chorizo - 1084 przepisów (strona:48/73)

Magnifica – restauracja ukryta wśród drzew – Kraków 114

danie ! Na koniec głównych dań wjechał makaron strozzapreti ze szparagmi w białym winie, ze szpinakiem, oscypkiem czosnkiem niedźwiedzim.     No i zapomniałabym o przepysznym filecie z zębacza z chorizo, szparagami, soczewicą duszoną i kremem z zielonego groszku. Desery Potem był krótki spacer po parku, aby zrobić trochę miejsca w pełnym już żołądku ;) bo na stół wjechać miały desery

Kuchnia na wzgórzu
Fettuccine z sosem pomidorowym i boczkiem 116

przygotowany sos możemy przechowywać około 2 tygodni w lodówce. Ja do mojego sosu dodałam kawałki boczku, jednak spokojnie możesz zastąpić go pieczarkami, piersią z kurczaka czy nawet kiełbaską chorizo. W okresie kiedy świeże pomidory są niedostępne możesz zastąpić je pomidorami z puszki. Składniki: 200g makaronu fettuccine, ugotowanego al dente 100g boczku, pokrojonego w kostkę sól, pieprz, łyżka suszonego oregano, łyżka

Życie ze smakiem
Quesadilla z kiełbasą 106

szybką przekąską kiedy wpadną goście. Polecam, bo jest prosta i pyszna. PRZEPIS NA QUESADILLA Z KIEŁBASĄ Składniki na quesadilla z kiełbasą: placki tortilla ser żółty kiełbasa np. chorizo listki świeżej kolendry Jak zrobić quesadilla z kiełbasą: Na suchej lub spryskanej olejem patelni kładę placek tortilli i podgrzewam. Na placku rozsypuję trochę startego sera. Na wierzchu układam cienkie plasterki kiełbasy

Dorota Smakuje
Błonia Bistro 128

kurczakiem (25 zł). Polecam.  Lokal serwuje również dania z rybami i owocami morza. Polecam szczególnie mule, które możemy zjeść w dwóch odsłonach: z sosem pomidorowym i hiszpańską chorizo (32 zł) lub z sosem winnym (29zł). Lokal ma również do zaoferowania dwie zupy: tajską (19 zł) oraz krem z białej fasoli (14 zł), a także dania typowo wegańskie i wegetariańskie

I LOVE LIFE
Jajka w stylu Jalisco - meksykańskie danie obiadowe 114

podane jaja po meksykańsku smakują wspaniale i zajada się je z przyjemnością. Fajne dodatki takie jak awokado i chorizo sprawiają że smak jest niesamowity, polecam. Jeśli nie macie dziś obiadu, polecam jajka po meksykańsku. Jajka po meksykańsku na tortilli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Restaurant Week - Quale 132

było wyczuć wyrazisty smak bulionu, a całość przełamywała mocno octowa dynia oraz tapioka. Ciekawe i dość zaskakujące połączenie smaków. Dania główne:   👉 Schab, espuma grzybowa, brokuł & kluska z chorizo i wędzonym twarogiem Choć wybrałam menu rybne, to miałam okazję spróbować dania, dzięki uprzejmości Dominika. Schab mięciutki i soczysty, rozpływał się w ustach, a kluska z wędzonego twarogu była wspaniała

Cooking Monster
Jak ugotować czerwoną soczewicę 108

ugotowaniu jest różowa:) Polecamy Wam następujące dania z soczewicy Zupę z czerwonej soczewicy masoor dal Prostą, iracką zupę z soczewicy z pulpetami Sałatkę z ryżu, soczewicy, krewetek i chorizo Sałatkę z pieczonego łososia, soczewicy, szparagów Artykuł Jak ugotować czerwoną soczewicę pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Domowa quesadilla z kurczakiem na ostro 154

się ochotę, zapiec z serem, a danie i tak wyjdzie naprawdę pyszne. Jednak do najbardziej popularnych należy quesadilla z kurczakiem (na którą przepis poniżej) lub z chorizo. Ja zrobiłam wersję pikantną, gdyż świetnie komponuje się z warzywami i wędzonym serem. Polecam samemu zrobić placki tortilla, tak jak w przepisie poniżej, jednak wiem że nie zawsze jest to możliwe. Od razu

A to pestka
Ostry sos pomidorowy z cukinią 121

cebuli, czosnku, suszonych pomidorów i cukinii podaję najczęściej do wszelakich makaronów, ryżu lub klusek ziemniaczanych. Istnieje wersja sosu także z dodatkiem: łyżeczki chrzanu tartego parmezanu kukurydzy lub zielonego groszku chorizo, kiełbasy lub parówek kawałków kurczaka świeżych słodkich pomidorów lub papryki Sos pomidorowy z cukinią SKŁADNIKI: 3 łyżki oliwy 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku puszka krojonych pomidorów 3 suszone pomidory

Zasmakuj Kuchni
PORA NA LUNCH - RECENZJA 77

składniki rzadziej używane na co dzień, które sprawiają, że lunch jest bardziej oryginalny i smakuje inaczej niż zwykle. Znajdziemy tu przepisy m.in. na: karczocha z sosem musztardowym, sałatkę z chorizo, jajek i ziemniaków czy zawijasy z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem 3. Dla uwięzionych przy biurku - proste danie, które zjesz szybko, nie przerywając pracy, jak: zupa

Kuchnia MagdaLeny
GRILLOWANE OSTRYGI 134

był cudowny weekend spędzony razem z Martą i naszymi Wężami :)) Cały weekend grillowaliśmy: żeberka, 3 rodzaje szaszłyków (z wątróbka, kurczakiem i chorizo, z wołowiną), steki, hamburgery. W niedzielę po golfowym dniu na deser grillowaliśmy ostrygi :) Marta zrobiła je z sosem sojowym, kroplą tabasco i szczypiorkiem. A Andrzej wrzucił na chwilę na grilla. Wyszły pyszne

Cytryna&Co.
ULUBIONE ŻEBERKA WĘŻA 142

Jemy bardzo mało wieprzowiny, praktycznie wcale. No może oprócz jamon i chorizo. Sama osobiście nie przepadam za karkówkami, szynkami a schabowych po prostu nie znoszę. Uważam, że z wieprzowiny najlepsze są te części, których ze względu na linię, nie powinno się jeść zbyt często: słonina (smalczyk), boczek i żeberka. Ale ponieważ Chłopaki od czasu do czasu chcą zjeść porządnego schaboszczaka

Cytryna&Co.
NAJPROSTSZY SPOSÓB NA DOMOWĄ SZYNKĘ 126

zapewne zauważyliście Marta i ja stawiamy ostatnio na domowe wędliny :) Już nie pamiętam kiedy kupowałam gotową "sklepową". Oprócz chorizo, ceciny, jamon, i sobrasady z Hiszpańskiego Smaku , bo póki co w hiszpańskich wędlinach jeszcze się nie specjalizuję. Ale kto wie. Sądząc po pysznych wyczynach Andrzeja i Marty ze schabem , może to być tylko kwestią czasu :) W wersji domowej, nawet wieprzowina

Cytryna&Co.
HISZPAŃSKI SMAK 114

muszę, jestem pewna, że zakochacie się w nich tak jak ja, gdy tylko ich spróbujecie. Wspaniałej jakości oliwki i oliwa, doskonałe, aromatyczne wędliny: jamon, cecina, morcilla, wyśmienite kiełbasy: chorizo, fuet, sobrasada. Wspaniałe i przystępne cenowo wina. Od 16-19 maja jesteśmy w Blue City w Warszawie, koniecznie nas odwiedźcie i spróbujcie naszych rarytasów. Od 24-26 maja mamy gościnne występy

Cytryna&Co.
KILKA WYPASÓW Z GRAN CANARII 144

jaki przepis można dodać, ponieważ przygotowanie dań jest dziecinnie proste: oliwa, czosnek, zioła, mojo i koniec. Krewetkom, kalmarom i innym owocom morza wiele nie potrzeba. Tapasy: sery, oliwki, jamon, chorizo, queso fresco z marmoladą z pigwy - wystarczy podać i jeść..... i popijać wyśmienitym winem :) Robiłyśmy też dania jednogarnkowe z cieciorką, rybą albo mięsem. No i ja się prawie utopiłam

Cytryna&Co.