśmy też trochę pomidorków koktajlowych. Efekt jest absolutnie wspaniały: rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym ciastem. Sprawdź też przepis na calzone z warzywami i chorizo – idealne do zagospodarowania resztek z lodówki. Składniki: Wędzony pstrąg 1 duży ziemniak Mała cebula czerwona 2 pomidory Natka pietruszki 2 łyżki masła Sól, pieprz Ciasto: 2 szklanki mąki Jajko plus
Niedzielny kucharzbyć jakiś inny: penne, świderki czy muszelki. Dałam również wieprzową kiełbasę w typie śląskiej: parzoną z widocznymi kawałkami tłuszczu. Natomiast jeśli chcecie, możecie dodać inną kiełbasę np. wędzoną czy chorizo. Pamiętajcie tylko, żeby wybrać taką dobrej jakości, bez zbędnych dodatków typu fosforany czy karagen, o jak największej zawartości mięsa (powinno go być jakieś 70-80%). Najlepiej, żeby nie była drobno
e-PrzepisyKulinarnenajlepsze frytki, jakie jadłam - chrupiące z zewnątrz z pulchnym i miękkim wnętrzem! W menu znajdziecie 5 propozycji poutine: 👉 klasyczne - z oliwą z czosnkiem, parmezanem i pietruszką 👉 wściekłe - z dodatkiem chorizo, jalapeno, czarnych oliwek, sosu i rukoli A także propozycję indyjską, truflową oraz z kurczakiem. Udało mi się spróbować 3 z 5 propozycji i najbardziej zapadł mi w pamięć smak truflowego
Cooking Monsterboskich smaków i zdrowia. Wtorek: BŁYSKAWICZNY MAKARON JAMIEGO OLIVERA Super szybkie i absolutnie pyszne – tak Jamie Olivier zachwala to danie. I absolutnie na rację: to orechiette z groszkiem i chorizo zrobicie w czasie potrzebnym na ugotowanie makaronu. Środa: SAŁATKA COBB, CZYLI KURCZAK, AWOKADO I JAJKO Sałatka Cobb – klasyk amerykańskiej kuchni z 6 składników. Pyszne i niezwykle sycące danie, idealne
Niedzielny kucharzPolecam także moje inne przepisy z dynią w roli głównej: ciasto torcik dyniowy mech zupę krem z dyni krem z dyni pieczoną dynię bigos z dyni z papryką i chorizo SKŁADNIKI: 1 dynia, u mnie Hokkaido (inną należy obrać ze skóry) oliwa kilka kropel soku z pomarańczy sól, pieprz cytrynowy, ostra papryka i lubczyk wg uznania szczypta imbiru opcjonalnie
Zasmakuj Kuchnirezultacie zajadać przepyszne dania. Dorwałam już przepis na włoską piadinę i niebawem sama zrobię a tymczasem mam kupną równie pyszną. Polecam szybkie i pyszne danie. Włoska piadina z chorizo i serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWarzywne danie a'la szakszuka , którą uwielbiam, jednak tak po mojemu. Dodałam tutaj ulubione chorizo, tak na styl hiszpański i warzywa pachnące słońcem. Danie wyszło wybornie smakowite i polecam każdemu na pyszny obiad czy kolację, zależy od Waszych gustów i preferencji. Jajo sadzone w warzywach czyli moja wersja szakszuki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienaszego domu, co okazało się dużym błędem! Dlatego prawdopodobnie to menu będzie Was kosztowało mniej niż nas! No to do dzieła: Poniedziałek: Szybkie minestrone z pesto Wtorek: Pizza z chorizo na kalafiorowym cieście Środa: Polpette di polo Czwartek: Risotto panissa z mielonym mięsem Piątek: Zdrowy Alfred, czyli pasta alfredo inaczej Przepisy na dania już tradycyjnie będziemy dodawać codziennie rano. Więcej
Niedzielny kucharzortugalia, dzieląc Półwysep Iberyjski z Hiszpanią, może się pochwalić wieloma podobieństwami od strony kulinarnej. Jakie było moje zaskoczenie, gdy moje ulubione chorizo mogłem znaleźć w Lizbonie pod nazwą chouriço , a jamón serrano , bez którego żyć nie mogę, w Portugalii zwie się presunto i praktycznie nie różni się smakiem. W obu krajach podobnie jak nad całym Morzem Śródziemnym, istotną częścią kuchni
Food Squarezdobyczne szparagi, niebo w gębie jak mawiają. Polecam jak najbardziej na obiad, albo wczesną kolację po której długi spacer by się przydał. Młode ziemniaki z koperkiem i sadzone jajo, chorizo w plasterkach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie